molikk 25.03.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 A ja ukłony, ale też nie wiem jak teraz dopiero przyuważyłam Twój wpis z poprzedniej strony, że zdjęcia poznikały częściowo, ano tak - miałam serwer płatny i się skończył, nie przedłużyłam, to i zniknęły, nie chce mi się już uzupełniać, nie bardzo mam też czas. Co do deski barlineckiej - robi nam znajomy fachowiec, który ma ogromne doświadczenie, więc wszystko wiemy co i jak, akurat jemu mogę w pełni zaufać, po za tym mam gwarancję na 20 lat, wilgotność też będzie mierzona, plan wygrzewania również mamy ( tam gdzie podłogówka na części chałupki) a to OK, bo już słyszałem o takich specjalistach, co parkiet za 250zł/m2 przywiózł i w 3 dni zamontował. Klienta taki zadowolony, że tak szybko i w ogóle fajnie ... a że po 3 tygodniach zrywali ten parkiet, to już inna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 25.03.2016 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Na szczęście tu akurat na prawdę się nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 25.03.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Na szczęście tu akurat na prawdę się nie martwię No ja będę deskę raczej kładł sam - kwestia kosztów, a raczej ich braku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 25.03.2016 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 My nie sami, bo znajomy kładzie nam "po kosztach", co do kosztów, to marzyła mi się decha lita, szeroka, a będę mieć warstwową trójklepkową tak, czy owak wolę to, niż plastikowe panele, czy jak dla mnie do pokoju - zimne wizualnie płytki; zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 25.03.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 My nie sami, bo znajomy kładzie nam "po kosztach", co do kosztów, to marzyła mi się decha lita, szeroka, a będę mieć warstwową trójklepkową tak, czy owak wolę to, niż plastikowe panele, czy jak dla mnie do pokoju - zimne wizualnie płytki; zmykam Ja będę kombinował, żeby były jednoklepkowe, ale jak wyjdzie to się okaże, tak na szybko wybraliśmy coś w tym stylu: dab barlinek Chociaż nie powiem, że wolałbym coś tańszego - no ale to się okaże, za pół roku, co będzie w ofercie i w jakiej cenie? Ale faktycznie, jest ogromna różnica pomiędzy panelami i naturalną dechą (choćby 3-warstwową). Kupiłem sobie 3 deski z praktikera w różnych kolorach, tak żeby je w domu zobaczyć jak będą wyglądały i wyglądają o niebo lepiej od paneli, nie wspomnę o tym jaka jest różnica w dotyku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 30.03.2016 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 No jest różnica, jest Ja w wielką sobotę nie próżnowałam, cały dzień spędziłam na kuckach, na działce. Wyobraźcie sobie, że wybierałam maleńkie kawałki szkła godzinami na odcinku około 12 metrów kwadratowych, ktoś chyba sobie urządził rozbijanie zastawy stołowej w tamtym miejscu Mam pierwsze rośliny, tata mi posadził dwie brzoskwinie, maliny, czerwoną i czarną porzeczkę oraz agrest, winogrono, rabarbar, kilka krokusów oraz zasiał groszek Piec działa, w domu ukrop, bo i pogoda na zewnątrz na dużym plusie. Mamy jednak wytyczne, by podłogówkę do desek wygrzać, to grzejemy... Nie chcemy grzebać za bardzo przy nastawach pieca, póki nie ma nas tam dwadzieścia cztery godziny na dobę. Dziś zaczął pracę płytkarz, w sobotę zakładają kominek, po niedzieli zaczynają gładzie, już tak blisko :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.03.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Ależ się dzieje! Super! Proszę o jakieś foty Twoich zmian i nowości, daj oczy nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 30.03.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzieje się Asiu i to bardzo M robił telefonem zdjęcia na moją prośbę, ale nie przerzucił mi na kompa, muszę wieczorem go pomęczyć. Zapomniałam, że na jutro jestem jeszcze ze stolarzem umówiona Czekam na M, żeby pojechać zobaczyć, co tam płytkarzowi udało się dzisiaj zdziałać, chyba zaczynać miał od wylewki posadzki w prysznicu i zabudowy płytą kg geberitu. Dobra rada dla czytających - jeśli na etapie wylania posadzek macie możliwość zastanówcie się, czy będzie w pomieszczeniach różnica poziomu. O co chodzi już wyjaśniam - posadzki były lane równo wszędzie u nas, okazało się, że płytki są cieńsze, niż deska i trzeba to zniwelować. Najlepiej przewidzieć przy wylewaniu posadzek, wtedy pod płytkami np. można dać kilka mm wyżej, później trzeba się gimnastykować - dorabiać wylewkę lub podnosić płytkę na kleju ( co nie zawsze jest korzystne, nie powinno się kleju "nawalić" za dużo). Na szczęście u nas ta różnica nie jest duża, ale wspominam o tym, bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.03.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Dobra rada dla czytających - jeśli na etapie wylania posadzek macie możliwość zastanówcie się, czy będzie w pomieszczeniach różnica poziomu. Da się zrobić pod warunkiem, że materiały na podłogi są już zakupione, bo ich grubość jest różna. Nie wiem jak u nas z tym będzie, chcę i płytki i panele, a najlepiej żeby bez progów było. Wiem już jednak, że można sobie planować, a potem wychodzi jak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 31.03.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Witaj przewertowałam cały twój dziennik i jestem pełna podziwu pędzicie z pracami jak wiatr w polu decyzje podejmujecie ekspresowo ja również zaczęłam budowę w tamtym roku ale jestem dużo do tyłu od ciebie super będę podglądać i kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 31.03.2016 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Właśnie Asiu ja wcześniej materiałów nie miałam i nawet nie wiedziałam, że dobrze o tym myśleć "na zapas", przeważnie wszyscy płytki i panele kupują, czy chociażby wybierają na późniejszym etapie budowy, a i to jak w moim przypadku z łazienką - poglądy mogą się zmieniać w trakcie budowy, jak w kalejdoskopie Witaj Anulla, zapraszam do oglądania i czytania. Z budową spieszymy się, ponieważ obecnie mamy na utrzymaniu wynajmowane mieszkanie, do tego płacimy już hipotekę, a i tam lecą już rachunki za prąd, wodę, podatek od nieruchomości i opał. Lekko nie jest, w naszym interesie jest, by jak najszybciej się przeprowadzić. M stwierdził, że jak będzie już łazienka i pomalujemy - możemy się wprowadzać. Wolałabym ze spokojem urządzić, potem się przenosić, ale rozsądek mówi co innego. Wieczorem pojechaliśmy na zwiady, mieliśmy już wylaną posadzkę w prysznicu, zamontowany odpływ liniowy i zabudowę geberitu, przygotowaną listwę pod płytki na ścianę w kuchni. Wylewka w prysznicu schnie, by położyć hydroizolację. Dziś mają iść płytki w kuchni i może coś w łazience na ścianę, Zrobiliśmy wieczorem fotkę, ale oczywiście M ma w telefonie, nie zrzucił mi na kompa i nie wiem kiedy będzie miał na to czas. Pewnie później hurtowo wrzucę fotorelację z każdego dnia. Nie chcę bezczelnie biegać przy ekipie i robić zdjęć podczas ich pracy Właśnie oglądam listwy drewniane i zrzucam w telefon inspiracje łazienkowe, żeby wytłumaczyć stolarzowi, jak chcę wykończyć płytki ścienne w łazience. Oglądam też kuchnie na pintereście, bo jeszcze chciałabym dorobić półki otwarte przy oknie, najbardziej przeszkadza mi mikrofalówka i nie mogę symetrycznie jakoś góry kuchni rozwiązać, choć projekt już miałam wyceniony - dziś dokładny pomiar i ustalenia szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 31.03.2016 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Kuchnia myślę o półkach w takim stylu:http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4740256_2.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4740257_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 31.03.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 A łazienka płytki wykończyć taką listwą:http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4740267_1.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4740268_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 31.03.2016 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Wrócił M, mam fotki, za wiele to tu nie widać, zwłaszcza roślinek hehe, tam gdzie patyki - maliny, tak przy okazji, czy nie mam cudnego, wiejskiego widoku ? Kto by taki chciał? http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4740388_20160326_175024.jpg I łazienka: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4740384_20160330_210311.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.03.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Hura! Są zdjęcia Takich widoków dawno nie widziałam, na wymarciu już są. Życzę, żeby roślinki ładnie się przyjęły i szybko rosły Fajny pomysł z drewnianą listwą do łazienki, z pewnością taniej wyjdzie niż listwy ceramiczne. Masz na oku konkretny sklep z listwami? Ostatnio przeglądałam jakiś, ale mieli wyłącznie przypodłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.04.2016 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Listwy zrobi nam stolarz, wczoraj był na budowie i tłumaczyłam co i jak, mówi, że nie ma problemu, zrobi mi też półkę, lustro i szafkę pod umwyalkę. Wszystko będzie w jednym stylu, mam nadzieję, że nie zbankrutuję. Póki co najważniejsza dla nas na początek jest kuchnia. Okazuje się, że hydraulik źle zrobił nam wyjście do pralki, powinno być schowane bardziej w ścianę Musi przyjść jeszcze kranik, a pralki pod zabudowę nie są wcale takie płytkie. Kombinujemy teraz, czy da radę z pralką podblatową ( dużo płytsza), ale muszę iść do sklepu i sprawdzić na żywo ile cm ma po otwarciu komora na proszek do prania, bo nad nią będzie wystawał blat i pytanie, czy wysuwa się na tyle daleko, by bez problemu wlać płyn/ proszek. Ech.. elektryk też nie skończył, gniazda w kuchni zrobił też nie tam, gdzie mu rozrysowałam, a noc zarwałam przy rysunkach na papierze milimetrowym, ręce opadają W dodatku jutro mam na budowie od rana płytkarzy, kominkowego oraz elektryka na poprawki, a mój M idzie do pracy i bierze auto. Muszę kombinować, jak się dostanę na wioskę od rana no i przeraża mnie, że wszystko na mojej głowie, a ja jedna mała biedna kobietka z tyloma facetami. W planach miałam działkę sprzątać, bo w tygodniu nie ma kiedy, a tu plany jak zwykle inaczej wychodzą... Zdjęcia z wczorajszego popołudnia łazienka: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4747492_20160331_162257.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4747493_20160331_162306.jpg Zostanie mi ze 3 metry płytek Aparici Angel Blanco, jakby ktoś był zainteresowany proszę pisać na priv. Co się okazało gniazdek też zamówiłam za dużo, bo się z elektrykiem nie zrozumiałam . Elektryk i hydraulik to nie najlepsze ekipy u nas niestety. W kuchni jednak tych półek nie robię. Obok okapu symetrycznie po obu stronach będą witrynki ze szprosami, po lewej od okna dam półkę, którą mam obecnie w domu dębową, tylko przemaluję na jakiś pastel kredową farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 01.04.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Basiu, ale relacja U nas z powodu wylewek mam podwyższenie w kuchni o jakiś 1,5 cm oddzielone mosiężną listwą ...teraz też tak chcę Właśnie miałam Ci odradzać te otwarte półki, bo ja mam takie dwie z czajnikami i stale je myję. Witrynki ze szprosami super pomysł. Ciekawa jestem wyceny kuchni, ten stolarz będzie robił ją razem z frontami? Listwa piękna ,może i ja machnę drewnianą? Chociaż ceramiczne mnie bardziej kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.04.2016 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Dana wstępną wycenę kuchni miałam na 7200 będzie pewnie więcej, bo doszło mi cargo, pod wyspą nie jestem pewna, czy fronty były liczone, no i dojdzie druga witrynka, ale to jest tani stolarz, a robi ładnie i solidnie, moje koleżanki robiły u niego meble. Blat w fornirze, szafki płyta, fronty dębowe. Byliśmy oglądać wybraną przez nas pralkę Whirpoola, na szczęście się nadaje. Wrzucam fotki TRONU ( ponoć już wykorzystany i to nie JA byłam pierwsza) http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4751283_20160401_153157.jpg Płytki Paradyż cegiełka 10x20 cm też został mi karton, jeśli ktoś potrzebuje proszę pisać na priva, odsprzedam Kuchnia: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/401/4751282_20160401_155559.jpg Jutro jadę rowerkiem o 8 rano na budowę, na 9 jestem umówiona z Kominkowym, oby było ciepło na ten rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 01.04.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 super! ja nie byłam od środy na budowie i juz mnie nosi:cool: bardzo elegancko te płytki wyglądają ipowinny być łatwe do utrzymania w czystości mega tanio macie temeble,jeszcze fronty dębowe to juz w ogóle kosmos! ciśniemy do przodu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 02.04.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 super! ja nie byłam od środy na budowie i juz mnie nosi:cool: bardzo elegancko te płytki wyglądają ipowinny być łatwe do utrzymania w czystości mega tanio macie temeble,jeszcze fronty dębowe to juz w ogóle kosmos! ciśniemy do przodu ! Problemami się nie przejmuj. Elektykowi i reszcie przypomnij kto daje "wypłatę" i absolutnie nie brataj się z wykonawcami. Niektórym powywracało się w głowie i zapominają kto zarabia ma na ich wypłatę. Nie podoba się to ich pogoń ... lub przemów do rozumu. Nie masz ich lubieć, a oni nie mają lubieć Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts