Connect12 02.10.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Witam serdecznie! W mieszkaniu +60m2 trzy pokoje nie są niczym niezwykłym, ale na przeszkodzie stoją: - 3 okna w tym jedno w kuchni, a więc ewentualny pokój będzie musiał być "ciemny", praktycznie brak możliwości dodania okna. - układ pomieszczeń, kiedyś całe piętro to był jeden duży apartament, podział wymusił, że kuchnia jest teraz pomieszczeniem przejściowym. Kiedyś były drzwi między oboma pokojami, ale obecnie są zabudowane (drzwi) meblami, żeby zyskać trochę miejsca. No cóż, nie widzę szansy by dało się wymyślić coś innego jak trzeci pokój bez okna. Chodzi mi o pokój mieszkalny dla jednej osoby, nie garderobę czy mini siłownie.. Widziałem różne cuda i to przy znacznie mniejszym metrażu, właściwie to obecne mieszkanie jest więcej jak 60m2 ponieważ jest jeszcze jeden korytarz(yk) wewnętrzny, który ma jednak małą funkcjonalność i go sobie darowałem na planie. Żeby zrobić coś fajnego myślę, że musiałoby być więcej okien i przyjaźniejszy układ pomieszczeń. A bazując na tym co jest czy macie porady gdzie by coś zlikwidować, gdzie coś podzielić, dobudować? Dziękuję za zainteresowanie tematem, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.10.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Nie wiem czy te ściany są nośne czy działowe,tak więc bez większych zmian przeniosłabym kuchnię na ścianę łazienki i podpięła pod pion.http://images67.fotosik.pl/1225/7edd210bcc9ae8f9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Connect12 02.10.2015 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Dziękuję za odpowiedź. Ściana pomiędzy pierwotnymi dwoma pokojami nie jest ścianą nośną Z kuchnią może być problem, ale nie znaczy, że nic nie da się zrobić. Nigdy nie brałem pod uwagę przeniesienia kuchni, muszę się zastanowić. Zlew jest w lewej górnej części kuchni wg pierwotnego planu i jest podpięty pod jeden pion z sąsiadką. Po lewej stronie od kuchni jest symetryczna druga, jej, tylko przedzielona ścianą, kiedyś była jedna duża. Piec i kuchenka jest w prawej górnej części kuchni. Pomyślę. Dziękuję za szkic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 02.10.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Układ aneksu przykładowy. Wejście do garderoby może być z sypialni. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cb54f04d985.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts