thalex 12.07.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Z tym blatem to teraz jasne jak słońce. A za drutem się rozlądnę. A potem zacznę kombinować z akumulatorem samochodowym. " Gdzie bez czynu sama rada biada radcom dziełu biada" powodzenia! nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.07.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Widziałem kiedyś, jak budowlańcy robili takie rowki na budowie. Mieli taką samoróbkę. Składała się z jednopłytowej kuchenki elektrycznej i przykręconego do płyty grzejnej miedzianego profilu zamkniętego o długości 50 cm (szerokość płyt styropianowych). Do tego profilu przykręcone były miedziane blaszki wyprofilowane w kształcie litery U. Całość była zamontowana na starym stole. Na środku stołu przykręcili kuchenkę z tym osprzętem, a wokół zrobili drewniany stelaż, po którym przesuwali płyty styropianu. Tak skonstruowany sprzęt umożliwiał niemalże maszynowe wycinanie rowków w styropianowych płytach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 12.07.2004 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 To też jest pomysł, tylko ja bym musiał mieć profil długości 1 m (długość płyty), aby rowki bo położeniu płyty (50 cm wysokiej, 1 m szerokiej) były z góry na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 03.01.2005 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Czy w Polsce można gdzieś kupić takie "zabawki" do styropianu? Chodzi mi głównie o te cylindry (Montagezylinder) i narzędzia do wiercenia otworów pod te cylindry (Fräs...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts