swibno 05.10.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam wszystkich. Jestem w trakcie podłączania kominka z płaszczem wodnym do instalacji. Mam pewne wątpliwości co do miejsca zainstalowania odpowietrznika automatycznego i stąd moje pytanie do osób które już budowę instalacji mają za sobą lub do tych którzy na co dzień się tym zajmują. Mianowicie hydraulik w dobrej wierze zainstalował odpowietrznik automatyczny ale według mnie dość blisko wkładu. Zasugerował odsłonięcie blachą i obłożenie izolacją. Obawiam się jednak, że może on ulec uszkodzeniu podczas opalania w kominku. Widoczne elementy plastikowe - tabliczka znamionowa informuje o wytrzymałości 110C. Czy dopuszczalne jest takie umiejscowienie odpowietrznika czy najlepiej od razu go wykręcić i wstawić korek i korzystać tylko z seryjnego odpowietrznika ręcznego? Resztę osprzętu (pompy, spustowy zawór bezpieczeństwa, zawór mieszający) udało się umieścić w piwnicy pod kominkiem. Dzięki za cenne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts