karikus 05.10.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam, proszę o pomoc w naprawie lampy z regulowanym natężeniem oświetlenia; z początku myślałem, że to tylko żarówka się przepaliła, ale niestety wszystko w środku jest popalone (zdj 1, 2, 3). Czy kostka (zdj 4) jest naprawdę potrzebna w tej lampie i jeśli miałbym zakupić nową to czy z takimi samymi "hieroglifami"? To nie jest zwykła plastikowa kostka.. Pod nią znalazłem resztki jakiejś podkładki (zdj 5) - wiem, że musiałbym zakupić nową, ale nie wiem z czego ona jest zrobiona? Jeśli chodzi o dane z lampy to: MASSIVE 905083 79094/22/** 1xMAX 300W-R7s-230V 1xMAX 40W-G9-230V FUSE 2.5 A (jakieś znaczki jeszcze, ale ładuje tylko max 5 zdjęć, więc nie pokażę) Pierwsza żarówka przepaliła się po 3 latach, natomiast kolejna jaką zakupiłem po roku - może zakupiłem złą? Jej dane to: HALOLINE ECO SUPERSTAR 400W 900 Im 2950 K Ra: 100 0 s = 100% light znaczek regulowania natężenia oświetlenia 200 h = 2 years 2,7 h / day jasność 50000 Hg 0,0 mg 240V R7s Z oryginalną żarówką natężenie oświetlenia od razu malało lub wzrastało, natomiast z tą dokupioną kręciłem pokrętłem na maxa, a lampa rozświetlała się dopiero po ok. 10 sekundach. Później regulacja odbywała się prawidłowo. Proszę o pomoc, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 07.10.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Jeśli chodzi o dane z lampy to: MASSIVE 905083 ... 1xMAX 300W-R7s-230V 1xMAX 40W-G9-230V ... Pierwsza żarówka przepaliła się po 3 latach, natomiast kolejna jaką zakupiłem po roku - może zakupiłem złą? Jej dane to: HALOLINE ECO SUPERSTAR 400W 900 Im ... Podkreśliłem Ci, co mogło być przyczyną. Kostka to kostka przyłączeniowa, służy do bezpiecznego połączenia przewodów. Jeśli nie jest w miejscu, które się jakoś bardzo nagrzewa, to możesz dać "zwykłą". Pytanie, w jakim stanie jest "ściemniacz" wbudowany w tą lampę, bo od tego zależy, czy ją naprawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts