pawex11 05.10.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Chce ocieplić poddasze warstwa 20 cm bo na tyle tylko mam miejsce wełna o lambdzie 0.035 w 2 warstwach 15cm i 5 cm. Teraz znalazłem w okolicy wełne Urse Platinum za 17 zł m2 i Isover Profit Mate za 19.1 zł za m2. Którą lepiej jak myślicie ocieplić poddasze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 06.10.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Zastosuj najcieplejszą jaka jest na rynku. Zanim kupisz Ursa, pierw powąchaj kilka rolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 06.10.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Izolacja Ursa to badziew , bierz Isover , a na druga warstwe wez skalna od Roockwool w plytach . Bedzie chronic od porzaru belki . Tak na marginesie to 20 cm to malo . uzyj wieszakow grzybkowych do zabudowy poddaszy i wysun je na 5 cm . 25 to minimum , a 30 to standart . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawex11 06.10.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Niestety nie mam miejsca na wiecej;/ 20 cm przy tej lambdzie nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 07.10.2015 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Pewnie 10cm też "wystarczy". Zależy czego oczekujesz. Czy zależy ci na tym by na ogrzewanie wydawać jak najmniej czy może ogrzewasz węglem/śmieciami i jest ci obojętne czy spalisz 4 czy 5 ton w zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawex11 07.10.2015 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Mam centralne ogrzewanie gazem, i tez nie wiem jak to zrobic do konca zeby bylo dobrze bo krokwie mam 13 cm a welna nest 10 i 15 a takze nie nam niedzy deskami a blacha zadnej foli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 08.10.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Mam centralne ogrzewanie gazem, i tez nie wiem jak to zrobic do konca zeby bylo dobrze bo krokwie mam 13 cm a welna nest 10 i 15 a takze nie nam niedzy deskami a blacha zadnej foli Znajdź porządnego dekarza, zdejmij blachę, połóż papę i masz problem z głowy. Za szczelność dachu odpowiada krycie wstępne, Ty go nie masz . . . Jak krucho z pieniędzmi usiądź tu na forum poczytaj dział DACH oraz wątek Pana Andrzeja dach w dobrych rękach i zrobisz to sam, już nie jeden za pomocą wpisów Pana Andrzeja i Pana Jana wykonał pierwszy własny dach tymi rękami. Pozdrawiam Edytowane 8 Października 2015 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts