piotrsz1 04.10.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Witajcie, Jestem w trakcie budowy domku z 78 z pracowni Z500. Stanąłem przed dylematem jakim ogrzewaniem zasilać ten domek. W projekcie jest gaz któego przeciwniczką jest żona. Dom ma jedynie 71 m2 i dość małą kotłownię. W domu na pewno będzie kominek(wstępnie z pląszczem wodnym,) No i co ododatkowo ? W trakcie zimy dom będzie zamieszkiwany jedynie w weekendy. Mamy też dość ograniczony budżźet więc na najdroższe rozwiązania tez nas nie stać Będę wdzięczny za Wasze opinie jak mogę podejść do tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.10.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Bufor 500l + grzałka 6, ew. 9kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 04.10.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Najwazniejsze zrobić cieply dom to pradem jak najbardziej jestem na TAK aby grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrsz1 05.10.2015 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Kominek z płaszczem nie ma w tym przypadku sensu, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.10.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Tak kominek z płaszczem wtedy nie ma sensu. Jeszcze taniej będzie nie kłaść w ogóle instalacji grzewczej tylko zamontować do ogrzewania klimatyzator kanałowy i ogrzewać nadmuchowo - wtedy będzie tanio w instalacji oraz użytkowaniu, a dodatkowo będzie chłodzenie latem.Do CWU grzałka w bojlerze 200 litrów. Wszystko na 2 taryfę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrsz1 08.10.2015 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 A co z godzinami poza 2 taryfą, obawiam sie, że tu koszty mogłyby być dość dużeTak kominek z płaszczem wtedy nie ma sensu. Jeszcze taniej będzie nie kłaść w ogóle instalacji grzewczej tylko zamontować do ogrzewania klimatyzator kanałowy i ogrzewać nadmuchowo - wtedy będzie tanio w instalacji oraz użytkowaniu, a dodatkowo będzie chłodzenie latem. Do CWU grzałka w bojlerze 200 litrów. Wszystko na 2 taryfę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.10.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 CWU w 2 nagrzejesz, a w pierwszej będzie pracował klimatyzator z COP 2-4 zależnie od temp. zewn. więc będzie tanio, w razie potrzeby przy największych mrozach, które są nad ranem dogrzeje się elektrycznie pakietem grzałek w 2 taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts