karoka65 18.10.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Nie wiem. A konkretnie - firma OGNIWO pytała w instytucie z Łodzi i taką otrzymała odpowiedź. Ja jestem za cienki bolek, żeby pytać jakieś europejskie instytuty. Może ty zapytaj? Co? Oj Zawijan, Zawijan całe życie w tym Instytucie przesiedziałeś, badałeś i nie wiesz ? ale za to wiesz jak jest u konkurencji. Wydaje mi się że uchylacie się panowie od udzielenia jednoznacznej odpowiedzi bo ile razy można pytać czy nie zrozumieć wydaje mi się bardzo prostego zapytania. Widzisz nie opłaca się uświadamiać motłochu, o sobie piszę bo jeszcze kogoś obrażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.10.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) Czy mam rozumieć, że Ty sam chcesz ustawiać wszystkie kotły sterowane Twoim sterownikiem. Ile chcesz sprzedawać tych sterowników? Jak zwykle, kręcisz. ES Kutno sprzedaje Miśka na kotły Ogniwo, RBR, Tilgnera. Należy zrobic menu, gdzie każdy użytkownik może wybrać producenta i typ kotła, a potem naciska START i sterownik pracuje dalej sam. Przecież Misiek jest dostępny tylko dla wybranych producentów, którzy oddali swoje kotły do badania... Edytowane 18 Października 2015 przez Wlodek_PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 18.10.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Jak zwykle, kręcisz. ES Kutno sprzedaje Miśka na kotły Ogniwo, RBR, Tilgnera. Należy zrobic menu, gdzie każdy użytkownik może wybrać producenta i typ kotła, a potem naciska START i sterownik pracuje dalej sam. Przecież Misiek jest dostępny tylko dla wybranych producentów, którzy oddali swoje kotły do badania... Masz nieaktualne dane. To ES jako nabywca licencji na patent ICHPW decyduje, komu sprzeda sterownik i na jaki kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 18.10.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Ale przecież to detal, chodzi mi o sterowanie bez nastaw - jakw mojej sygnaturze. Dodatkowo nigdzie nie napisałem, kto o czymś decyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 18.10.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Ktory z tych kotłow rbr ogniwo czy skam nadaje sie do przerobki najlepiej na DS zeby w razie czego palic drewnem ,a papiery tez moga byc i to najlepiej duzo na rozpalke sie przydaja:D wydaje mi sie ze ogniwo eko plus 16kw dalo by rade przerobic choc cieplo wlasciwe wybralo mi moc 12 Kw to tylko ten widze do przerobki , skoro te kotły takie dobre to wlasnie sie nimi zainteresowalem w razie gdy obecny padnie musze wiedzic co kupic . tylko wolałbym z palnikiem ardeo czy da sie go wstawic do ogniwo i czy da sie taki kociol ogniwo kupic goly bez sterownika i bez podajnika np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 18.10.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 RBR to dolniak z pochodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 18.10.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) No tak masz racje tez to zauwazylem tylko w pierwszej chwili przyszlo mi do glowy ze trzeba bedzie demontowac palnik podajnik ale teraz wpadla mi mysl ze mozna by wykonac przystawke na palnik z odpowiednim otworem przy przegrodzie cos na wzor kotła zgazowujacego drewno musial bym go widzec na zywo to bym ocenił ,Troche ma niewygodne drzwiczki za nisko ale za to ma klapke na skrocony obieg spalin wiec dobre by to bylo do zaladunku paliwa oddymianie komory . Tak na marginesie odnosnie kotłow podajnikowych jezeli ruszt awaryjny to tylko metoda palenia DS inaczej bym nie dopuscil do sprzedazy Edytowane 18 Października 2015 przez marcus312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 19.10.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Ktory z tych kotłow rbr ogniwo czy skam nadaje sie do przerobki najlepiej na DS zeby w razie czego palic drewnem ,a papiery tez moga byc i to najlepiej duzo na rozpalke sie przydaja:D wydaje mi sie ze ogniwo eko plus 16kw dalo by rade przerobic choc cieplo wlasciwe wybralo mi moc 12 Kw to tylko ten widze do przerobki , skoro te kotły takie dobre to wlasnie sie nimi zainteresowalem w razie gdy obecny padnie musze wiedzic co kupic . tylko wolałbym z palnikiem ardeo czy da sie go wstawic do ogniwo i czy da sie taki kociol ogniwo kupic goly bez sterownika i bez podajnika np Pewnie, nie tylko bez palnika, bez sterownika ale i bez blach oslonowych. Czyli najlepiej w hurtowni sobie kupić w postaci arkuszy blachy Można się jeszcze ewentualnie pokusić o zakup rudy żelaza, znalezienie w sieci jak się robi stal i wyszukanie pralki Frania z wyżymaczką, aby sobie dobrze samemu te blachy rozwalcować. Reszta, to już prościzna Edytowane 19 Października 2015 przez boluslolusj23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 19.10.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Pewnie, nie tylko bez palnika, bez sterownika ale i bez blach oslonowych. Ciesze sie ze mistrzowi dopisuje tak wspaniały humor podobnie jak mnie Obecnie na rynku nie ma kotła ktory by spełniał moje oczekiwania i normy czystosci spalania , szczegolnie na ruszcie awaryjnym na którym duzo ludzi przepala drewnem zrebka itp , kazdy ma wady jak dobra konstrukcja to gorszy palnik albo sterownik . Cena tez za wysoka w koncu to zwykłe kotły tyle ze dolozony podajnik . Dlatego moj apel bo zebrała sie tu tzw jak to ktos okreslił sfora fachowców specjalistów od kotłow ludzi wykształconych , aby połaczyc siły i zbudowac super kocioł podajnikowy połaczony z DS i nie marnowac czasu na potyczki forumowe a dzialac wg prostego przesłania "zgoda buduje niezgoda rujnuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.10.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ciesze sie ze mistrzowi dopisuje tak wspaniały humor podobnie jak mnie Obecnie na rynku nie ma kotła ktory by spełniał moje oczekiwania i normy czystosci spalania , szczegolnie na ruszcie awaryjnym na którym duzo ludzi przepala drewnem zrebka itp , kazdy ma wady jak dobra konstrukcja to gorszy palnik albo sterownik . Cena tez za wysoka w koncu to zwykłe kotły tyle ze dolozony podajnik . Dlatego moj apel bo zebrała sie tu tzw jak to ktos okreslił sfora fachowców specjalistów od kotłow ludzi wykształconych , aby połaczyc siły i zbudowac super kocioł podajnikowy połaczony z DS i nie marnowac czasu na potyczki forumowe a dzialac wg prostego przesłania "zgoda buduje niezgoda rujnuje" to na zgode podam ci numer mojego konta i prześlij mi swoją kasę, no wiesz tak na zgode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 19.10.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 to na zgode podam ci numer mojego konta i prześlij mi swoją kasę Dobre ale to za proste rozwiazanie bedzie dobry kociol to i kasa sama wpłynie od kupujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dobre ale to za proste rozwiazanie bedzie dobry kociol to i kasa sama wpłynie od kupujacych kasa ,dużo kasy i może wtedy ... zapytaj kolegów ile kosztuje profesjonalne opracowanie dokumentacji , wdrożenie do prod. badania i takie tam ....ogrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panx 19.10.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Witam,przyłącze sie do tematu poniewaz mam mały dylamat.Równiez zakupiłem dom postanowiłem umiescic kocioł na eko groszek w piwnicy wysokośc piwnicy ok 185cm.Mój problem polega na tym że nie mam już miejsca nad kotłem aby ulokować pompę C.O wraz z obejsciem.Pytanie brzmi w jaki sposób to rozwiązać aby było dobrze?Dodam tylko że w piwnicy bedzie stał kocioł wraz z podajnikiem oraz bojler na C.W.U.Z góry dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.10.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Witam,przyłącze sie do tematu poniewaz mam mały dylamat.Równiez zakupiłem dom postanowiłem umiescic kocioł na eko groszek w piwnicy wysokośc piwnicy ok 185cm.Mój problem polega na tym że nie mam już miejsca nad kotłem aby ulokować pompę C.O wraz z obejsciem.Pytanie brzmi w jaki sposób to rozwiązać aby było dobrze?Dodam tylko że w piwnicy bedzie stał kocioł wraz z podajnikiem oraz bojler na C.W.U. Z góry dziekuje za odpowiedz. zawór 3 drożny na powrocie, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 19.10.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Podjedź to Ci pokażę taki kocioł że się pompka zmieści i jeszcze luz będzie, coś Ty sobie znowu za potwora upatrzył ? Od biedy pompy kiedyś wstawiali na powrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 19.10.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Kasa od tych co chca czystego powietrza niech inwestuja w nowe rozwiazania zrobia zbiórke od tych wszystkich zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 19.10.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Od biedy pompy kiedyś wstawiali na powrotach. A to dlaczego "od biedy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 20.10.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 A to dlaczego "od biedy"? Przepraszam, że się wetnę z pytaniem: czym się różni układ otwarty z pompą na powrocie od układu otwartego z pompą na zasilaniu? No dobra: przepisy to wyjaśniają. Kto je zna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 20.10.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Ciesze sie ze mistrzowi dopisuje tak wspaniały humor podobnie jak mnie Obecnie na rynku nie ma kotła ktory by spełniał moje oczekiwania i normy czystosci spalania , szczegolnie na ruszcie awaryjnym na którym duzo ludzi przepala drewnem zrebka itp , kazdy ma wady jak dobra konstrukcja to gorszy palnik albo sterownik . Cena tez za wysoka w koncu to zwykłe kotły tyle ze dolozony podajnik . Dlatego moj apel bo zebrała sie tu tzw jak to ktos okreslił sfora fachowców specjalistów od kotłow ludzi wykształconych , aby połaczyc siły i zbudowac super kocioł podajnikowy połaczony z DS i nie marnowac czasu na potyczki forumowe a dzialac wg prostego przesłania "zgoda buduje niezgoda rujnuje" Chętnie chciałbym doczekać takich czasów, że się da coś takiego zgodnego na dodatek z przepisami spłodzić. I za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 20.10.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Przepraszam, że się wetnę z pytaniem: czym się różni układ otwarty z pompą na powrocie od układu otwartego z pompą na zasilaniu? No dobra: przepisy to wyjaśniają. Kto je zna??? Zbiornik wyrównawczy musi być inaczej zainstalowany. http://www.info-ogrzewanie.pl/artykul,id_m-100131,t-zbiornik_wyrownawczy_w_otwartej_instalacji_grzewczej.html Edytowane 20 Października 2015 przez bobasxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts