katarzyna876 07.10.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Witam Was. Niestety marzenia o wielkiej, wiejskiej kuchni nie są do zrealizowania. Metraż jest mikroskopijny, a chce mieć pełną funkcjonalność. Zależy mi na dużej lodówce, kilku szafkach i wyspie (w tej kuchni to niemożliwe, więc może być mała wysepka barowa do wypicia kawy, zjedzenia posiłku dla 2 osób. Co powiecie o tym projekcie na zdjęciu, które załączam ? http://emproject.pl/wp-content/uploads/2014/11/kuchnia_1-7.jpg Edytowane 7 Października 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.10.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Kolorystyczno-estetycznie nieładnie Maksymalnie 2 typy frontów, idealnie monolit. W małej kuchni taki barek jest moim zdaniem marnowaniem przestrzeni - można zrobić barek z szufladami poniżej. Podobnie - okap - idealny będzie zwykły podszafkowy/teleskopowy, zostanie powyżej jedna szafka do zagospodarowania. "Drewno" z barku wyprowadzone na ścianę zamyka dostęp światła z okna kuchennego - w małych pomieszczeniach im jaśniej, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 07.10.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Kolorystycznie to tylko i wyłącznie kwestia gustu. Mnie akurat kolory się podobają, a nie biały albo czarny monolit... Teraz to już nuda wiejąca stertą zdjęć z neta albo gazet. Natomiast co do okapu, to się zgodzę, że ten montowany w szafce jest bardziej praktyczny. Często teraz w małych kuchniach stosuje się zabudowy pod sam sufit, można by to przemyśleć. Katarzyna, nie napisałaś, czy Twoja kuchnia to oddzielne pomieszczenie, czy w rzeczywistości aneks? Jeśli aneks, to pewnie jakieś okno jeszcze w pomieszczeniu jest, więc argument z drewnem na ścianie odpada. Lodówki wolnostojące są większe niż te do zabudowy, ale jeśli jest Was dwójka, to chyba zabudowana Wam wystarczy. Moim zdaniem barek ok, o ile zastępuje stół i będą siedzieć przy nim rzeczywiście 2 osoby. Można by go poszerzyć i zrobić szuflady od strony kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 07.10.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Mnie się bardzo podoba jedynie ten barek jest za wysoko.Dałabym go na równi z blatem wtedy możesz go wykorzystać na dodatkowe miejsce robocze i chyba lepiej nawet by to wyglądało wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elimala 07.10.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Już gdzieś ten projekt widziałam. Szczerze mówiąc, to nie podoba mi się kolorystyka. Chyba że po prostu można to zrzucić na karb złej jakości grafiki. Może taka będzie ładniejsza? [moderowano] Edytowane 7 Października 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 07.10.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Mi kolory się podobają, są różne gusta, co widać po odpowiedziach więc w tej materii nie sugerowałbym się opiniami forumowiczów tylko domowników. Żeby coś więcej powiedzieć zwłaszcza o barku potrzebny jest rzut z wymiarami, nie wiadomo co się kryje dalej, jakie są możliwości. Przykładowo, jeśli jest to aneks, za rogiem masz stół oraz wypoczynek, każdych z domowników chętniej usiądzie z kawą przed TV, a barek może stać się tylko zawalidrogą. Okapy zabudowane są zdecydowanie popularniejsze, zabudowa wygląda spójnie, są tanie, ale zdecydowanie głośniejsze i słabsze od wolno wiszących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts