ctr_tomi 07.10.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam, mam klatkę schodową do połowy pomalowaną farbą olejną tzw. lamperia.Chciałbym zrobić całą klatkę glinką wenecką. Jak przygotować ścianę pomalowaną farbą olejną, czy należy ją zedrzeć, czy są jakieś grunty na farbę olejną, tak aby pomalować później farbą podkładową i dać glinkę?Jak glinka sprawdza się w praktyce, chodzi mi o zabrudzenia, mam wielkiego psa, który brudzi ściany, czy glinka pomalowana lakierem ochronnym da się zmywać?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 12.10.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 WitamJa tak malowałem tzn. była lamperia, na to poszedł grunt szczepny i glinka, następnie lakier. Jedyna wada to nierównomierne wysychanie, tam gdzie była lamperia to bardzo długo schło, woda musiał odparować.A co do psa to raczej będzie trudno myć ponieważ cały efekt jest chropowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts