Gary Lin 05.10.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam, nie mordujcie mnie za ten temat bo też jestem zdania, że najlepsze beda plytki, ale zona mnie strasznie cisnie na panele w kuchni. Jest choc jedna osoba ktora twierdzi, ze panele w kuchni beda lepsze od plytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 05.10.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam, nie mordujcie mnie za ten temat bo też jestem zdania, że najlepsze beda plytki, ale zona mnie strasznie cisnie na panele w kuchni. Jest choc jedna osoba ktora twierdzi, ze panele w kuchni beda lepsze od plytek? Mam panele w kuchni ponad 20 lat, ponieważ w małym mieszkaniu chciałam mieć jednolitą podłogę. Zalety: nie tłuką się tak łatwo talerze jak na płytkach, odbiór paneli jest cieplejszy, wizualnie pasują do drewnianych elementów jak np. blat. Wady, które po latach stwierdzam : twarde ostre przedmioty upadając powodują odpryski warstwy wierzchniej (a w kuchni takich przedmiotów jest wiele), zalanie pozostawiło spęcznienie na krawędziach kilku paneli. Generalnie jak na tak długi czas użytkowania panele zaskoczyły mnie in plus swoją żywotnością. Pewnie te współcześnie produkowane z przeznaczeniem do łazienek wyglądałyby dużo lepiej po wypadku z wodą. Uważam, że to nie jest wcale zły pomysł. Latem przyjemniej biegać boso po panelach, niż po zimnych płytkach. Jeśli chodzi o utrzymanie czystości, to nie widzę różnicy, oba materiały łatwo się sprząta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gary Lin 06.10.2015 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Dzięki Kejt_R za zestawienie plusów i minusów paneli, wziąłem to pod uwagę, ale jednak zadecydowałem, że położymy płytki, choć wczoraj miałem fight o to z kochaną małżonką. Teraz jestem na etapie szukania porządnego sklepu z płytkami. Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paka99 15.10.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 mi się wydaje ze płytki sprawdzaja się jednak najbardziej. szybko umyjesz i jest okej ") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 15.10.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Ja też mam od 6-ciu lat panele w kuchni i nie zamieniłabym na płytki. W lecie przyjemniej się po nich chodzi boso niż po płytkach, nie są tak zimne jak płytki. Mi też dobrze komponują się z blatem, parapetami. Fakt, że od ostrego noża powstają odpryski ale za to nie tłucze się tak bardzo jak na płytkach. Jeśli się coś wyleje to i tak ściera się to tak samo szybko jak na płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropelk 17.10.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 W poprzedniej kuchni miałam panele, co prawda słabe jakościowo, wycierały się koło zlewu, w miejscu najczęściej użytkowanym... W aktualnej kuchni mam płytki, już w pierwszym tygodniu użytkowania "rypła" na ziemię nietłukąca się szklanka, szklanka przeżyła- w płytce stuknęła dziurka... Podobnie gdy spadł mi żeliwny ruszt od kuchenki, dla mnie płytki wcale nie są lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 19.10.2015 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 A u mnie nie ma na płytkach ani jednego pęknięcia chociaż spadło na nie już wiele rzeczy. To już chyba indywidualna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 31.10.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 U mnie od 10 lat i tylko w niektórych miejscach się lekko przetarły. Natomiast ogólnie błysk został nadal. Ja nie nawidze odkurzać, więc na wykładzinę bym się nie zdecydował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek2411 31.10.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Osobiście polecam panele albo deskę czy też korek, w moim mieszkaniu mamy połączenie płytek z deską trójwarstwową, tz płytki są położone pod meblami tak aby wystawały jakieś 5 cm oraz pod lodówką a na środku jest przyklejona deska. Komfort jest dużo lepszy niż na płytkach polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Solarek89 03.11.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Można jeszcze zastanowić się nad podłogą winylową - znajomy ma położoną w pokojach i kuchni, co prawda od niedawna i ciężko powiedzieć jak ta podłoga będzie wyglądała za kilka lat, ale temat wart przemyślenia, tym bardziej że aktualne wersje i wzory tych paneli są ciekawe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropelk 04.11.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Na pewno wiele zależy jakiej jakości są panele. Te najtańsze raczej szybko się ścierają, zwłaszcza na łączeniach. Podobnie pewnie z płytkami. Chociaż niestety rzadko cena idzie z jakością towaru. Niejednokrotnie buble mają wysoką cenę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miron_sławski 08.11.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 (edytowane) Edytowane 20 Listopada 2015 przez panfotograf spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinko2000 12.11.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Odradzam, panele w kuchni są tak samo dobre jak panele w łazience (czyli dosyć słabe). Każde podmoczenie paneli wiąże się z ich wymianą. Jeżeli woda podejdzie pod panel to kwestią czasu będzie wybicie się panelu. Do kuchni i łazienki tylko i wyłącznie płytki podłogowe. Swoją drogą wolałbym rozbity talerz raz w miesiącu niż wymianę paneli co pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert112 20.11.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 jestem podobnego zdania, zdecydowanie ładnie prezentujace sie plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 20.11.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Panele to tania podróbka drewna. Poza ceną to same wady. A w kuchni to zupełna pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.11.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Moja sąsiadkama w kuchni panele lat 12...i sama żałuję ze nie położyłam paneli tylko kafle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkimajek 22.11.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Mój brat ma panele w całym mieszkaniu w tym też kuchni, wszystkie są takie same i optycznie faktycznie powiększa to pomieszczenia, mi bardzo się to podoba. Kuchnia jak wiadomo jest narażona na większą wilgoć, ale nawet jak coś się na podłodze rozleje to można od razu wytrzeć, im nawet pękł raz kaloryfer, woda się lała, a z panelami nic się nie stało. Generalnie panele dadzą radę w kuchni pod warunkiem, że będą dobrze ułożone. Edytowane 22 Listopada 2015 przez panfotograf spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubbmy 30.01.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 To nie jest aż tak zły pomysł. Ale polecałbym raczej deski niż panele. My mamy proste deski w kuchni i sprawdzają się nieźle. A mija już ponad 2 lata odkąd robili nam je ludzie z kuhn. moim zdaniem drewno wyglada o wiele lepiej niż płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts