Alban 04.01.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Bo widzisz nikt ważny, tak jak mówicie że sam profil to nie okno, trzeba jeszcze go dobrze złożyć a później poprawnie zamontować. No nic, Dziękuję za odpowiedzi nikt ważny. Poczekam aż ktoś się wypowie kto ma te okna, albo ktoś kto miał z nimi styczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.01.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Bo taka jest prawda. Profil to 1/3 elementów składowych dochodzi do tego szyba i okucia później to wszystko trzeba zgrzać, oszklić, okuć i.... zamontować przez montażystęI co z tego, że profil może być najlepszy gdy np. zgrzewarka złe ustawiona, zgarniarka zgrzewu niedokładna, szyby żle wyparte w skrzydle a okucia w wersji najtańszej czyli okrojone w swym wyposażeniu itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 04.01.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 To niebezpieczna bzdura i po trosze dowód, że nie za bardzo Pan wie o czym pisze. Zapraszam na któreś z naszych okiennych szkoleń, a dowie się Pan jak bardzo jest Pan w błędzie co do ustalania wartości współczynnika przenikania ciepła, a jak już Pan się pofatyguje, to w gratisie powiem Panu, że Pański przykładowy wykonawca,okazał się zwykłą okienną niedojdą. Nie miał prawa przegrać wygranej sprawy. Co prawda nie znam jej szczegółów na etapie przedkontraktowym, ale w 9 przypadkach na 10 wygląda to podobnie, a jeśli się nie mylę, to moje wcześniejsze stwierdzenie o kwalifikacjach i kompetencjach "przykładowego wykonawcy" jest całkowicie uzasadnione. Dalej sie nie rozumiemy ale już nie ważne nie chce mi sie pisać tego od poczatku. Niech będzie ze nie wiem. Jak mi udostępni papierki z sadu i umowę jaka podpisał to wkleję. Za szkolenia i porady prawne dzięki moze skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 04.01.2016 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 sorki ale Ty chrzanisz głupoty !!! Okno nie MUSI być badane bo co za idiota badałby okno różniące się o 5 mm od takiego samego tylko w innych gabarytach Natomiast każde okno można dokładnie WYLICZYĆ !!! Czytaj ze zrozumieniem gdzie pisze dla 5 mm. Masz takie przetargi, ze Uw i akustyka ma być podana dla danego wymiaru okna, a pózniej potwierdzona badaniem. Szpital Wolski niedawno zmontowane około 200 okien jak pamietam 1250 x 1730 specjalnie sprowadzone na pomiarze do jednego wymiaru i uwiez ze zbadane i badanie dołączone do protokołu. Dla Ciebie moze głupota a dla mnie rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 04.01.2016 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam Jak i wiele innych wygłaszanych przez Pana przemek1185 twierdzeń. Ale zaraz się mi dostanie, że naskakuję na człowiek itd. itp. Ciekawe czy weźmie na siebie odpowiedzialność jak ktoś się "pokieruje" tymi wywodami Pozdrawiam Oczywiście biorę odpowiedzialność pełna za swoje twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.01.2016 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam Oczywiście biorę odpowiedzialność pełna za swoje twierdzenia. No to gratuluję !!! Pierwszy raz widzę kogoś kto oficjalnie bierze odpowiedzialność za swoje twierdzenia, które są nieprawdziwe i mocno wątpliwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 05.01.2016 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Witam No to gratuluję !!! Pierwszy raz widzę kogoś kto oficjalnie bierze odpowiedzialność za swoje twierdzenia, które są nieprawdziwe i mocno wątpliwe. Pozdrawiam Michał to nieprawdziwe czy mocno wątpliwe ? Pozdrawiam Teraz siedzę nad przetargem dla MZA i w specyfikacji mam dwa wymiary okien i wyraźny zapis ze dla danych wymiarów do protokołu ma być dołączone badanie na każde okno pod względem U. Czyli "Test" i "Nikt ważny" rozumiem ze mogę to olać i pózniej zanieść wydruk z programu ? I będzie ok. W sumie mozna przyoszczedzic niezła kasę, albo umoczyc niieziemska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 05.01.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 w specyfikacji mam dwa wymiary okien i wyraźny zapis ze dla danych wymiarów do protokołu ma być dołączone badanie na każde okno pod względem U. . Jeżeli na etapie przedkontraktowym zamawiający żąda podania wartości współczynników dla poszczególnych konstrukcji to należy je ustalić i podać. Jeżeli zamawiający żąda również potwierdzenia podanych wartości, to trzeba je dostarczyć. Jeżeli przy tym Zamawiający posługuje się dość enigmatycznym zwrotem "badania" należy w trybie art.38 u.z.p. poprosić o wyjaśnienie co ma na myśli używając takiego pojęcia. Czy jego wolą jest otrzymać wyniki badań jednostki notyfikowanej wykonanych zgodnie z EN 12567, obliczeń zgodnych z EN 10077-1 czy wystarczy stanowisko eksperckie jednostki notyfikowanej, że okna o proponowanej konstrukcji charakteryzują się przenikalnością cieplną na poziomie podanym w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.01.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Jeżeli na etapie przedkontraktowym zamawiający żąda podania wartości współczynników dla poszczególnych konstrukcji to należy je ustalić i podać. Jeżeli zamawiający żąda również potwierdzenia podanych wartości, to trzeba je dostarczyć. Jeżeli przy tym Zamawiający posługuje się dość enigmatycznym zwrotem "badania" należy w trybie art.38 u.z.p. poprosić o wyjaśnienie co ma na myśli używając takiego pojęcia. Czy jego wolą jest otrzymać wyniki badań jednostki notyfikowanej wykonanych zgodnie z EN 12567, obliczeń zgodnych z EN 10077-1 czy wystarczy stanowisko eksperckie jednostki notyfikowanej, że okna o proponowanej konstrukcji charakteryzują się przenikalnością cieplną na poziomie podanym w ofercie. Kolego T12345T. Daj spokój. Obaj się nie znamy i chrzanimy głupoty. Badania i szlus, musza być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 22.04.2016 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 u mnie temat okien Schueko nabiera coraz wyraźniejszych kształtów https://i.ytimg.com/i/6zWgzGdXkkmsWf48PvczbA/mq1.jpg?v=52498745 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 22.04.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 u mnie temat okien Schueko nabiera coraz wyraźniejszych kształtów https://i.ytimg.com/i/6zWgzGdXkkmsWf48PvczbA/mq1.jpg?v=52498745 Znowu zmiana koncepcji? Niedawno piałeś z zachwytu i polecałeś wszystkim firmę z Tczewa. I po co to było? Jest takie mądre przysłowie "nie chwal dnia przed zachodem słońca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 22.04.2016 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Znowu zmiana koncepcji? Niedawno piałeś z zachwytu i polecałeś wszystkim firmę z Tczewa. I po co to było? Jest takie mądre przysłowie "nie chwal dnia przed zachodem słońca". Racja .. wele koncepcji sie przewijało. Ale wróciłem "do korzeni" i możliwe, że przy tej koncepcji zostanę* * przzynajmniej na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts