dawiddur 02.10.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Posiadam działkę rolną, która w MPZP widnieje jako budowlana. Mam na niej podłączoną wodę z wodociągu. Umową o wykonanie przyłącza elektrycznego już podpisana (działka nieogrodzona, niezabudowana). Wybraliśmy już projekt budowlany, w który nie chcemy wnosić zmian. Uchwałę Rady Gminy w sprawie MPZP przeczytałem, i jak najbardziej mogę budować ten konkretny budynek. Teraz pojawia się moje pytanie. Do połowy listopada tego roku mam czas, aby skorzystać z bardzo dobrych warunków kredytowych na budowę tego domu. Pracownicy gminy i starostwa będą mi sprzyjać, tzn. nie rzucać kłód pod nogi. Jakie minimum formalności muszę wykonać? Dopiero się edukuje, ale widzę to tak:- zmienić przeznaczenie swojej działki (jej części) w gminie/ starostwie?- kupić projekt budowlany?- wystąpić o pozwolenie na budowę?- starać się o udzielenie kredytu?- cała reszta? Po prostu nie wiem czy próbować wyrobić się w czasie.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 02.10.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 W 1,5 miesiąca? Nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Adaptacja projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 02.10.2015 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Przed pozwoleniem na budowe musi nastąpić adaptacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) Adaptacja do warunków lokalnych. Architekt przygotowuje również inne dokumenty będące częścią projektu składanego do PnB.Dobrze też zrobić badania gruntu. Znaleźć kierownika budowy, ekipy, geodetę. Zgłosić rozpoczęcie prac budowlanych i poczekać aż się umocuje.O PnB. NIe wiem na ile nowa ustawa zmienia te wymagania. Na stronie gminy/starostwa na pewno coś jest.http://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/prawo-budowalne-jak-uzyskac-pozwolenie-na-budowe,132_7002.html Edytowane 2 Października 2015 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Tak jest w mojej dzielnicy (kliknij wnioski)http://www.um.warszawa.pl/zalatw-sprawe-w-urzedzie/sprawa-w-urzedzie/wydawanie-decyzji-o-pozwoleniu-na-budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 02.10.2015 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Faktycznie, nierealne.Dziękuje za pomoc, wrzucam na luz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Wiosna już niedługo Szykuj się ze startem jak śnieg stopnieje - to już niewiele czasu zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts