Fiszurka 30.09.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 WitamMieszkam w mieszkaniu na poddaszu. W Kuchni nie ma komina jednak jest otwór na zewnątrz budynku z zamontowaną kratką typu : http://image.ceneo.pl/data/products/17392302/i-domus-vents-wp-mv-102-vk-wh-kratka-wywiewna-125mm.jpg?=b3573 Niestety zimą strasznie wieje przez tą kratkę do środka lodowatym powietrzem. Planowałem zrobić wentylację która wyglądała by w następujący sposób licząc od kratki zewnętrznej:- przepustnica szczelna (do zamknięcia na wypadek silnych wiatrów które chłodziły by mi mieszkanie)- wentylator kanałowy - trójnik - z trójnika kratka wywiewna w kuchni i 2 przewód okap kuchenny Niestety wydajność wentylatorów kanałowych jest dużo mniejsza niż wentylatorów zamontowanych w okapach kuchennych Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać problem wentylacji. Dodam tylko że nie mam możliwości założenia 2 kratki zewnętrznej aby zastosować oddzielne kanały wentylacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.10.2015 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Wszystko ok tylko, że tak należy zrobić nawiew na pokoje. Powietrze wchodzi do pokoi przy suficie i nie czuć chłodu, Wiemy skąd jest powietrze, mamy możliwość filtracji i regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts