Mergiel 01.10.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Sprawdzony sposób na mocowanie kołków rozporowych w kruchych materiałach. 1. wiercimy dziurę2. odkurzamy ją z pyłu, najlepiej cienką rurką.3.wlewamy wodę do dziury, aby mocno nasiąkła.4..wtłaczamy gęsty klej poliuretanowy do dziury np. denbrawena lub soudal itp. nie może wypływać.5.jeszcze raz woda,6.mokry kółek7. wkręty wkręcamy jak klej już wstępnie zwiąże, inaczej go później nie wykręcimy.I po sprawie.Pozdrawiam Mergielz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 01.11.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Czy liczysz na nagrodę Nobla za tą myśl odkrywczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.11.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 jest dużo lepszy sposób : kupujemy dobre kołki rozporowe (np Fischer) i po sprawie. Problem z mocowanie w gazobetonie to problem gównianych, "hipermarketowych" kołków a nie gazobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziele1985 21.01.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mam zamiar powiesić telewizor na ściance z gazobetonu o szerokości 8cm. Z uchwytem dostałem standardowe kołki 10mm ze śrubami ale oczywiście ich nie zastosuję (chyba że same śruby). Sam telewizor waży ok 11kg a uchwyt jest płaski. Czy zastosować do tego kołki nylonowe fishera rozmiar 10, kołki metalowe czy może przewiercić się na wylot i złapać z drugiej strony (z drugiej strony jest lodówka i szafka kuchenna). Czy w przypadku kołków głębokość 6cm będzie w porządku przy gazobetonie 8cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziele1985 23.01.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Zawiesiłem tv na kolkach fischer gb. Ten kołek to cud techniki. Wbija sie go w wywiercona dziurę przez co nie da sie go wyciągnąć. Wkręt (do kolka 8 zalecany 5) wchodzi z oporem ale przez to solidnie trzyma. Na filmiku widziałem ze ten kołek ma wytrzymałość 130kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts