aki007 06.10.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Witam , mam w planach wyjechac w zimie (styczniu) na okolo 2 tygodnie. I przez ten czas chcialbym wylaczyc ogrzewanie, na czas wyjazdu. Dom jest bardzo dobrze docieplony, podlogowka, generalnie akumulacyjny. Czy przez te dwa tugodnie nie grzania, nie wejdzie mi mroz do domu. Zakladajac, ze na dworzu bedzie solidny mroz z -15. Nie wchodzi w gre, osoba ktora przepali przez ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.10.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Jeżeli jest jak piszesz czyli szczelnie zrobione to małe szanse aby wszedł mróz. Pamiętaj jednak że jak wrócisz to 3 doby upłynie zanim rozgrzejesz budynek do normalnych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 06.10.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Ja bym sie nie zakładał. Też mam dobrze ocieplony, ale jak w styczniu temperatura w dzien wynosiła -15, a w nocy -20, to po 3 dniach temperatura spadła mi z 21 do 12 stopni. Ale wtedy nie było słońca w dzień. Jak by było pewnie by sie tak nie wyziębiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 06.10.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 nie wiem jakie masz ogrzewanie - przy piecu gazowym włączasz funkcję ochotny przed zamarzaniem i masz spokój. Dla mnie wyłączenie pieca w zimie na 2 tyg do duże ryzyko - szkody mogę być o wiele większe niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 06.10.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Panowie i Panie ale u nas zimy nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 06.10.2015 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Kocioł na paliwo stałe????Ja bym się bała, woda jest w instalacjach i może być niespodzianka po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 07.10.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) nie wiem jakie masz ogrzewanie - przy piecu gazowym włączasz funkcję ochotny przed zamarzaniem i masz spokój. Nie wiem, jakie masz IQ, ale jakoś sama, bez podpowiedzi, domyśliłam się, że autorka wątku nie ma pieca z taką funkcją Odpowiadając autorce wątku, to biorąc pod uwagę klimat Polski oraz temperatury styczniowe na przestrzeni ostatnich 10 lat, mogę z całą odpowiedzialnością napisać, że albo coś przymarznie, albo nie. Ale raczej NIE Edytowane 7 Października 2015 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 07.10.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Panowie i Panie ale u nas zimy nie będzie Tak to widział Ojciec Klimuszko, który przewidział hordy muzułmanów, płynących na okrągłych łodziach (pontonach) do wybrzeży Italii. Ojciec Wincenty Klimuszko przepowiedział również, że Polska będzie najbezpieczniejszym krajem w Europie oraz to, że niedługo w Polsce będą pomarańcze rosły. Ja mu wierzę i już mam za tydzień umówionego pana od zakładania klimatyzacji. Serio. Wejdzie na strych i dwa pokoje na poddaszu będą w 2016r. klimatyzowane + salon. Koszt 9 tys. zł. - w sezonie wyszłoby około 11 tys. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michbryg 07.10.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam , mam w planach wyjechac w zimie (styczniu) na okolo 2 tygodnie. Tak na dobrą sprawę któż to wie jaka będzie w tedy pogoda. Może być spokojnie średnia temp. dobowa dużo powyżej zera. Więc może nie warto się martwić na zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 08.10.2015 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wakacje zima, w cieplych krajach nalezy juz teraz planowac. Liczylem , ze ktos powie z wlasnej obdukcji jak to wyglada. A tu wiekszosc osob gdyba, ale tym osobom tez dziekuje, za gdybanie.Jade i chalupe zostawiam, w srodku grzjnik olejowy i mozliwosc wlaczenia grzalki 1,5 kW, ktora nagrzeje mi wode w rurkach ogrzewania podlogowego - tak na wszelki wypadek.Chociaz jak pamietam, w garazu nieogrzewanym w moim domu, choc jest zimno to mrozu niema. No wlasnie nigdy dokladnie nie mierzylem i teraz pewnosci nie mam. Moze bedzie lagodna zima i problem z glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 08.10.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wakacje zima, w cieplych krajach nalezy juz teraz planowac. Liczylem , ze ktos powie z wlasnej obdukcji jak to wyglada. . Zazdroszczę zimowych wakacji w ciepłych krajach. Też jeździliśmy, dopóki domu nie mieliśmy i związanych z tą inwestycją wydatków W razie czego, możesz kupić wytresowanego rasowego psa, który będzie tymi pokrętłami sterował. Obawiam się jednak, że jak już wrócicie, potrzebna będzie jego obdukcja przez weterynarza. Albo z głodu zdechnie, albo z wychłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts