mspider86 06.10.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Witam. Planuję wstawienie wanny narożnej w miejsce kabiny prysznicowej i umywalki. Podstawowe pytanie - jak to jest z ustawieniem wanny na nierównej powierzchni. Chodzi o to, że aktualnie wszędzie w łazience mam kafelki na podłodze ale tylko pod brodzikiem prysznica jest sam beton a więc jest niewielka różnica wysokości na powierzchni, na której chcę postawić wannę. Czy trzeba najpierw wyrównać ta powierzchnię? I jeśli tak to jak to zrobić najprościej, najszybciej i najniższym kosztem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.10.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Witam. Planuję wstawienie wanny narożnej w miejsce kabiny prysznicowej i umywalki. Podstawowe pytanie - jak to jest z ustawieniem wanny na nierównej powierzchni. Chodzi o to, że aktualnie wszędzie w łazience mam kafelki na podłodze ale tylko pod brodzikiem prysznica jest sam beton a więc jest niewielka różnica wysokości na powierzchni, na której chcę postawić wannę. Czy trzeba najpierw wyrównać ta powierzchnię? I jeśli tak to jak to zrobić najprościej, najszybciej i najniższym kosztem? Robisz tak. Otwierasz strone http://www.google.pl Wpisujesz: montaż wanny Wciskasz enter Widzisz stado zdjec gktóre jasno pokazuja ze nozki do wanien sa regulowane. P.S. W miejscu gdzie bedzie stałą metalowa, ostra nózka od wanny ja bym się pozbyl plytki, na wszelki wypadek, bo moze peknac przy tak punktowym obciazeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mspider86 06.10.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Wiem, że mają jakiś zakres regulacji ale chciałem wiedzieć czy mimo wszystko wanna nie powinna być na równej powierzchni i jeśli tak to jak najłatwiej ją wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 06.10.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Konie z rzędem temu kto widział w blokach kiedyś równą powierzchnię podłogi, a wanny się jakoś montuje.A jak bardzo chcesz równać, to równaj:Otwierasz strone http://www.google.plWpisujesz: zaprawa samopoziomująca.Wciskasz enteritd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.10.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Wiem, że mają jakiś zakres regulacji ale chciałem wiedzieć czy mimo wszystko wanna nie powinna być na równej powierzchni i jeśli tak to jak najłatwiej ją wyrównać. Troche zaprzeczasz sam sobie. Czy regulowane nozki sa po to, zeby zycie utrudniac - podloga musi byc idealnie rowna a potem i tak trzeba nozki wyregulowac? Lub inaczej jakby podloga MUSIAŁA byc rowna, to po kiego grzyba regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 06.10.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 po kiego grzyba regulacja? Bo wanna wcale nie ma stać równo, tylko z małym spadkiem. A u mnie wanna wisi, podparta na trzech krawędziach. Oczywiście jest stalowa, emaliowana, bo akryl by się oberwał zanim bym zdążył zaśpiewać pół arii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 06.10.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Wanna ma stać równo, mały spadek jest fabrycznie zrobiony w kierunku odpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts