baltazarrr 02.10.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Witam wszystkich.W remontowanym domu postanowiłem założyć kominek.Zacząłem od rzeczy najważniejszej czyli komina.W istniejący szacht kominowy z cegły chciałem włożyć wkład stalowy.W związku z tym iż komin był odrobinę zbyt wąski zacząłem go rozkuwać na całej długości i lekko poszerzać żeby zmieściła się rura.Niestety przy przejściu przez strop między piętrami okazało się,że komin jest przesunięty w osi o ok. połowę swojej szerokości.Prześwit jest na całej długości komina,tyle,że przesunięty o ok.7 cm.Co teraz?Czy mogę włozyć w to miejsce przejście w kształcie S z ewentualną wyczystką?.Czy może jednak czeka mnie burzenie i budowa nowego komina od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Możesz też podkuć na dłuższym odcinku i wyprostować. 7 cm to niewiele. Rury na kielichach powinny "się naddać". Jak nie wyda zrób S... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazarrr 03.10.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Trochę mi ulzylo.Z podkuciem moze byc problem bo to akurat na przejsciu przez strop, trudno sie tam dostac.Ale spróbuję.A czy ewentualnie w tym S gdyby sie nie dalo inaczej montowac dodatkowy otwor rewizyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.10.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Małe to S, ale dla świętego zrób rewizję spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts