finlandia 10.11.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 (edytowane) Krytykę przyjmuję z uśmiechem. Szkoda że merytorycznie nie odniosłeś się do kwestii swojej budowy. A co do "okien Schueco" - to potocznie taki skrót i ja też go użyłem na swojej stronie by pozycjonowała się w googlach na owe hasło (tak samo jak czasem celowo używam błędnego określenie okna PCV), bo jak widać jeszcze długo część Inwestorów będzie posługiwała się takimi sloganami. Tak, długa walka przez mną, ale mam sprzymierzeńców i efekty są widoczne, np. na reklamach Veki już nie widzę haseł "okna Veka". I znowu dla potomnych (bo Ty już wybrałeś) - czy widzicie różnicę między oknami Schueco zrobionymi np. przez Jezierskiego, Awilux czy Adamsa, a oknami Schueco klejonymi w małym garażu przez firmę która nie ma nawet porządnej zgrzewarki? Przecież wszystkie mogą być reklamowane tym samym hasłem.. Edytowane 10 Listopada 2015 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_mroz 11.11.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 finlandia z całym szacunkiem dla twojej osoby i twojego doswiadczenia w róznych tematach. Pozwól jednak ze wszelkie wycieczki personalne takie jak ta powyższa potraktuje tak jak wpływ zeszłorocznego śniegu na stan wód w Tadżykistanie. Przyznam, że nie wiem po co sie pociłeś pisząc powyższy tekst. Twoja wiara to twoja sprawa. W co wierzysz, jak bardzo i czy w ogóle wierzysz jakos nie lezy w kwestii moich zainteresowań. To, jak ktoś odbiera moje wpisy to także jakos mnie ani ziębi ani grzeje. Skoro w tym wątku nie masz nic MERYTORYCZNEGO do napisania - a najwidoczniej w kwestii tematu tego wątku, nie masz - nie obraź sie, ale nie będę marnował mojego czasu na sprawianie ci satysfakcji moim wtórowaniem w czasie twoich kolejnych wycieczeck personalnych - a przekonany jestem iz takie się w tym, lub innym wątku pod moim adresem pojawią. Wszak nie byłbys sobą gdybys zachował sie inaczej. aha.. skoro juz tak wszystkich chcesz dookoła edukować to napisz do adminów miedzy innymi terj strony http://www.schueco.com/web2/pl/privatkunden/produkte/fenster i wygarnij im że robia OGROMNY BŁĄÐ uzywając okreslenia "okna Schueco" a przeciez używanie takiego określenia to co najmniej grzech ciezki. Admini tej strony powinni sie zapaść pod ziemie.. wszak jak mogą używąc określenia, które wg tak szanowanego specjalisty jakim ty jestes (a raczej być byś chciał) jest wrecz niedopuszczalne... Ci to dopiero mają przed soba wiele nauki... i pewnie się z chęcią od Ciebie specu wiele sie nauczą. popatrz jak wiele firm uzywa zakazanego określenia "okna Schueco". https://www.google.de/search?q=okna+schueko&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gfe_rd=cr&ei=fc5BVvnnHIXEVMesvMgJ#q=okna+schuco+firma Oni wszyscy blądzą, oni wszyscy nie mają racji pisząc o "oknach Schueco". Oni wszyscy - panie specu - czekają na twoje nauki...na wskazanie im właściwej drogi bo korzystając z tego okeślenia pewnie błądzą w niewiedzy. Nie ograniczaj sie tylko do forum,a tym bardziej do mnie... weż kaganek oświaty i nieś go do wszystkich firm, osób i instytucji, które - jak twierdzisz - (pewnie błędznie) ""konsekwentnie" używaja określenia "okna Schueco"" Popatrz "specu" nawet powstał film o tym jak produkowane sa "okna Schueco". Jak ty to przeżyjesz?? Jestes w stanie sie z tym pogodzić iz ktos mógł zamieścić w necie film uzywając w tytule określenia ktore tak bardzo cie porusza? A teraz jeszcze jedna ciekawostka.... (przed kliknieciem weź cos na nerwy) a więc... wyobraź sobie ze są producenci okien TAK ! PRODUCENCI OKIEN ! kttórzy uzywają określenia okna Schueco" http://www.aikondistribution.pl/ct70-cava,p16. Straszne - niepawdaź? Ja pierdziele... wyobraz sobie ze nawet na ulotakch o wspomnianych wyzej oknach pojawia się bulwersujące ciebie okreslenie "okna Schueco". http://www.kwadra-t.pl/pliki/schuco/ct70.pdf Niesamowite ! Jak oni mogą..... uzywać tego określenia.... Weź ich poucz... nie wiem.. jakis telefon do nich albo przyanjmniej email.. i jak dziecko możesz wierzyć ze cie posłuchają - choć moim zdnaiem ich reakcja będzie taka :lol2::lol2: czyli podobna do mojej. no ale może się mylę Jak widzisz... sporo pracy przed toba... Mną - małym szaraczkiem ktory szuka opinii o "oknach Schueco".się nie przejmuj... jak widzisz powyżej masz o wiele "grubsze ryby" do nawracania, nauczania, pouczania, wytykania błedów itp... A tak poważnie - zanim zaczniesz kogoś pouczać zastanaów sie czy "wyprawa z wykałaczką na słonie" ma sens. No chyba ze od dziecka marzyłeś by byc jak cervantes'owski Don Kichot z La Manchy i teraz próbujesz sie realizować :D Do dzieła panie Specu !!! 3mam kciuki! PS dalszej personalnej dyskusji z toba nie przewiduję no chyba że po http://sklepwinoteka.pl/338-308-thickbox/finlandia-05l.jpg Pozdrav PS aha jeszcze jedno... nie wiem czy wiesz... moze wiesz a moze nie wiesz... jeżeli jakiś post sie tobie niee podoba masz opcje zgloszenia go moderatorom poprzez kliknięcie na taki malutki trójkącik poniżej postu, który chcesz zgłosić Zadzwiające ze ja "FORUMOWICZ to brzmi dumnie" musze o tym przypominac rzekomemu "najlepszemu doradcy na tym forum" PS 2 MMichal - ja też. szczególnie pisząc powyższe słowa. No dawno podobnego elaboratu tu nie czytałem. Pytanie tylko, co on wniósł Miejmy nadzieję, że autorowi po takim potoku zdań i linków ulżyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 14.11.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Krytykę przyjmuję z uśmiechem. Szkoda że merytorycznie nie odniosłeś się do kwestii swojej budowy. A co do "okien Schueco" - to potocznie taki skrót i ja też go użyłem na swojej stronie by pozycjonowała się w googlach na owe hasło (tak samo jak czasem celowo używam błędnego określenie okna PCV), bo jak widać jeszcze długo część Inwestorów będzie posługiwała się takimi sloganami. Tak, długa walka przez mną, ale mam sprzymierzeńców i efekty są widoczne, np. na reklamach Veki już nie widzę haseł "okna Veka". I znowu dla potomnych (bo Ty już wybrałeś) - czy widzicie różnicę między oknami Schueco zrobionymi np. przez Jezierskiego, Awilux czy Adamsa, a oknami Schueco klejonymi w małym garażu przez firmę która nie ma nawet porządnej zgrzewarki? Przecież wszystkie mogą być reklamowane tym samym hasłem.. Finlandia, a wskaż chociaż jedną firmę która produkuje Schuco ( branżowo) Schueco (poprawnie jak kolega wcześniej Ci dosłownie napisał) w garażu ?. Nie wypisuj głupot i nie rób zamętu. Jak dobrze wiesz w tej marce nie ma czegoś takiego. Napisze Ci jeszcze więcej o czym dobrze wiesz Schuco nie szuka producentów to producenci szukają Schuco. Więc jeszcze raz Cie proszę u szanuj w sumie jedną z ostatnich marek o których jakość to JAKOŚĆ. Myślisz, że dlaczego produkują tylko w swoich oryginalnych fabrykach, a nie jak reszta gdzie popadnie i gdzie taniej. I zapewne zależy im żeby w Polsce produkowali w garażu. A Polska to max 4 % sprzedaży Schuco PVC . Zastanów się trochę. Edytowane 14 Listopada 2015 przez przemek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.11.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Schueco ma swoją markę. Ale marka nie sprawi, że okna będą dobre i tego klienci muszą być świadomi. Tak, pewnie uogólniam pisząc o garażu. Tak samo jak Wy pisząc że okna Schueco są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 14.11.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) No i tu się z Tobą zgadzam w stu procentach okna "Schueco są super". Jak najbardziej marka systemu sprawia, że okna są i będą dobre. W bardzo prosty sposób nie sprzedaje systemu byle producentowi. W tym przypadku znam tylko trzy marki Schueco, Rehau, Salamander ( oczywiście oryginał, a nie z Włocławka). A marka to nie tylko profil. To szkolenia, to stal, to technicy którzy np. ustawiają wspomniane przez Ciebie zgrzewarki. Klient musi być też świadomy że kupuje system który jest produkowany w oryginalnych fabrykach a nie filiach, czy tam na niemieckich licencjach a produkcja w Rmunii, Słowacji czy Polsce. Bo ma znaczenie czy pracownicy którzy odpowiadają za jakość zarabiają w leju, w złotym czy w euro. Edytowane 15 Listopada 2015 przez przemek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 14.11.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 No i tu się z Tobą zgadzam w stu procentach okna Schueco są super. Tak, to każdy może mówić. Trzeba by to jeszcze jakoś udowodnić, a Schüco producenci coś się nie kwapią udowadniać tej swojej doskonałości, więc na gadaniu i forumowych przechwałkach się kończy:-) Jak najbardziej marka systemu sprawia, że okna są i będą dobre. A to dalszy ciąg marzeń. Marka systemu niczego nie sprawia i niczego nie może. Okna będą tak dobre jak poziom inteligencji technicznej producenta okien. W bardzo prosty sposób nie sprzedaje systemu byle producentowi. Żyjemy chyba w innych światach. Schüco mocno spuściło z tonu i gania po "garażach", aż miło, a garaże próbują się grzać w ciągle dobrym wizerunku Schüco wiele robiąc przy okazji, by markę ściągać w dół. Nie znam żadnego produktu (okna) Schüco, które żyłoby własnym markowym życiem. Czasy Jezierskiego i jego dealerów którzy zrobili dla Schüco więcej niż marka dla samej siebie już nie wrócą. Klient musi być też świadomy że kupuje system który jest produkowany w oryginalnych fabrykach a nie filach, czy tam na niemieckich licencjach a produkcja w Rmunii, Słowacji czy Polsce. Bo ma znaczenie czy pracownicy którzy odpowiadają za jakość zarabiają w leju, w złotym czy w euro. A w tych "oryginalnych" fabrykach zasuwają aż miło tabuny byłych i obecnych migrantów, uchodźców i kto tam jeszcze ma ochotę. Waluta w jakiej zarabiają nie ma znaczenia. Wartość, a co za tym idzie jakość produktu była, jest i będzie pochodną kultury technicznej i organizacyjnej. Kolega twierdzi, że kształtowniki produkowane w Polsce są złej jakości? Przecież to nie wina kształtowników, waluty i Tuska. To jedynie świadectwo kultury wytwarzania, która nie nadąża za przechwałkami o świetności:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 14.11.2015 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Tak, to każdy może mówić. Trzeba by to jeszcze jakoś udowodnić, a Schüco producenci coś się nie kwapią udowadniać tej swojej doskonałości, więc na gadaniu i forumowych przechwałkach się kończy:-) . czy Mercedes musi jakoś udowadniać, ze produkuje bardzo dobre samochody ??? Czy udowadniają to jego klienci, chętni płacić spore pieniądze za te autka? Jak użytkownik okiem Schüco ma udowodnić, że są dobre? Producenci maja udowadniać, że ich produkty są dobre?????????? HALO !!! A w tych "oryginalnych" fabrykach zasuwają aż miło tabuny byłych i obecnych migrantów, uchodźców i kto tam jeszcze ma ochotę. Waluta w jakiej zarabiają nie ma znaczenia. Wartość, a co za tym idzie jakość produktu była, jest i będzie pochodną kultury technicznej i organizacyjnej. Kolega twierdzi, że kształtowniki produkowane w Polsce są złej jakości? Przecież to nie wina kształtowników, waluty i Tuska. To jedynie świadectwo kultury wytwarzania, która nie nadąża za przechwałkami o świetności. . W moim mieście jest jedna z fabryk produkujących okna w systemie Schüco. W tak niewielkiej miejscowości jak moja owe "..tabuny byłych i obecnych migrantów, uchodźców i kto tam jeszcze ma ochotę..." na pewno rzucałyby się w oczy... Jak na razie przez ostatnie 5 lat takowy obywatel nie został zauważony.. Pewnie aż tak dobrze się ukrywają... a może mieszkają w tych fabrykach? :D:D jak sadzisz? :D :D Czyli w fabrykach takich firm jak Kapica czy awilux pracują "..tabuny byłych i obecnych migrantów, uchodźców i kto tam jeszcze ma ochotę..." ??? Doprawdy ??? Czy jestećna tyle odważny by podpisać sie pod tym stwierdzeniem? czy tylko odważny jesteś pod forumowym nickiem? :D ............................................................................................................................................................................................................................................................................... A wracając do tematu wątku masz coś konkretnego do napisania w kwestii opinii o oknach Schucco Corona Si 82 Classic ? Jesteś ich użytkownikiem? Czy też z automatu negatywnie wyrażasz się o tym, czego nie masz? Masz jakieś KONKRETNE opinie o tych oknach ? Aha mam tu na myśli parafrazując twoje stwierdzenie "udowodnione" opinie o tych oknach. ............................................................................................................................................................................................................................................................................... Pytanie do wszystkich: Kapica produkuje okna w garazu ? Awilix produkuje je w garażu ? Jaworznicki Fudmen tez ??? Jeżeli nie - to kto ??? Potaficie wymienić konkretne firmy - tak by osoby ktore myślą o zakupie tych okien wiedziały, których producentów unikać ??? Czy tez wszyscy potraficie klepać o garażowych producentach okien a jak przychodzi do konkretów to zamieniacie sie w strusie i chowacie swoje "mądre główki" w piasek?? Mam dziwne wrażenie ze sprawdzi sie tutaj ta druga opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.11.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Panowie, poproście w centrali o szkolene z zakresu wiedzy zawartej w deklaracjach właściwości użytkowych. Będzie z korzyścią dla dyskusji.Przemek, Kiedy przekreciłeś moją wypowiedź przypomniałem sobie o takich "super oknach Schueco": sąsiadka mojej stałej klientki ma takie od ok 5 lat. W czasie gwarancji serwis producenta nie dał rady. Potem regulował je jakiś spec i zalecił następny krok: wymianę uszczelek. Kolejna zima a klientks skarży się dalej: ale tym razem moje regulacje nie pomogły i dalej było czuć chłód i smród z komina od sąsiadów". Ale klameczki/oryginał sziko/ chodziły jak ta lala, bo to tylko zwykłe półtorówki w dodatku nieźle zamontowane. Tego lata w poprawę szczelności dał się wciągnąć znajomy, którego cenię za fachowość w tym zakresie. Zobaczymy czy starsza pani znowu zadzwoni..Normalnie oszczedzam takich historii ogółowi, ale posty takie jak Wasze sprawiają, że tracę szacunek do legendy. A moze ta wspaniała firma zwróci tej Pani koszty dotychczasowych napraw? Ps. Nie dbam o zysk dla siebie bo ja tam byłem za friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 14.11.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 czy Mercedes musi jakoś udowadniać, ze produkuje bardzo dobre samochody ??? Musi i dowodzi, chociaż wielu powie, że dzisiejszy Mercedes ma się nijak do starej poczciwej "beczki" albo 190. W moim mieście jest jedna z fabryk produkujących okna w systemie Schüco. Szanowny Pan nie zrozumiał polemiki. Przemek 1185 łaskaw był twierdzić, że okna Schüco są świetne, bo kształtownik jest taki doskonały i do tego się odnosiłem. gdyby wymienieni przez Pana producenci potrafili udowodnić doskonałość swoich okien albo chociażby potrafili zrobić wokół nich taką atmosferę, jak kiedyś Jezierski, to nikt by specjalnie nie pytał, gdzie i u kogo kupować okna Schüco. Co do posiadania okien Schüco, to nie posiadam lecz znam i to nie z opowiadań użytkowników. A co do odwagi pisania pod własną marką, to chętnie, nawet kiedyś próbowałem, ale administratorzy się nie zgadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 14.11.2015 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) T12345T Tak, to każdy może mówić. Trzeba by to jeszcze jakoś udowodnić, a Schüco producenci coś się nie kwapią udowadniać tej swojej doskonałości, więc na gadaniu i forumowych przechwałkach się kończy:-) Już udowadniam. Thermoslide zanim inni systemodawcy o tym pomyśleli technicy Schuco już szkolili swoich producentów przepraszam według Ciebie "garażowców" jak te cudo składać. Kto do HS pierwszy szybę U-0,5 na szkle 4 mm i argonie włożył, a no do twojej wiadomości "garażowcy" od Schueco. Co dla niektórych super rankingowych producentów do tej pory jest to w strefie marzeń. Kto ma zajefajną okleinę AutomotoFinish o której inni mogą tylko pomarzyć. Polecam robi wrażenie. Mam w portfolio kilka montaży, jak słoneczko zaświeci bomba. To tak z teraźniejszych. Z przeszłości to prawie wszystko wprowadzali a reszta ściągała. Okapniki do PVC, poszerzenia stopy, nakładki ,programy komputerowe itp. Więc daruj sobie teorie, że wszystko zawdzięczają Jezierskiemu którego niestety już dawno nie ma a Schueco ma się jak najlepiej i szykuję nie małą niespodziankę która pokaże w tym roku w Norymberdze. A to dalszy ciąg marzeń. Marka systemu niczego nie sprawia i niczego nie może. Okna będą tak dobre jak poziom inteligencji technicznej producenta okien. Tak tak tak. Daj Witala czy coś w tym stylu Okoplastowi i niech z tego zrobi okno. Systemodawca może dużo i tak samo jak producent odpowiada za jakość okna. Na pewno tak jest w Schueco. Dlatego np. twierdze że jest super. Żyjemy chyba w innych światach. Schüco mocno spuściło z tonu i gania po "garażach", aż miło, a garaże próbują się grzać w ciągle dobrym wizerunku Schüco wiele robiąc przy okazji, by markę ściągać w dół. Nie znam żadnego produktu (okna) Schüco, które żyłoby własnym markowym życiem. Czasy Jezierskiego i jego dealerów którzy zrobili dla Schüco więcej niż marka dla samej siebie już nie wrócą. Że żyjemy w innych światach to na pewno. Ja na co dzień montuje duże ilości metrów stolarki różnych systemów na domkach, inwestycjach, itd. I uwierz mi, że wiem co piszę. Dla Ciebie może ważny jest współczynnik U i co tam producent na stronie napisze, dla mnie jest to tylko jakaś część. Co mi np. z papierowego współczynnika jak profil pływa. Dla mnie wyrocznią jest jak mój szef ekipy dostaję inwestycję do zmontowania i widzi Schueco to "morda" mu się śmieję i mówi kilka zdań. Będzie zmontowane przed czasem bo zero pogiętego profilu a co z tym idzie nie trzeba ściągać dyblami, zero otwierania skrzydeł w czasie transportu ze względu na sztywność, zero regulacji w nieskończoność. Oczywiście żeby nie było mówi też wady że ciężkie że dużo wierteł bo to Schueco. To chyba dobrze. I wiesz co w ogóle nie pyta się kto wyprodukował, a montują Awiluxa, Adamsa, Nowy Dom, Oknostyl, Eurocolor swego czasu, teraz zaczynamy inwestycję z Aldo z Cieszyna prawdopodobnie wejdę z nowo narodzonym Jezierskim na inwestycję w Katowicach i nie widzimy różnicy od każdego jest dobre to o czymś świadczy. A zapomniałem jeszcze oczywiście Kapica troszkę u Niemca dla nich po montowaliśmy. I wiesz ten "garażowiec" Kapica 90 % export do Niemca ciekawe z garażu na salony. A w tych "oryginalnych" fabrykach zasuwają aż miło tabuny byłych i obecnych migrantów, uchodźców i kto tam jeszcze ma ochotę. Waluta w jakiej zarabiają nie ma znaczenia. Wartość, a co za tym idzie jakość produktu była, jest i będzie pochodną kultury technicznej i organizacyjnej. Kolega twierdzi, że kształtowniki produkowane w Polsce są złej jakości? Przecież to nie wina kształtowników, waluty i Tuska. To jedynie świadectwo kultury wytwarzania, która nie nadąża za przechwałkami o świetności:-). A byłeś w Bielefeld czy w Weißenfels ? widziałeś te "tabuny" ? Bo jak nie byleś to skąd wiesz. Kwota jaką zarabia pracownik nie ma wpływu na jakość. To już jest mistrzostwo pracownik za dwa tysiące złotych będzie tak samo pracował będzie mu tak samo zależało niż temu za 8 tyś. Nowa teoria ciekawa będę musiał wprowadzić u siebie po co jednym płacić więcej drugim mniej. A co do jakości Polskiej produkcji to jej nie neguje nawet się cieszę, zawsze więcej miejsc pracy. I po części zgadzam się z Tobą że jakość to pochodna kultury technicznej i organizacyjnej. Tylko porównaj sobie tą kulturę techniczną Polski, Rumuni z kulturą Niemców. Jak by była taka sama to nie bylibyśmy tylko "montownią" Niemiec. Takie są fakty. Tuska zostaw w spokoju i tak ma nie mało problemów I jeszcze raz napisze systemodawca ma wpływ na produkcję okna duży wpływ. To jest moje zdanie mając jakieś doświadczenie inwestycyjne, a tym bardziej budownictwo jednorodzinne. Oczywiście nie odpowiada w 100% ale nikt nikomu nie zabroni używać słowa okna schueco co byście nie pisali. I kolego T1234.... kiedyś tam mi zarzuciłeś, że nie wiem co sprzedaje to Ci odpowiadam sprzedaję jedną z najlepszych marek SCHUECO do tego legendarną jak ktoś wyżej napisał i inne marki też dobre Edytowane 15 Listopada 2015 przez przemek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 14.11.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Panowie, poproście w centrali o szkolene z zakresu wiedzy zawartej w deklaracjach właściwości użytkowych. Będzie z korzyścią dla dyskusji. Przemek, Kiedy przekreciłeś moją wypowiedź przypomniałem sobie o takich "super oknach Schueco": sąsiadka mojej stałej klientki ma takie od ok 5 lat. W czasie gwarancji serwis producenta nie dał rady. Potem regulował je jakiś spec i zalecił następny krok: wymianę uszczelek. Kolejna zima a klientks skarży się dalej: ale tym razem moje regulacje nie pomogły i dalej było czuć chłód i smród z komina od sąsiadów". Ale klameczki/oryginał sziko/ chodziły jak ta lala, bo to tylko zwykłe półtorówki w dodatku nieźle zamontowane. Tego lata w poprawę szczelności dał się wciągnąć znajomy, którego cenię za fachowość w tym zakresie. Zobaczymy czy starsza pani znowu zadzwoni.. Normalnie oszczedzam takich historii ogółowi, ale posty takie jak Wasze sprawiają, że tracę szacunek do legendy. A moze ta wspaniała firma zwróci tej Pani koszty dotychczasowych napraw? Ps. Nie dbam o zysk dla siebie bo ja tam byłem za friko. Finlandia nie przekręciłem tylko cytowałem. Napisz jaki producent podaj konkrety a nie znajoma mojej sąsiadki. Bo taki wpis z reguły a moja ciotka ma Internorma i też nie działają. Sam co któryś post piszesz że ma być konkretnie. A może zwróci koszty. Kto wie. Te forum robi cuda z innymi znanymi producentami to może i z tym coś zrobi. Edytowane 14 Listopada 2015 przez przemek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 15.11.2015 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Szanowny Pan nie zrozumiał polemiki. Przemek 1185 łaskaw był twierdzić, że okna Schüco są świetne, bo kształtownik jest taki doskonały i do tego się odnosiłem. gdyby wymienieni przez Pana producenci potrafili udowodnić doskonałość swoich okien albo chociażby potrafili zrobić wokół nich taką atmosferę, jak kiedyś Jezierski, to nikt by specjalnie nie pytał, gdzie i u kogo kupować okna Schüco. Jak najbardziej zgadzam się z Tobą, że kształtownik jest doskonały bo to fakt. Jak dobrze przeczytasz to co piszę to dość wyraźnie chodzi mi o cały system Schueco. A to nie tylko kształtownik, to szereg szkoleń, to odpowiednie ustawienie maszyn przez techników a co z tym idzie odpowiednia pomoc tym producentom. Raczej wedle Ciebie "garażowcom". Widzisz marka Schueco jest tak silna poprzez jakość zdobytą na przestrzeni lat, że jej producenci nie muszą nic udowadniać a sprzedają. Cuda lub doskonałe okna. Raczej te drugie. A atmosferę to się robi na meczu, na imprezie lub coś w tym stylu. Okna to mogą mieć albo doskonałą jakość Schueco lub dobrą reklamę Drutex. Edytowane 15 Listopada 2015 przez przemek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 15.11.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Ja na co dzień montuje duże ilości metrów stolarki różnych systemów na domkach, inwestycjach, itd. I uwierz mi, że wiem co piszę. [...] Kwota jaką zarabia pracownik nie ma wpływu na jakość. To już jest mistrzostwo pracownik za dwa tysiące złotych będzie tak samo pracował będzie mu tak samo zależało niż temu za 8 tyś. Nowa teoria ciekawa będę musiał wprowadzić u siebie po co jednym płacić więcej drugim mniej.[...] Rozumiem, że odwołując się ciągle do wysokości wynagrodzeń i ich wpływu na "jakość" chce Pan właśnie powiedzieć swoim klientom: "Świadczę wam w Polsce usługę montażową gorszej jakości, bo mi mniej płacicie przez co ja i moja ekipa mniej zarabiamy niż monterzy w Niemczech, Austrii, Szwajcarii itd"? Już udowadniam. Thermoslide zanim inni systemodawcy o tym pomyśleli technicy Schuco już szkolili swoich producentów przepraszam według Ciebie "garażowców" jak te cudo składać. Kto do HS pierwszy szybę U-0,5 na szkle 4 mm i argonie włożył, a no do twojej wiadomości "garażowcy" od Schueco. Co dla niektórych super rankingowych producentów do tej pory jest to w strefie marzeń. Kto ma zajefajną okleinę AutomotoFinish o której inni mogą tylko pomarzyć. Polecam robi wrażenie. To faktycznie fura "dowodów" potwierdzających wyższość okien z kształtowników Schüco nad oknami konkurencji. Są może nieco rodem z informacji tworzonej przez wynajętą przez Schüco agencję PR, ale co tam, ważne że Pana przekonują, a Pan przekonuje innych. Po to powstają. Schüco mocno spuściło z tonu i gania po "garażach" Proszę zauważyć, że słowo "garaże" wzięte jest w cudzysłów. Tak potocznie mówi się o firmach małych, których produkcja mogłaby się zmieścić w owym umownym "garażu". W dobrych czasach produkcyjne maluchy nie były w kręgu zainteresowania marki Schüco, teraz już są. Powiedzmy, że nie idzie tu wcale o słupki sprzedaży, a jedynie o bezinteresowny eksport "profilowej doskonałości" pod strzechy:-). Proponuję zakończyć tę polemikę, bo nie jest moją intencją kogokolwiek namawiać lub zniechęcać do zakupu jakichkolwiek okien PVC. Nabywca swój rozum ma, więc niech z niego korzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 15.11.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 przemek1185 tyle pisania i dalej 0 rzeczowych argumentów. Takich jak te Twoje to ja też mam ale przeciw Schuco. Sprzedawałem okna na tym profilu przez ok 10 lat i zaprzestałem po dużej ilości problemów z nimi związanymi. Tylko ja wbrew Tobie obwiniam o te problemy producentów a nie sam profil. Miałem duże problemu z 2 wymienionymi przez ciebie dostawcami okien. Sam profil SI82 tez mnie nie urzeka ze swoją 3 uszczelką tak skonstruowaną, ze Ci idealni producenci wypuszczają okna szurające o nią skrzydłem bez możliwości skorygowania tej sytuacji poprzez regulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Przemku, no ja się nie dziwię że nadinterpretujesz marketingowe treści, jeśli wszystkie cytaty u Ciebie tak wyglądają: Oryginał: "sąsiadka mojej stałej klientki" zacytowałeś jako " znajoma mojej sąsiadki".Niepotrzebnie szukacie wrogów tam gdzie im nie ma. Tu chodzi o zwykłą przyzwoitość w przedstawianiu sprawy a nie marketing, ale skoro tak... Cinku, o ile ja dobrze kojarzę to miałem innego dostawcę okien na profilach Schueco, ale o dziwo - problem ten sam - skrzydła dołem zaczepiały o ościeżnicę. Podnoszenie na zawiasie dawało przewiewy - receptą była "rolka Schueco" lub przeszklenia. W jednym z przypadków kosztowało mnie to prawie 200zł (bo producent się nie poczuwał). Widocznie ta przekazywana technologia miała jakieś luki.. Przemku, pozwolę sobie jeszcze na kolejną dawkę sarkazmu:Twoja firma musi być kolosem. Gratuluję odwagi, bo ja jak współpracuję z kimś i wiem, że robi dobre okna to się go trzymam a nie kupuję u pięciu różnych dostawców takiego samego produktu. No ale ja jestem szary żuczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 15.11.2015 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Nie za bardzo rozumiem po co te interpersonalne przepychanki. Czy nie jest tak iż jakość wyrobu danego producenta weryfikuje rynek ?? Poza tym został założony konkretny temat! Wdzięczny wiec będę za konkretne rzeczowe wypowiedzi. Jeżeli wyroby firm wymienionych wyżej wytwarzane na profilach Schüco są taki kiepskiej "garażowej" jakości to jakim rynkowym prawem te firmy nadal istnieją? Które firmy produkują okna Schüco w sposób garażowy ? Czy ci którzy wspominali o produkcji "garażowej" sa w stanie wymienić konkretne firmy??? czy potrafią tylko klepać w kolko zdania i stwierdzenia warte tyle ile zeszłoroczny śnieg? A może inaczej? Która firma produkuje okna Schüco w sposób niezawodny i warty polecenia? (może na to pytanie będzie łatwiej odpowiedzieć, no chyba, że znowu się skończy na interpersonalnych waśniach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 15.11.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Które firmy produkują okna Schüco w sposób garażowy ? [/b] Ja w moich okolicach znałem niejaki Olbud ale chyba tak dobrze im ta produkcja szła, że już nie istnieją. Jeszcze taka jedna rzecz. Kupiłem kiedyś okno jednoskrzydłowe na Schuco z Eurokoloru i na próbę z Oknostylu. To z Eurokoloru miało po obwodzie 2 zaczepy wiecej jak Oknostyl pomimo tych samych wymiarów i producenta okucia. Wg Piotrka obydwa będą tak samo dobre... Edytowane 15 Listopada 2015 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 15.11.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Które firmy produkują okna Schüco w sposób garażowy ? Czy ci którzy wspominali o produkcji "garażowej" sa w stanie wymienić konkretne firmy??? czy potrafią tylko klepać w kolko zdania i stwierdzenia warte tyle ile zeszłoroczny śnieg? Panie forscher tłumaczyłem, że zwrotu "garażowy" użyłem w potocznym znaczeniu, równie dobrze mogłem napisać "firma mała", "firma z wielkością produkcji do 300 jednostek dziennie" itp. Wielkość, czy jak Pan chce "garażowość" produkcji nijak się ma do wartości użytkowej produktów. Mały nie znaczy gorszy, tylko mały,. Mały "garażowy" producent okien Schüco, czy też duży, to nie ma znaczenia. Ważne, czy jeden z drugim wiedzą co produkują, z czego ta wiedza wynika i czy są w stanie zapewnić powtarzalność uzyskiwanych osiągów technicznych. Która firma produkuje okna Schüco w sposób niezawodny i warty polecenia? Ja Panu nie odpowiem na to pytanie, bo nie zwykłem na forach zachwalać tych, czy innych produktów. W każdym salonie dowie się Pan natomiast, że właśnie trafił Pan na taką "niezawodną" firmę. One czekają i żyją z klientów takich jak Pan, co to nie wiedzą czego oczekują od swoich okien oprócz tego, żeby były z kształtowników X,Y,Z.. Życzę udanych zakupów i wielu lat bezawaryjnego użytkowania wybranych okien:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Pan Forscher nie może się nawet zdecydować, czy dopiero wiosną zacznie budować dom, czy ma już takie okna czy dopiero ich szuka (takie sprzeczne informacje wynikają tylko z trzech różnych postów). Więc ta niewiedza jest całkiem obszerna. Z tego tematu nic dobrego nie wyjdzie, więc niniejszym go zamykam a firmę Schueco proszę o rozważenie innych sposobów na zrobienie szumu wokół własnej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 15.11.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Kontynuacje tego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242043-Schucco-Corona-Si-82-Classic-jakie-macie-opinie-o-tych-oknach&p=6958291&viewfull=1#post6958291 rozpocznę od cytatu niejakiego finaldia, który pewnie słowa te pisał po kilku Finlandiach. ...Pan Forscher nie może się nawet zdecydować, czy dopiero wiosną zacznie budować dom, czy ma już takie okna czy dopiero ich szuka (takie sprzeczne informacje wynikają tylko z trzech różnych postów). Więc ta niewiedza jest całkiem obszerna. Z tego tematu nic dobrego nie wyjdzie, więc niniejszym go zamykam a firmę Schueco proszę o rozważenie innych sposobów na zrobienie szumu wokół własnej marki.... Pan finlandia nie jest w stanie jak widać napisać nic konkretnego w sprawie tematu wątku. Kretyńskie insynuacje w kwestii tego kiedy zacznę budować dom można wytłumaczyć jedynie ilością spożytych finalndii - pozostaje mieć nadzieje, że jutro otrzeźwieje i może przejrzy na oczy, a i pewnie główka zacznie poprawnie pracować. OBY. Panie finlandia kwestie twojej wiary w to czy i kiedy zamierzam budować miałeś wyjaśnioną łopatologicznie (wszak tylko taki sposób do ciebie dociera) w tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242043-Schucco-Corona-Si-82-Classic-jakie-macie-opinie-o-tych-oknach&p=6990510&viewfull=1#post6990510 Chcesz powiedzieć, że jednak nie dotarło ? Po spożyciu widzi się różne dziwne rzeczy.. białe myszki to tylko niewątpliwie drobny przykład, Pan finaldia dopatrzył się gdzieś wątku, w którym rzekomo napisałem ze mam takie okna. Zadziwiające.. Nie byłbym sobą gdybym nie poprosił o przypomnienie wątku w którym napisałem, że MAM TAKIE OKNA ? Doczekam się? Czy tez słowa te okażą się jednym z wielu bełkotów (aaa tffuuuu) najpożyteczniejszego forumowicza, który to forumowicz nie był na tyle inteligentny by zapytać jak wygląda kwestia wyboru okien.. bo i po co. Wszak on wie lepiej... A jak nie wie to coś na pewno sobie dopowie, Czego dowód jest w powyższym cytacie. Tak panie finlandia - moja niewiedza w temacie okien Schueco jest ogromna. Tak samo jak w kwestii innych okien czy to PCV czy tez alu. (i nie tylko okien) To fakt. W przeciwieństwie do ciebie nie robiłem i nie robię z siebie fachowca - tak w zasadzie nie mając nic konkretnego, fachowego do napisania. Z każdego tematu, którym górę biorą interpersonalne przepychanki nie wyjdzie nic dobrego. A ty panie moderatorze od siedmiu boleści[ zamiast przyczynić się do uciszenia tych przepychanek tylko dolewasz oliwy do ognia (cytuję, niemal dosłownie) "pozwalając sobie na kolejne dawki sarkazmu". Po co ? Nie potrafisz inaczej? Czy też sarkazm i wycieczki personalne to jedyne co potrafisz?? Wystarczającym sarkazmem jest tekst pod twoim nickiem. Czego dowód dałeś choćby w zamkniętym przez ciebie wątku. Nie dziwi mnie że dla takiego "speca" jak ty czymś niepojętym jest fakt iż osoba która nie ma wiedzy w temacie (na przykład okien) pojawia sie na takim forum zakłada wątek by wiedzę zdobyć opierając się na opinii innych osób a nie przemądrzałych rzekomych (a aa tfuuuu) "najlepszych doradców na tym forum" Których doradzanie opiera się na klepaniu bzdet wywodach na temat wiary w to czy ktoś się chce budować czy nie, tudzież innych bzdet o wierze w to, iż ktoś dość wcześnie (relatywne stwierdzenie) rozgląda się za stolarką okienną. Co kogoś w wątku o konkretnych oknach ma obchodzić twoja wiara lub jej brak ? Jak masz problemy z wiarą to idź do takiego wielkiego budynku z krzyżem na dachu. Tam ci z pewnością pomogą... [/i] PS czy już się przyzwyczaiłeś do określenia "okna Schueco" ? PS jeżeli chcesz przesłać jakąś informacje firmie Schueco możesz na przykład wysłać email albo list - najlepiej prosto do centrali w Niemczech. Google to dla wielu zbyt skomplikowana "maszyna" więc jeżeli nie znajdziesz odpowiedniego adresu chętnie ci podeśle. Wystarczy słowo. A teraz.... (zapożyczając tekst ze strony Dariusza K.) Merytorycznie, bez wulgaryzmów, bez ataków ad personam. finlnadia, MMichal i inni - potraficie??? Edytowane 15 Listopada 2015 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts