Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najmniejszy kocioł z podajnikiem na węgiel

tylko.węgiel

Recommended Posts

Zadzwoniłem dziś do mojego lokalnego sprzedawcy Ogniwa z prośbą o przesłanie "fragmentu raportu z badań", lub chociaż certyfikatu dla Ogniwa EKO Plus M potwierdzającego piątą klasę. Przez telefon zobaczyłem jak opadła mu szczęka i popukał się w czoło. Coś tam burknął o producencie i ściąganiu sobie tego z sieci. Szukałem dośc długo i niczego nie udało mi się znaleźc, nie wiem, pewnie niefachowo szukałem:(

Szanowny Panie,

napisałeś Pan, że dzwoniłeś Pan do swojego lokalnego sprzedawcy Ogniwa. Wg danych jesteś pan z Karpacza. To woj. dolnośląskie. Wg danych producenta - ma tam (w tym województwie) 12 przedstawicieli. Czy może pan rzucić cyferkę z listy producenta, który to lub gdzie zlokalizowany? No bo pewnie to nie ten nowy z opolskiego. A chwasty należy tępić.

• Odpowiedzi 575
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tutaj dla pana źródło do wykorzystania:

http://www.ogniwobiecz.com.pl/do-pobrania/certyfikaty/

Ja może ślepy i głuchy ze starości, więc nie widzę i nie słyszę. Nadal nie moge namierzyc certyfikatu na piątą klasę dla nowego ogniwa ECO PLUS Hmm?? Są jedynie jakieś zaświadczenie i coś tam jeszcze. Skad więc stwierdzenie że Ogniwo ma 5 klasę, jak czeka w kolejce na certyfikację??

Zadzwoniłem dziś do mojego lokalnego sprzedawcy Ogniwa z prośbą o przesłanie "fragmentu raportu z badań", lub chociaż certyfikatu dla Ogniwa EKO Plus M potwierdzającego piątą klasę. Przez telefon zobaczyłem jak opadła mu szczęka i popukał się w czoło. Coś tam burknął o producencie i ściąganiu sobie tego z sieci. Szukałem dośc długo i niczego nie udało mi się znaleźc, nie wiem, pewnie niefachowo szukałem:(

Pewnie niefachowo...

Ponadto - podałem wam, za zezwoleniem firmy OGNIWO, na tym forum dane dot. zweryfikowanej mocy, sprawności, temperatury spalin i zawartości tlenu w spalinach dla OEPM-ki 26kW. Ale dla nierozgarniętych mogę podać jeszcze raz. Jeśli poproszą...

Z typoszeregu OEPM badania ma, jak dotąd, tylko jeden kocioł. I tylko ten jeden jest w sprzedaży. I nikt nie twierdzi, że jest inaczej.

Edytowane przez zawijan

Szanowny Panie,

napisałeś Pan, że dzwoniłeś Pan do swojego lokalnego sprzedawcy Ogniwa. Wg danych jesteś pan z Karpacza. To woj. dolnośląskie. Wg danych producenta - ma tam (w tym województwie) 12 przedstawicieli. Czy może pan rzucić cyferkę z listy producenta, który to lub gdzie zlokalizowany? No bo pewnie to nie ten nowy z opolskiego. A chwasty należy tępić.

Poraża mnie Pańska wiedza w temacie, z którym nie ma Pan nic wspólnego. Skąd wiedza że dystrybutor z Kłodzka jest nowym. Patrzę na tą listę i za boga tego nie mogę wywnioskowac.

Jeżeli chodzi o cyferkę to jego telefon - dystrybutora zaczyna się na "7" ;)

Raczej wcześniej jednoznacznie zakażą sprzedaży kotłów bez jednoznacznie określonych badań...

Z punktu widzenia normalego uzytkownika to czy kocioł ma 82, 83,84 lub 80 % sprawnosci ma niewielkie znaczenie, wazna jest łatwsc obsługi niezawodna praca, mała awaryjnosc. Uzytkownik zleca montaz kotła co nieco doszkola z zakresu obsługi i o nim zapomina przypominajac sobie jedynie o załadunku i okresowym czyszczeniu. Normalny uzytkownik nie jest ani specjalistą z zakresu badan kotłow, nie ma z tego zadnych dochodów, ot traktuje kocioł jako kolejne urzadzenie w domu. Wy natomiast z Panem Bolkiem pracowaliscie przy tych kotłach, to była wasza praca zawodowa i okreslone profity. Wasz stosunek do kotłow jest inny w porównaniu do normalnego przecietnego uzytkownika.

Z punktu widzenia normalego uzytkownika to czy kocioł ma 82, 83,84 lub 80 % sprawnosci ma niewielkie znaczenie, wazna jest łatwsc obsługi niezawodna praca, mała awaryjnosc. Uzytkownik zleca montaz kotła co nieco doszkola z zakresu obsługi i o nim zapomina przypominajac sobie jedynie o załadunku i okresowym czyszczeniu. Normalny uzytkownik nie jest ani specjalistą z zakresu badan kotłow, nie ma z tego zadnych dochodów, ot traktuje kocioł jako kolejne urzadzenie w domu. Wy natomiast z Panem Bolkiem pracowaliscie przy tych kotłach, to była wasza praca zawodowa i okreslone profity. Wasz stosunek do kotłow jest inny w porównaniu do normalnego przecietnego uzytkownika.

ple ple ple...

To kopnij pan w 4 litery tego lokalnego i zgłoś pan to do producenta. Na piśmie. Że taki i taki nie potrafił, nie chciał udzielić podstawowych informacji.

Boluś mam do Ciebie taką gorącą prośbę.

Mogę mieć ?

Proponuję Ci żebyś jutro wziął telefon do ręki i podzwonił sobie po tych dystrybutorach a jeszcze zdobądź listę autoryzowanych instalatorów, sprawdź jaka jest ich wiedza w temacie, ok ?

Żeby się nie okazało że Ci dystrybutorzy robią tylko szmal i nic więcej a autoryzację trzeba by zabrać pewnie z 90% tych autoryzowanych.

Może się czasem okazać że ten nowy z opolskiego wie więcej jak Ci w ładnych polarkach, ja mam swój polarek, na plecach pisze: Karoka-Eko.

Co najgorsze dla Was Wy dobrze o tym wiecie, choć nigdy tego tutaj nie przyznacie, ale wiecie, bo przez gardło Wam to nie przejdzie ale ja na to jak na lato żeby brzydko nie napisać :)

Taka jest brutalna ale prawda p. Boluś.

Edytowane przez karoka65

Zadzwoniłem dziś do mojego lokalnego sprzedawcy Ogniwa z prośbą o przesłanie "fragmentu raportu z badań", (

Raporty z badań są dla producenta i leżą u niego w jakimś sejfie, Zawijan dobrze o tym wie ale zrobi wszystko żeby zaszkodzić innym a swoje wybielić.

ŻADEN PRODUCENT w tym także firma Ogniwo nie udostępnia raportów na swojej stronie.

Pewnie niefachowo...

Ponadto - podałem wam, za zezwoleniem firmy OGNIWO, na tym forum dane dot. zweryfikowanej mocy, sprawności, temperatury spalin i zawartości tlenu w spalinach dla OEPM-ki 26kW.

Czyżby na pewno ?

Porozmawiałem sobie ostatnio dość długo z pewną bardzo miła panią, była powiem bardzo zaskoczona pewnymi rzeczami.

Przemiła kobieta, może i dla tego zmieniło się trochę moje podejście do niektórych spraw.

Zawijan, a idź że już spać, emeryt powinien więcej wypoczywać :)

Młokosy jak ja muszą niestety dalej zapierdzielać i tego Ci zazdroszczę, niczego więcej.

Pewnie muszę jeszcze sprzedać kilka tysięcy kotłów, przejechać z milion kilometrów i też pójdę, jak dożyję :)

Edytowane przez karoka65