zawijan 22.10.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Raporty z badań są dla producenta i leżą u niego w jakimś sejfie, Zawijan dobrze o tym wie ale zrobi wszystko żeby zaszkodzić innym a swoje wybielić. ŻADEN PRODUCENT w tym także firma Ogniwo nie udostępnia raportów na swojej stronie. Znowu mącisz... Tu nie chodzi o kompletne raporty, tylko o charakterystyczne parametry pracy kotła. Są producenci, którzy je podają bez wahania. Są producenci, którzy nie chcą ich podać, bo się trochę ich wstydzą. Są producenci, którzy ich nie mają, tych raportów znaczy, więc i wyników pracy kotła nie podają. Są wreszcie producenci, którzy nie mają tych raportów, ale podają jakieś wyniki, nie wiadomo skąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Znowu mącisz... Tu nie chodzi o kompletne raporty, tylko o charakterystyczne parametry pracy kotła. Są producenci, którzy je podają bez wahania. No to pokaż. Poza Ogniwem oczywiście. Z resztą to nie Ogniwo je gdzieś pokazuje tylko Ty a skoro mącę to pokaż gdzie Ogniwo pokazuje raporty ? Może za mało się interesuję nowym nabytkiem albo też szukać nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnDek 22.10.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Dyskusja z panami tutaj przypomina patowa. Nikt już nie ma ochoty, ale na siłę jest podszczypywany.Wygląda to tak:Kochanie, pójdziesz ze mną na siłownię?-uważasz, że jestem gruba?no dobra, jak nie chcesz..-i do tego leniwa?uspokoj się-masz mnie za histeryczke?wiesz, że nie o to chodzi-twierdzisz, że przeinaczam prawdęnie, po prostu nie musisz ze mną nigdzie iść!-a dlaczego Ci tak zależy, żeby iść samemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) Dokładnie tak panie kolego Fajne. Ale wiesz, bez tego zrobiłoby się nawet nudno To tak samo jak Arturo72 z Liwkiem idą do pierdla, forum zamiera, hehe Jak zabraknie Zwijana i karoki będzie to samo w ogrzewaniu Nuda panie, nuda. Wiesz jak to mówią, kto się czubi ten się lubi. Tak widzisz jak z żoną, trzeba się czasem poczubić żeby się później pogodzić. Ja najbardziej lubię te godzenia, hehe Grabiami słońce poganiasz żeby już zaszło i dzieci poszły spać Moje skubańce już wyrosły i siedzą do późna i po takim godzeniu człowiek niewyspany wstaje do roboty Edytowane 22 Października 2015 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 22.10.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Dokładnie tak panie kolego Fajne. Ale wiesz, bez tego zrobiłoby się nawet nudno To tak samo jak Arturo72 z Liwkiem idą do pierdla, forum zamiera, hehe Jak zabraknie Zwijana i karoki będzie to samo w ogrzewaniu Nuda panie, nuda. Wiesz jak to mówią, kto się czubi ten się lubi. Tak widzisz jak z żoną, trzeba się czasem poczubić żeby się później pogodzić. Ja najbardziej lubię te godzenia, hehe Grabiami słońce poganiasz żeby już zaszło i dzieci poszły spać Moje skubańce już wyrosły i siedzą do późna i po takim godzeniu człowiek niewyspany wstaje do roboty To daj im kieszonkowe, pójdą sobie do baru na "lizaka", wiecej możliwości pogodzenia się będziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Wiesz kiedyś to tak, godziłby się człowiek i godził a teraz to już wystarczy raz, ja w tym kawale I mi i żonie prędzej "gniew" przechodzi, niema siły na długie gniewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 22.10.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Wiesz kiedyś to tak, godziłby się człowiek i godził a teraz to już wystarczy raz, ja w tym kawale I mi i żonie prędzej "gniew" przechodzi, niema siły na długie gniewanie Chyba na długie godzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Masz rację Krzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 22.10.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Masz rację Krzyś Jak to mówią, nie ważna długość, ważna jest jakość ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 22.10.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Wiesz kiedyś to tak, godziłby się człowiek i godził a teraz to już wystarczy raz, ja w tym kawale I mi i żonie prędzej "gniew" przechodzi, niema siły na długie gniewanie No to teraz na sen czasu zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Eeee tam Za kościołem się wyśpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 22.10.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Zaintrygowany lekturą ostatnich postów w tym temacie, zastanawiam się dlaczego w niektórych wątkach tematycznych rozmydlanie tematu jest tak popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 22.10.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Zaintrygowany lekturą ostatnich postów w tym temacie, zastanawiam się dlaczego w niektórych wątkach tematycznych rozmydlanie tematu jest tak popularne. Dlatego ze we wielu wątkach pojawiają tacy którzy głoszą jedynie słuszne teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Andrzeju przecież napisałem w temacie, najmniejszym kotłem z podajnikiem jaki widziałem jest RBR.Widziałeś gdzieś mniejszy ?To napisz, który to jest jeszcze mniejszy ?, pewnie ze śmieciuchów coś by znalazł ale zgodnie z tytułem, najmniejszy i z podajnikiem.Masz kandydata to podaj a nie liż d...y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.10.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Andrzeju przecież napisałem w temacie, najmniejszym kotłem z podajnikiem jaki widziałem jest RBR. Widziałeś gdzieś mniejszy ? To napisz, który to jest jeszcze mniejszy ?, pewnie ze śmieciuchów coś by znalazł ale zgodnie z tytułem, najmniejszy i z podajnikiem. Masz kandydata to podaj a nie liż d...y. Potwierdzam. Kocioł RBR 11kW jest zdecydowanie najmniejszy wśród kotłów 19kW:rolleyes: Edytowane 23 Października 2015 przez zawijan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.10.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 To daj im kieszonkowe, pójdą sobie do baru na "lizaka", wiecej możliwości pogodzenia się będziesz miał Jak długo karoka będzie sprzedawał kotły o niezweryfikowanej mocy i sprawności, tak długo ja będę o tym pisał. Chyba że wcześniej stracę zdolność stukania w klawisze. To taka fajna zabawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 23.10.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Jak długo karoka będzie sprzedawał kotły o niezweryfikowanej mocy i sprawności, tak długo ja będę o tym pisał. Chyba że wcześniej stracę zdolność stukania w klawisze. To taka fajna zabawa:) A mnie to wcale nie przeszkadza. Baw się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 23.10.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Badania mają sens tylko ze sterownikiem, którego nie można przestawiać. Jeśli użytkownik ma dostęp do nastaw, może nieźle nakopcić. I tutaj się z Panem w 100% zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.10.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Potwierdzam. Kocioł RBR 11kW jest zdecydowanie najmniejszy wśród kotłów 19kW:rolleyes: Gdyby był to kocioł 19kw wtedy jak napisałeś byłby naniejszy nawet na całym świecie Skoro tak się już napinacz to podaj tu przykład mniejszego. Podobno badał ich setki ? Myślę źe nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem takiego skoro było ich aż tyle ? Dobra, możesz nawet podać taki mniejszy z tych 19 kW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 23.10.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Takie uzupełnienie informacji z wczoraj. Po raz drugi wysłałem zapytanie do firmy Ogniwo, tym razem w sprawie przesłania mi "fragmentu raportu z badań" z mocami, temperaturami spalin zawartością tlenu itp. Niestety firma po raz drugi całkowicie mnie olała. Po raz drugi nie otrzymałem żadnej odpowiedzi (poprzednio wysłałem zapytanie jako biuro o formalne informacje, które mógłbym wykorzystac w dokumentacjach projektowych). Wiec sprawa wygląda tak, lokalny sprzedawca nic nie wie (za wyjątkiem ceny i swojego numeru konta do przesłania zapłaty) - odsyła mnie do producenta, a ten mnie olewa. I co z tego, że byc może dobry produkt, jak obsługa dziadoska i czuję się niedopieszczony. Ja się wycofuję. Negocjuje z tym, który chce ze mną rozmawiac. Panowie z Ogniwa i ich orędownicy, nie tędy droga, pomimo że jesteście duzi i mocni, każdy jest klientem nawet ten malutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts