QIM 23.10.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Nie między mnie a karokę. Wtrącasz się do mojej rozmowy z karoką. Nie mając zresztą nic merytorycznego do powiedzenia. Gdzież mnie mierzyć się z Twoją merytoryką. A powiesz, gdzie ta przykra sytuacja miała miejsce w tym wątku? Bo jakoś nie widzę. Jesteś pewien, że nie pomyliłeś mnie z kim innym? Edytowane 23 Października 2015 przez QIM interpunkcja + dopisane brakujące słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.10.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Wie P.S. Nie przekręcam celowo nicków z braku kultury osobistej. Zwróciłem się do ciebie per "fotograf", aby zwrócić ci delikatnie uwagę na poziom twojej wiedzy o kotłach węglowych. Dyskutujesz bowiem o materii, na której znasz się bardzo słabo... Nie trzeba mieć wiedzy o kotłach, aby ocenić kogoć, kto pisze, źe : "wystarczy tylko skopiować odpowiedni fragment raportu z badań" , skoro okazuje się, źe fragmentów kopiować nie można. A "delikatnie zwrócić uwagę" możesz w inny sposób, niż przekręcając kogoś nick.... Biorąc pod uwagę styl Twoich wypowiedzi trudno jednak pokładać nadzieję, abyś takowy znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 23.10.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Wróćmy do meritum. Czy kolega tylko.węgiel wybrał już kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 23.10.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Wróćmy do meritum. Czy kolega tylko.węgiel wybrał już kocioł? Pewnie jeszcze nie. Bo by wątek usechł i kilku forumowiczów nie miałoby gdzie swoich fobii wyładować. Ciekawe, który się teraz obrażony szybko odezwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 23.10.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Szanowny Panie fotohobby "A "delikatnie zwrócić uwagę" możesz w inny sposób, niż przekręcając kogoś nick.... To zechciej Pan pokukać jak sobie mną dziobki wycierają. Widzisz pan i nie grzmisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 23.10.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Pewnie jeszcze nie. Bo by wątek usechł i kilku forumowiczów nie miałoby gdzie swoich fobii wyładować. Ciekawe, który się teraz obrażony szybko odezwie? Po co się odzywać, wystarczy sprawdzić, kto tu najwięcej postów napisał. Ten może czuć się obrażony najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.10.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Nie trzeba mieć wiedzy o kotłach, aby ocenić kogoć, kto pisze, źe : "wystarczy tylko skopiować odpowiedni fragment raportu z badań" , skoro okazuje się, źe fragmentów kopiować nie można. Słowo kopia jest pojęciem wieloznacznym. Uderzę się w piersi - użyłem niewłaściwego (z prawnego punktu widzenia) słowa, ale pisząc "kopia" miałem na myśli "wypis". To wolno zrobić zawsze. P.S. Skończcie wreszcie tę jałową dyskusję głuchego ze ślepym o kolorach... Dam wam za niedługo lepszy materiał do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 23.10.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Wróćmy do meritum. Czy kolega tylko.węgiel wybrał już kocioł? Napisał, że musi przemyśleć swoje zamiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 23.10.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Po co się odzywać, wystarczy sprawdzić, kto tu najwięcej postów napisał. Ten może czuć się obrażony najbardziej NOO!!! Herr QIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 23.10.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Słowo kopia jest pojęciem wieloznacznym. Uderzę się w piersi - użyłem niewłaściwego (z prawnego punktu widzenia) słowa, ale pisząc "kopia" miałem na myśli "wypis". To wolno zrobić zawsze. P.S. Skończcie wreszcie tę jałową dyskusję głuchego ze ślepym o kolorach... Dam wam za niedługo lepszy materiał do dyskusji WYPIS TAK I ZAWSZE podając z czego i dlaczego. Z kopią faktycznie nie ten teges. Chyba, że właściciel treści wyrazi zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.10.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Szanowny Panie fotohobby "A "delikatnie zwrócić uwagę" możesz w inny sposób, niż przekręcając kogoś nick.... To zechciej Pan pokukać jak sobie mną dziobki wycierają. Widzisz pan i nie grzmisz??? Ty nawet nie jesteś użytkownikiem, tylko takim.... botem. Jeden ban, dwa nicki w cztery miesiące, a pisze zza Ciebie trzeci. Nawet nie ma sensu zwracać na Ciebie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 23.10.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Potwierdzam. Kocioł RBR 11kW jest zdecydowanie najmniejszy wśród kotłów 19kW ....... A ja uważam, że OEPM 26 kW jest odpowiednikiem kotłów 16 kW (projektowanych według obowiązującej do dziś jeszcze zasady, że kocioł powinien mieć ok. 30% rezerwy mocy w górę). OEPM nie projektowano z taką rezerwą. Edytowane 23 Października 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 24.10.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 NAJMNIEJSZY KOCIOŁ Z PODAJNIKIEM NA WĘGIEL Czyli trzeba dokonać by wyboru. a skoro tak, to przypominam: CISZA WYBORCZA OBOWIĄZUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 25.10.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) ,,,,CISZA WYBORCZA OBOWIĄZUJE,,,, To naruszmy tę "ciszę wyborczą". Czy producentem kotła Skam-P 7 kW jest firma SEKOM Łucki z Pleszewa? Wygląda mi, że to ona. Ale nie ma w ofercie Skam-P 7 kW, zaczyna dopiero od 12 kW. Kto jest producentem Skam-P 7 kW? Ktoś inny?,,,, @tylko.węgiel zapewne słyszałeś o wyłudzeniach podatku VAT, o powiązanych transakcjach karuzelowych i o "słupach" biorących bierny udział w tym procederze. Opiszę, jak ja to widzę z mej perspektywy. Producent kotłów firma SEKOM Łucki z Pleszewa, na pewno potrafi czytać ze zrozumieniem. Otóż producent kotłów jest świadomy treści zapisu na pewnym dokumencie. "Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła". Więc nie zamieszcza na swej stronie internetowej informacji, które mogły by, wprowadzić zainteresowanego kupca kotła w błąd. Producent kotłów ma swoją "karuzelę powiązań biznesowych". Wykorzystując ją, zrzuca odpowiedzialność za wprowadzanie nieprawdziwych informacji w obieg publiczny, na nieświadome "słupy", czyli sprzedawców jego produktów. Edytowane 25 Października 2015 przez Andrzej_M_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 25.10.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Proszę o logiczne uzasadnienie powiązania "o wyłudzeniach podatku VAT, o powiązanych transakcjach karuzelowych i o "słupach" biorących bierny udział w tym procederze." a "Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła".Proszę logicznie, bo nie widać tej logiki.Na marginesie - dwie dodatkowe cegły na palniku powinny unieważnić świadectwo uzyskane bez tych cegieł. To wykazały badania a nie bezpodstawne twierdzenie "Doktora" lub kogokolwiek. W zacytowanym zapisie nie ma informacji o zmianach na + lub na -, liczą się zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 25.10.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 To naruszmy tę "ciszę wyborczą". @tylko.węgiel zapewne słyszałeś o wyłudzeniach podatku VAT, o powiązanych transakcjach karuzelowych i o "słupach" biorących bierny udział w tym procederze. Opiszę, jak ja to widzę z mej perspektywy. Producent kotłów firma SEKOM Łucki z Pleszewa, na pewno potrafi czytać ze zrozumieniem. Otóż producent kotłów jest świadomy treści zapisu na pewnym dokumencie. "Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła". Więc nie zamieszcza na swej stronie internetowej informacji, które mogły by, wprowadzić zainteresowanego kupca kotła w błąd. Producent kotłów ma swoją "karuzelę powiązań biznesowych". Wykorzystując ją, zrzuca odpowiedzialność za wprowadzanie nieprawdziwych informacji w obieg publiczny, na nieświadome "słupy", czyli sprzedawców jego produktów. Dobre. Dobre Lepsze nawet od historii o zamachu w Smoleńsku ;D tu też "słychać było strzały". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 25.10.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Andrzej_M Widzę tu taką konkluzję, że karuzela ma słup. I rzeczywiście,dzięki temu ma się na czym kręcić. Poza tym, to chyba spożyłeś czegoś za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 25.10.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) Producent kotłów firma SEKOM Łucki z Pleszewa, na pewno potrafi czytać ze zrozumieniem. Otóż producent kotłów jest świadomy treści zapisu na pewnym dokumencie. "Świadectwo traci ważność w przypadku zmian w procesie produkcji wpływających na wskaźnik emisji lub sprawność kotła". Więc nie zamieszcza na swej stronie internetowej informacji, które mogły by, wprowadzić zainteresowanego kupca kotła w błąd. Producent kotłów ma swoją "karuzelę powiązań biznesowych". Wykorzystując ją, zrzuca odpowiedzialność za wprowadzanie nieprawdziwych informacji w obieg publiczny, na nieświadome "słupy", czyli sprzedawców jego produktów. Oj Panie, ostre słowa! A może dysponujesz jakimiś bardziej sensownymi dowodami na próby lewego działania?. Czy może po prostu sobie tak palnołeś? Bo wiesz, ja ze swojej strony widzę to tak: Jest kupa kotlarzy których pierwsze pytanie jest o cene, a drugie o cene bez faktury. I wiesz co?... Zmartwię Cię, z Jareckim nie ma takich tematów- idzie towar, idzie kwit. Jarek tępi takie zagrywki. Jakie to smutne i "niepolskie", prawda?. Tak więc nie spodziewaj się że próbuje gdziekolwiek zachachmecić, wyłudzić czy kogokolwiek w konia zrobić. Miałeś w ogóle doczynienia z tą osobą?. No ale Tobie pewnie nigdy przez myśl nie przeszło żeby coś na boku poczarować, i przenigdy nic takiego nie zrobiłeś... Edytowane 25 Października 2015 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 25.10.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 A ja teraz żałuję że nie przekalkulowałem pompy ciepła. Może by wyszło parę tysięcy więcej, ale teraz bym płacił 2 tys za rok grzania i CWU, zamiast 3,5. No i rączki czyste - nie trzeba się paprać z kotłem. A kto ma kocioł na wungiel to tylko współczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 25.10.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 A ja teraz żałuję że nie przekalkulowałem pompy ciepła. Może by wyszło parę tysięcy więcej, ale teraz bym płacił 2 tys za rok grzania i CWU, zamiast 3,5. No i rączki czyste - nie trzeba się paprać z kotłem. A kto ma kocioł na wungiel to tylko współczuć. A było zrobic ozc i audyt energetyczny, ale taki rzetelny, ale jak to mowią mądry Polak po szkodzie. Co do kotłow na paliwo stałe to nie mozna zapominac o starszych i starych budynkach, których włascicieli nie stac na termomodernizację czasem nawet w małym zakresie. Czy trzeba im wspólczuc, to dyskusyjne , oni nie mają zadnego wyboru, trzeba włascicielom nowych budynków którzy czasem bezmyslnie oszczedzają na tym co nie potrzeba i pakują sie w wungiel i to nie w kocioł podajnikowy, a w zwyklego smieciucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts