Sroqraf 05.10.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witajcie. Mam problem ze ścianami w jednym pokoju. Były gipsowane 4 lata wstecz, zagruntowane dulux grunt i pomalowane duluxem (biała czekolada). W weekend postanowiliśmy zmienić kolor i bezpośrednio na duluxa położyłem dekorala (srebrzysta szarość). Początkowo wyglądało super, ale po wyschnięciu wyszły wstrętne smugi Kolejne warstwy nic nie dawały - efekt ten sam. W rozpaczy dałem na to warstwę gruntu i po przeschnięciu malowałem ponownie - niestety efekt jest jak na zdjęciu. Nie wiem gdzie popełniłem błąd - wymalowałem całe mieszkanie z pełnym sukcesem, wiele razy malowaliśmy korytarz itd. Wszędzie super - poza weekendowym malowaniem Podjąłem decyzję o zmianie farby. Kupiłem podobny odcień Duluxa i grunt dulux. I pytanie czy grunt jest wskazany w tej sytuacji? Wolałbym skończyć to malowanie tą puszką farby :/ Technicznie: wałek biały z żółtym paskiem hardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 10.10.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 A sciagales farbe walkiem z gory na dol ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Grabarczyk 12.10.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Uważam że jeśli wcześniej była farba a podłoże nie było sypkie, spękane, pylące. Tylko było zwięzłe, to nie powinno sie gruntować takiej powierzchni. Druga sprawa ze pasy mogły powstać w wyników złej techniki malarskiej, zbyt dużego rozcieńczania farby. W chwili obecnej proponuje kupić farbę podkładową: Śniezka, Bckers, Alipna itp. Przemalować raz farbą podkładowa a później farba nawierzchniową. Malujemy stosując V malarskie oraz nie dociskając na silę wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.02.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Mam ten sam problem, pasy są widoczne wszędzie, sufit, ściany, porostu masakra:mad:Nie wiem czy to wina farby, czy może fachowca, który zarzeka się że pierwszy raz ma z czymś takim do czynienia....Niby tłumaczy, że kartongipsy po szpachlowanie były zbyt mocno potraktowane papierem ściernym....Nie wiem co z tym robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Grabarczyk 02.02.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Pasy wynikają ze złego załamywania się światła. Po prostu na brzegach miedzy jednym pasem a drugim zrobiła się faktura, która nie została rozprowadzona.Lekarstwem na to jest:- przeszlifowane całej powierzchni drobnym papierem średnim- odpylenie i zagruntowanie np. farba podkładowa- dwukrotne malowanie całej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.02.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Czyli zła technika malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts