DMZuber 30.09.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 (edytowane) Witam forumowiczów,jestem w trakcie kładzenia na tarasie granitowych resztek.Są to pozostałości z produkcji kamieniarskiej,przeróżnej wielkości i kształtów, cięte na grubość 3 cm i jednostronnie płomieniowane.Mój kłopot polega na fugowaniu.Nie marnowałbym waszego czasu gdyby płytki były polerowane,zafugowałbym jakąś fugą zewnętrzną,zmył i koniec. pytanie brzmi : fugować taras przed impregnacją czy po niej,jakiej fugi użyć?Boję się ,że bedzie ciężko zmyć fugę z chropowatej powierzchni kamienia i czy ciemna fuga go nie odbarwi...stąd pomysł ,żeby najpierw go zaipmregnować a dopiero po tym zafugować.Mam w planach zrobienie próby ale wtedy musiałbym kupić już fuge więc pomyślałem ,że zapytam o fachową poradę.Liczę na odzew z Waszej strony bo jestem w kropce.http://pics.tinypic.pl/i/00707/jccefj9ffnp5_t.jpg edit: zdjęcie robione telefonem w wieczornych godzinach Edytowane 30 Września 2015 przez DMZuber uzupełnienie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
big_lebowski 02.10.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 witam, a może tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts