tomala0707 07.10.2015 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam mianowicie już od lat borykam się z problemem ciepłej wody z centralnego i zaczyna mnie już to tak denerwować że postanowiłem coś z tym zrobić . Mianowicie mam problem takiego typu że mam centralny piec z bojlerem u boku do ciepłej wody i np gdy ktoś na parterze pobiera ciepłą wodę to na poddaszu jest straszny spadek ciepłej wody i praktycznie ona nie leci albo bardzo słabo , Drugim mankamentem jest to że np jak ktoś leje ciepła wodę w łazience a obok ktoś spuści zimną wodę toaletową w kibelku to sprawia że w łazience leci od razu wrzątek który może po parzyć i teraz ostateczne pytanie w czym tkwi problem że tak się dzieję ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 07.10.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Prawdopodobnie za małe przekroje rur + pewnie zakamienienie rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala0707 07.10.2015 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 nie wiem dla tego pytam rury pół cala metalowe ??? od kamienic raczej nie będę bo jak by w którejś wyleciała dziurka to ja dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 07.10.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Druga możliwość to za niskie ciśnienie.Świadczy o tym na przykład zjawisko, które obserwujesz podasz napełniania spłuczki w toalecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala0707 08.10.2015 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Na parterze gdzie się tak dzieje nie ma spłuczki ze zbiornikiem tylko sam zawór naciskasz leje nie naciskasz zamyka . Druga sprawa jak zwiększyć ciśnienie ciepłej wody co za to odpowiada bo ciśnienie zimnej wody raczej jest w porządku bo wodę mamy z wodociągów i jeszcze reduktor wstawiony do obniżenia ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 08.10.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wszystko jedno. Naciskasz zawór leje się do kibla, a w kranie przestaje lecieć zimna woda, bo z nastawionej robi się wrzątek.Czyli ciśnienie w instalacji jest niskie, albo są za małe przepływy w związku ze zbyt małymi średnicami rur.Trzeciej opcji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala0707 08.10.2015 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 to jak zwiększyć to ciśnienie nie zmieniając średnicy rur ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.10.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wywal reduktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 08.10.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Reduktor można nastawić na maxa, mój Watts ma dużą regulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 08.10.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja nie rozumiem tylko jednej rzeczy.Autor nie ma pojęcia o hydraulice. Zamiast wezwać hydraulika szuka porad u randomowo poznanych osób z internetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala0707 09.10.2015 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Ciśnienie ustawione na reduktorze około 4 bary tak nie całe dokładnie 3,8 Bara ???? to na ile zwiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts