dana1s 01.07.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Basiu masz cudowny domek i pięknie go dopieszczasz widać, że dokładnie wiesz czego chcesz:D Mnie to czekanie doprowadza do szewskiej pasji, może i jest w tym jakiś ukryty cel, ale jakoś go nie potrafię dstrzec:bash: Będą firanki, a rośliny urosną ani się obejrzysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 02.07.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Komoda wygląda rewelacyjnie !!!! a korytarz ? super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 02.07.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Korytarz masz cudowny, myślę o podobnym, tylko nie mam jeszcze wersji, jaka tapeta...Musze sobie zrobić jakiś jasny, pastelowy, bo jest dość długi i wąski, więc chcę go rozjaśnić.Komoda świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 04.07.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Dana wiem, że się powtarzam, ale będzie dobrze i trzeba w to wierzyć Anulla dziękuję Ewcia to dobry pomysł na jasne barwy. Zawsze optycznie powiększają przestrzeń. Są też metody stosowania np. pasków w pionie czy poziomie, by poszerzyć lub zwęzić pomieszczenie. Duże lustra dodają głębi pomieszczeniu, można obniżyć lub podwyższyć optycznie pomieszczenia listwami podsufitowymi lub podłogowymi, itp. :)można stosować różne triki Teraz pokazuję moją półkę, wreszcie ją powiesiliśmy w kuchni Tak wyglądała przed: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/451/5529717_2016-06-03-297.jpg Tak wygląda po: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/451/5529716_DSC09111.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/451/5529715_DSC09113.JPG -Odtłuściłam wodą z [płynem do mycia naczyń -Szlifowałam grubszym i drobniejszym papierem -Odpyliłam -Malowałam dwie warstwy farbą kredową -Znów szlifowałam grubszym, później drobniejszym papierem -Odpyliłam -Na koniec potraktowałam dwiema warstwami wosku Teraz w kolejce czeka krzesło Julii do odnowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.07.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Fantastyczny kolor półeczki! Taki świeży i radosny, idealnie pasuje do Twojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 04.07.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Półeczka prezentuje się super śliczny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 04.07.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Dziękuję ja bardzo lubię takie optymistyczne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 04.07.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Piękna metamorfoza:D Mam podobną w kuchni na przyprawy, ale w moim palisandrze...czas coś zmienić M kiedyś przywiózł od klienta starą szafkę z szufladkami, czeka już kilka lat Dziękuję za pocieszenie! Dzisiaj znów pomyślałam, żeby zostać na starych śmieciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.07.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Ślicznie , kolor wpasowany do wnętrza, styl też, ślicznie a jeszcze o komodzie miałam napisać, szary wyszedł bardzo dobrze, delikatnie, nienachalne, ja bym jedynie tv powiesiła nieco niżej, ale to już są indywidualne preferencje oglądaczy Edytowane 4 Lipca 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 05.07.2016 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Dana myślę, że czas pokaże dla Was najlepsze rozwiązanie, tymczasem nie poddawaj się i zajmuj głowę tym, co kochasz Margaretko tv to nie była moja kwestia, M zajmował się wieszaniem. Tv jest na wysuwanym, regulowanym stelażu, więc nie mamy problemu z oglądaniem. Za jakiś czas, gdy nabędziemy stół jadalniany będzie w sam raz z wysokością również do niego. Gdybyśmy powiesili niżej nie moglibyśmy go oglądać z pozycji przy stole. Nasze towarzystwo często spotyka się i ogląda zawody żużlowe podczas biesiadowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 06.07.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 hura znalazłam Twój dziennik, który jakiś czas temu oglądałam:) prosiłam już o pomoc innych "ktokolwiek widział ktokolwiek wie" ale znalazłam sama w końcu jestem zachwycona. Podoba mi się totalnie wszystko. Szczególnie okap jest jedyny w swoim rodzaju. Może napiszesz mi coś o nim... czy był robiony na zamówienie? Bardzo mi się podoba również zabudowa w wiatrołapie. Mogłabym prosić o jakieś zdjęcie, które będzie ją całą obrazowało? proszę proszę..... a w ogóle to mogę "ściągnąć" do mojej JEŻYNY kilka Twoich patentów? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.07.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Ja to chyba z tego wszystkiego nie pogratulowała m Ci przeprowdzki Tak więc teraz to nadrabiam i z całego serca gratuluje i ciesze się razem z Tobą Twoim prześlicznym domem Twój niebieski (turkusowy?) korytarz z tapetą w kwiaty zaparł mi dech - no cudo po prostu. Musze się przyznać, że ja chyba tez tak zrobię u siebie, bo jakos tak łyso mi jest jak tamtędy przechodzę. Kuchnia jak cukiereczek Mamy taki sam zlew, kran i piekarnik. Pomysł na zimowe zasłony w kratę no wypisz wymaluj jak u mnie I ja tez mam wianek na drzwiach od wewnątrz ze sztucznych kwiatów Masz wspaniały dom i obyście byli w nim bardzo szczęśliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 07.07.2016 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Sylwiu bardzo mi miło, dziękuję za dobre słowa, już odpisałam u Makowej Panienki do Ciebie, ale piszę jeszcze i tu Niestety wiatrołap nie jest duży, więc nie ogarniam całej zabudowy, pstryknęłam dla Ciebie kilka zdjęć przed chwilką: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/453/5560614_DSC09209.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/453/5560616_DSC09208.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/453/5560617_DSC09211.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/453/5560615_DSC09210.JPG Mam nadzieję, że pomogłam choć troszkę, co do pytania, czy możesz coś podpatrzyć - proszę bardzo nic nie mam przeciwko, to dla mnie zaszczyt, że mogę komuś pomóc i miło mi, gdy komuś podobają się moje pomysły Co do okapu - był robiony na zamówienie przez artystę. Pan Maciej ma pracownię w Murowanej Goślinie, bardzo miły i zdolny człowiek. Nie wiem, czy mogę tu dawać linka, więc wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce "pracownia okapów Murowana Goślina" powinno bez problemu Ci odnaleźć Dodam tylko, że zdjęcia nie oddają chyba nawet w połowie uroku tego dzieła Wybrałam kształt, wymiary, rodzaj malunku oraz styl belki oraz drewno, a także wkład. Odbierałam osobiście, ale kurierem też można. Najlepiej zadzwonić do Pana Macieja, serdecznie polecam Makowa Panienko wydaje mi się, że gratulowałaś, ale dziękuję Tobie też jeszcze raz gratuluję Kolor w korytarzu turkus / mięta. Tapeta jest w ptaszki z gałązkami kwitnącymi, kupiona na angielskim e-bayu faktycznie mamy podobne pomysły, bardzo mi się podoba Wasz domek, jest ślicznie i przytulnie, tak jak lubię najbardziej Prosiłam Cię o namiary do karniszy, my jeszcze jesteśmy bez. Wyobraźcie sobie, że dopiero wczoraj, po przeszło miesiącu mieszkania - kupiliśmy małego żeliwnego grilla Docelowo M ma w planie murować ceglanego Tu fotka z klimatycznego posiedzenia przy gorącej herbacie po grillowaniu: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/453/5560696_DSC09197.JPG Zapomniałam się pochwalić, mojego M koledzy z pracy byli w sobotę na parapetówce, w prezencie dostaliśmy między innymi cudny kwietnik wykonany przez żonę jednego z nich. Bardzo się wzruszyłam, to wspaniałe dostać coś, co zrobił ktoś dla ciebie własnymi rękoma http://zmniejszacz.pl/zdjecie/453/5560738_2016-07-02-331[1].jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.07.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Twój wiatrołap mogłabym oglądać bez przerwy Płytki podłogowe widziałam już na żywo i wciąż mnie zachwycają, choć były podobne patchworki, równie piękne Kwietnik piękny, ja również bardzo cenię własnoręczne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 07.07.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 hura hura hura:wave: bardzo dziękuję za odpowiedź. zdjęcia śliczne, cudowne i co tam jeszcze naj naj! Będą dla mnie dużą inspiracją. Tak oglądam ciągle te Wasze domki i marzę i marzę bo za chwilę też może będę miała tak ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 10.07.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Basiu cudny wiatrołap, może i malutki ale taki słodki i przytulny:DPiękne masz meble ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 10.07.2016 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 (edytowane) Asiu patchworki w ogóle mi się bardzo podobają i nie tylko na płytkach, również na meblach, tkaninach i tapetach Sylwiu zanim się obejrzysz będziesz na swoim Dana dziękuję. Chcę tam za jakiś czas dołożyć poduchy, a na górę kosze wiklinowe Kochani doszłam do wniosku, że przeniosę swoją pisaninę. To jest jednak forum "dziennik budowy dzień po dniu", my skończyliśmy budowę Troszkę z łezką w oku, ale przenoszę się do forum "galeria zdjęć domów forumowiczów", założyłam właśnie wątek Mały Biały Zamieszkały tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?268981-Ma%C5%82y-Bia%C5%82y-Zamieszka%C5%82y-)&p=7195730#post7195730 Zapraszam wszystkich serdecznie do pisania teraz w nowym wątku. Dziękuję WSZYSTKIM, którzy mnie odwiedzili i dopingowali, podtrzymywali na duchu, wspierali i doradzali. Pomogliście mi w podjęciu wielu decyzji i w trudnych chwilach, kiedy chciałam gryźć ze złości i bezsilności - również mogłam na Was liczyć Jesteście wspaniali/ wspaniałe:hug: ::bye::bye: Edytowane 10 Lipca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 12.07.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 sliczna ta poleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 12.08.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Piekny wiatrołap , swietnie sie komponuje z plytkami ! i świetny prezent dostałaś. Nic tak nie cieszy jak wlasnorecznie wykonany prezent. A cóż to za okap tak pomalowany. Musialas sie wyżyć malarsko ?:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 12.09.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 nie wiem czemu nie widziałam wcześniej Twojej pieknej szarej komody pod tv ! Jest cudna! Wlasnie o takich meblach do salonu mysle tyle ze białe z drewnem. Chyba w abra meble widziałam takie zestawy... a Ty skąd kupowałaś?? p.s kolor przedpokoju jest uroczy i taki świeży. ahh cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts