Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najmniejszy kocioł z podajnikiem na węgiel

tylko.węgiel

Recommended Posts

Nie między mnie a karokę. Wtrącasz się do mojej rozmowy z karoką. Nie mając zresztą nic merytorycznego do powiedzenia.

Gdzież mnie mierzyć się z Twoją :) merytoryką.

A powiesz, gdzie ta przykra sytuacja miała miejsce w tym wątku? Bo jakoś nie widzę. Jesteś pewien, że nie pomyliłeś mnie z kim innym?

Edytowane przez QIM
interpunkcja + dopisane brakujące słowo

• Odpowiedzi 575
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wie

P.S.

Nie przekręcam celowo nicków z braku kultury osobistej. Zwróciłem się do ciebie per "fotograf", aby zwrócić ci delikatnie uwagę na poziom twojej wiedzy o kotłach węglowych. Dyskutujesz bowiem o materii, na której znasz się bardzo słabo...

Nie trzeba mieć wiedzy o kotłach, aby ocenić kogoć, kto pisze, źe : "wystarczy tylko skopiować odpowiedni fragment raportu z badań" , skoro okazuje się, źe fragmentów kopiować nie można.

A "delikatnie zwrócić uwagę" możesz w inny sposób, niż przekręcając kogoś nick....

Biorąc pod uwagę styl Twoich wypowiedzi trudno jednak pokładać nadzieję, abyś takowy znalazł...

Nie trzeba mieć wiedzy o kotłach, aby ocenić kogoć, kto pisze, źe : "wystarczy tylko skopiować odpowiedni fragment raportu z badań" , skoro okazuje się, źe fragmentów kopiować nie można.

Słowo kopia jest pojęciem wieloznacznym.

Uderzę się w piersi - użyłem niewłaściwego (z prawnego punktu widzenia) słowa, ale pisząc "kopia" miałem na myśli "wypis". To wolno zrobić zawsze.

P.S.

Skończcie wreszcie tę jałową dyskusję głuchego ze ślepym o kolorach...

Dam wam za niedługo lepszy materiał do dyskusji :)

Słowo kopia jest pojęciem wieloznacznym.

Uderzę się w piersi - użyłem niewłaściwego (z prawnego punktu widzenia) słowa, ale pisząc "kopia" miałem na myśli "wypis". To wolno zrobić zawsze.

P.S.

Skończcie wreszcie tę jałową dyskusję głuchego ze ślepym o kolorach...

Dam wam za niedługo lepszy materiał do dyskusji :)

WYPIS TAK I ZAWSZE podając z czego i dlaczego.

Z kopią faktycznie nie ten teges. Chyba, że właściciel treści wyrazi zgodę.

Szanowny Panie fotohobby

"A "delikatnie zwrócić uwagę" możesz w inny sposób, niż przekręcając kogoś nick....

To zechciej Pan pokukać jak sobie mną dziobki wycierają. Widzisz pan i nie grzmisz???

Ty nawet nie jesteś użytkownikiem, tylko takim.... botem.

Jeden ban, dwa nicki w cztery miesiące, a pisze zza Ciebie trzeci.

Nawet nie ma sensu zwracać na Ciebie uwagi.

Potwierdzam.

Kocioł RBR 11kW jest zdecydowanie najmniejszy wśród kotłów 19kW

.......

A ja uważam, że OEPM 26 kW jest odpowiednikiem kotłów 16 kW (projektowanych według obowiązującej do dziś jeszcze zasady, że kocioł powinien mieć ok. 30% rezerwy mocy w górę). OEPM nie projektowano z taką rezerwą.

Edytowane przez animuss

,,,,CISZA WYBORCZA OBOWIĄZUJE,,,,

To naruszmy tę "ciszę wyborczą".

Czy producentem kotła Skam-P 7 kW jest firma SEKOM Łucki z Pleszewa? Wygląda mi, że to ona. Ale nie ma w ofercie Skam-P 7 kW, zaczyna dopiero od 12 kW.

Kto jest producentem Skam-P 7 kW? Ktoś inny?,,,,

@tylko.węgiel zapewne słyszałeś o wyłudzeniach podatku VAT, o powiązanych transakcjach karuzelowych i o "słupach" biorących bierny udział w tym procederze.

Opiszę, jak ja to widzę z mej perspektywy.

Producent kotłów firma SEKOM Łucki z Pleszewa, na pewno potrafi czytać ze zrozumieniem.

Otóż producent kotłów jest świadomy treści zapisu na pewnym dokumencie.

"Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła".

Więc nie zamieszcza na swej stronie internetowej informacji, które mogły by, wprowadzić zainteresowanego kupca kotła w błąd.

Producent kotłów ma swoją "karuzelę powiązań biznesowych".

Wykorzystując ją, zrzuca odpowiedzialność za wprowadzanie nieprawdziwych informacji w obieg publiczny, na nieświadome "słupy", czyli sprzedawców jego produktów.

Edytowane przez Andrzej_M_

Proszę o logiczne uzasadnienie powiązania "o wyłudzeniach podatku VAT, o powiązanych transakcjach karuzelowych i o "słupach" biorących bierny udział w tym procederze." a "Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła".

Proszę logicznie, bo nie widać tej logiki.

Na marginesie - dwie dodatkowe cegły na palniku powinny unieważnić świadectwo uzyskane bez tych cegieł. To wykazały badania a nie bezpodstawne twierdzenie "Doktora" lub kogokolwiek. W zacytowanym zapisie nie ma informacji o zmianach na + lub na -, liczą się zmiany.

To naruszmy tę "ciszę wyborczą".

@tylko.węgiel zapewne słyszałeś o wyłudzeniach podatku VAT, o powiązanych transakcjach karuzelowych i o "słupach" biorących bierny udział w tym procederze.

Opiszę, jak ja to widzę z mej perspektywy.

Producent kotłów firma SEKOM Łucki z Pleszewa, na pewno potrafi czytać ze zrozumieniem.

"Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła".

Więc nie zamieszcza na swej stronie internetowej informacji, które mogły by, wprowadzić zainteresowanego kupca kotła w błąd.

Wykorzystując ją, zrzuca odpowiedzialność za wprowadzanie nieprawdziwych informacji w obieg publiczny, na nieświadome "słupy", czyli sprzedawców jego produktów.

Dobre. Dobre ;) Lepsze nawet od historii o zamachu w Smoleńsku ;D tu też "słychać było strzały".

:lol2:

Oj Panie, ostre słowa! A może dysponujesz jakimiś bardziej sensownymi dowodami na próby lewego działania?. Czy może po prostu sobie tak palnołeś?

Bo wiesz, ja ze swojej strony widzę to tak: Jest kupa kotlarzy których pierwsze pytanie jest o cene, a drugie o cene bez faktury. I wiesz co?... Zmartwię Cię, z Jareckim nie ma takich tematów- idzie towar, idzie kwit. Jarek tępi takie zagrywki. Jakie to smutne i "niepolskie", prawda?.

Tak więc nie spodziewaj się że próbuje gdziekolwiek zachachmecić, wyłudzić czy kogokolwiek w konia zrobić. Miałeś w ogóle doczynienia z tą osobą?.

No ale Tobie pewnie nigdy przez myśl nie przeszło żeby coś na boku poczarować, i przenigdy nic takiego nie zrobiłeś...

Edytowane przez bolek_bolecki

A ja teraz żałuję że nie przekalkulowałem pompy ciepła. Może by wyszło parę tysięcy więcej, ale teraz bym płacił 2 tys za rok grzania i CWU, zamiast 3,5. No i rączki czyste - nie trzeba się paprać z kotłem. A kto ma kocioł na wungiel to tylko współczuć.

A było zrobic ozc i audyt energetyczny, ale taki rzetelny, ale jak to mowią mądry Polak po szkodzie. Co do kotłow na paliwo stałe to nie mozna zapominac o starszych i starych budynkach, których włascicieli nie stac na termomodernizację czasem nawet w małym zakresie. Czy trzeba im wspólczuc, to dyskusyjne , oni nie mają zadnego wyboru, trzeba włascicielom nowych budynków którzy czasem bezmyslnie oszczedzają na tym co nie potrzeba i pakują sie w wungiel i to nie w kocioł podajnikowy, a w zwyklego smieciucha