MeArek 05.10.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Witam. Mam pytanie nie dotyczące mnie bezpośrednio. Może ktoś z Was miał taki problem. Chodzi o koszt podciągnięcia wody do działki oddalonej od hydrantu około 300m. Oraz wybudowanie instalacji ściekowej do ulicy ( taka sama odległość). Instalacje miałyby przebiegać drogą gruntową od działki inwestorki do drogi głównej w której jest woda i ścieki. Chodzi o przybliżony koszt z projektami ,mapkami i innymi duperelami. Namawiam koleżankę na studnię i szambo z powodu braku zainteresowania sąsiadów partycypowaniem w koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.10.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Witam. Mam pytanie nie dotyczące mnie bezpośrednio. Może ktoś z Was miał taki problem. Chodzi o koszt podciągnięcia wody do działki oddalonej od hydrantu około 300m. Oraz wybudowanie instalacji ściekowej do ulicy ( taka sama odległość). Instalacje miałyby przebiegać drogą gruntową od działki inwestorki do drogi głównej w której jest woda i ścieki. Chodzi o przybliżony koszt z projektami ,mapkami i innymi duperelami. Namawiam koleżankę na studnię i szambo z powodu braku zainteresowania sąsiadów partycypowaniem w koszty. 300m to bedzie duzy koszt. Stawiam ze sam projekt/mapy to bedzie 5-10 tys. Koszt wykonania troche pewnie zalezy od technologii, zwlaszcza kanalizacji, czy potrzebne sa przepompownie, czy siec jest podcisnieniowa (wtedy potrzebne studnie zaworowe), jakiej srednica rura kanalizacyjna. Czuje nosem, ze bez 30 tysiecy do tematu 300m obu instlacji to nie ma co podchodzic wogole. Wez pod uwage ze jak bedzies szukac firmy do zrobienia 300m rury wodocigowej to na dzien dobry Ci krzykna takie "100PLN" od metra, czyli kosmiczna cena przy 300m. Trzeba bedzie osobno szukac koparki, osobno sobie kupic rure, i znalezc kogos kto to rure wsadzi, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 06.10.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Niekoniecznie 100 zł od metra rury. Warto zapytać w gminie (wydział gospodarki komunalnej) o niedrogiego wykonawcę, ja tak zrobiłam i nie żałuję. U mnie na koszcie przyłącza wody była różnica 2000 zł między wycenami, a to dosłownie 9 metrów było. Kanalizę mi wyceniono na 4500 netto a jest tego 50 metrów i dwie studzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts