Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najmniejszy kocioł z podajnikiem na węgiel

tylko.węgiel

Recommended Posts

Raporty z badań są dla producenta i leżą u niego w jakimś sejfie, Zawijan dobrze o tym wie ale zrobi wszystko żeby zaszkodzić innym a swoje wybielić.

ŻADEN PRODUCENT w tym także firma Ogniwo nie udostępnia raportów na swojej stronie.

Znowu mącisz...

Tu nie chodzi o kompletne raporty, tylko o charakterystyczne parametry pracy kotła. Są producenci, którzy je podają bez wahania. Są producenci, którzy nie chcą ich podać, bo się trochę ich wstydzą. Są producenci, którzy ich nie mają, tych raportów znaczy, więc i wyników pracy kotła nie podają. Są wreszcie producenci, którzy nie mają tych raportów, ale podają jakieś wyniki, nie wiadomo skąd...

• Odpowiedzi 575
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znowu mącisz...

Tu nie chodzi o kompletne raporty, tylko o charakterystyczne parametry pracy kotła. Są producenci, którzy je podają bez wahania.

No to pokaż.

Poza Ogniwem oczywiście.

Z resztą to nie Ogniwo je gdzieś pokazuje tylko Ty a skoro mącę to pokaż gdzie Ogniwo pokazuje raporty ?

Może za mało się interesuję nowym nabytkiem albo też szukać nie potrafię.

Dyskusja z panami tutaj przypomina patowa. Nikt już nie ma ochoty, ale na siłę jest podszczypywany.

Wygląda to tak:

Kochanie, pójdziesz ze mną na siłownię?

-uważasz, że jestem gruba?

no dobra, jak nie chcesz..

-i do tego leniwa?

uspokoj się

-masz mnie za histeryczke?

wiesz, że nie o to chodzi

-twierdzisz, że przeinaczam prawdę

nie, po prostu nie musisz ze mną nigdzie iść!

-a dlaczego Ci tak zależy, żeby iść samemu!

Dokładnie tak panie kolego :)

Fajne.

Ale wiesz, bez tego zrobiłoby się nawet nudno :)

To tak samo jak Arturo72 z Liwkiem idą do pierdla, forum zamiera, hehe

Jak zabraknie Zwijana i karoki będzie to samo w ogrzewaniu :)

Nuda panie, nuda.

Wiesz jak to mówią, kto się czubi ten się lubi.

Tak widzisz jak z żoną, trzeba się czasem poczubić żeby się później pogodzić.

Ja najbardziej lubię te godzenia, hehe

Grabiami słońce poganiasz żeby już zaszło i dzieci poszły spać :)

Moje skubańce już wyrosły i siedzą do późna i po takim godzeniu człowiek niewyspany wstaje do roboty :)

Edytowane przez karoka65

Dokładnie tak panie kolego :)

Fajne.

Ale wiesz, bez tego zrobiłoby się nawet nudno :)

To tak samo jak Arturo72 z Liwkiem idą do pierdla, forum zamiera, hehe

Jak zabraknie Zwijana i karoki będzie to samo w ogrzewaniu :)

Nuda panie, nuda.

Wiesz jak to mówią, kto się czubi ten się lubi.

Tak widzisz jak z żoną, trzeba się czasem poczubić żeby się później pogodzić.

Ja najbardziej lubię te godzenia, hehe

Grabiami słońce poganiasz żeby już zaszło i dzieci poszły spać :)

Moje skubańce już wyrosły i siedzą do późna i po takim godzeniu człowiek niewyspany wstaje do roboty :)

To daj im kieszonkowe, pójdą sobie do baru na "lizaka", wiecej możliwości pogodzenia się będziesz miał;)

Andrzeju przecież napisałem w temacie, najmniejszym kotłem z podajnikiem jaki widziałem jest RBR.

Widziałeś gdzieś mniejszy ?

To napisz, który to jest jeszcze mniejszy ?, pewnie ze śmieciuchów coś by znalazł ale zgodnie z tytułem, najmniejszy i z podajnikiem.

Masz kandydata to podaj a nie liż d...y.

Andrzeju przecież napisałem w temacie, najmniejszym kotłem z podajnikiem jaki widziałem jest RBR.

Widziałeś gdzieś mniejszy ?

To napisz, który to jest jeszcze mniejszy ?, pewnie ze śmieciuchów coś by znalazł ale zgodnie z tytułem, najmniejszy i z podajnikiem.

Masz kandydata to podaj a nie liż d...y.

Potwierdzam.

Kocioł RBR 11kW jest zdecydowanie najmniejszy wśród kotłów 19kW:rolleyes:

Edytowane przez zawijan

To daj im kieszonkowe, pójdą sobie do baru na "lizaka", wiecej możliwości pogodzenia się będziesz miał;)

Jak długo karoka będzie sprzedawał kotły o niezweryfikowanej mocy i sprawności, tak długo ja będę o tym pisał. Chyba że wcześniej stracę zdolność stukania w klawisze.

To taka fajna zabawa:)

Potwierdzam.

Kocioł RBR 11kW jest zdecydowanie najmniejszy wśród kotłów 19kW:rolleyes:

Gdyby był to kocioł 19kw wtedy jak napisałeś byłby naniejszy nawet na całym świecie :)

Skoro tak się już napinacz to podaj tu przykład mniejszego.

Podobno badał ich setki ? Myślę źe nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem takiego skoro było ich aż tyle ?

Dobra, możesz nawet podać taki mniejszy z tych 19 kW ?

Takie uzupełnienie informacji z wczoraj. Po raz drugi wysłałem zapytanie do firmy Ogniwo, tym razem w sprawie przesłania mi "fragmentu raportu z badań" z mocami, temperaturami spalin zawartością tlenu itp. Niestety firma po raz drugi całkowicie mnie olała. Po raz drugi nie otrzymałem żadnej odpowiedzi (poprzednio wysłałem zapytanie jako biuro o formalne informacje, które mógłbym wykorzystac w dokumentacjach projektowych).

Wiec sprawa wygląda tak, lokalny sprzedawca nic nie wie (za wyjątkiem ceny i swojego numeru konta do przesłania zapłaty) - odsyła mnie do producenta, a ten mnie olewa. I co z tego, że byc może dobry produkt, jak obsługa dziadoska i czuję się niedopieszczony. Ja się wycofuję. Negocjuje z tym, który chce ze mną rozmawiac. Panowie z Ogniwa i ich orędownicy, nie tędy droga, pomimo że jesteście duzi i mocni, każdy jest klientem nawet ten malutki.