anulla1986 13.05.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 GRATULACJE !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 13.05.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 ojejku, gratulacje! a co trzeba miec zeby takie zakonczenie budowy bylo? bo moze my też już mozemy edit: dobra już wiem, dawno powinniśmy się za to zabrać To się pochwal co trzeba mieć, może się komuś przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 14.05.2016 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Przepraszam kochani, że odpowiadam zbiorowo, ale po prostu teraz już urwanie głowy przed przeprowadzką. DZIĘKUJĘ wszystkim za gratulację i życzę szybkiego doczekania się tego momentu WSZYSTKIM WAM :) Do zakończenia budowy jest potrzebna decyzja starosty, ale żeby ją mieć - trzeba najpierw posiadać wszystkie odbiory przyłączy zatwierdzone , nam na szczęście papierkową robotę załatwiał wykonawca, więc tylko czekaliśmy ( najdłużej za geodetą zeszło), trzeba z tymi odbiorami dostarczyć dziennik budowy i oświadczenie kierbuda, że jest ok Mam założoną siatkę: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105769_2016-05-12-272.jpg Elektryk miał wczoraj lub dziś skończyć pstryczki, ale oczywiście się nie zjawił i nie odebrał telefonu. Osuszacz chodzi do jutra, jutro znów mierzymy wilgotność, aż się boję rachunku za osuszacz i za prąd budowlany:/ dziś chodził pan odczytywać liczniki. W poniedziałek M idzie do Enei zmieniać umowę, własnie kiedy się ma decyzję o zakończeniu budowy - można wreszcie zmienić umowę z prądu budowlanego na zwykły. My niestety mamy za małe przyłącze, musimy więc podnieść o kilka KW i znów parę stówek poleci... Dziś stolarz przyjechał robić łazienkę, jeszcze kilka ostatnich szlifów w przyszłym tygodniu, jak np. gałki, otwór do baterii itp. Pokazuję zdjęcia, choć robione moim kiepskim telefonem,nawet w połowie nie oddają uroku łazienki, jest taka, jaką chciałam i zakochałam się w niej :wiggle: Co pół godziny chodziłam ją oglądać http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105765_2016-05-14-279.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105766_2016-05-14-278.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105767_2016-05-14-275.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105768_2016-05-14-274.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105771_2016-05-14-277.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105770_2016-05-14-276.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/424/5105823_2016-05-14-273.jpg Zmajstrowałam z patyków konstrukcję i wsadziłam w ogrodzie moje sadzonki groszku pachnącego oraz szerokolistnego, a także kobeę pnącą. Wysiałam też kilka metrów wilca przy płocie. Jutro oczyszczam dalsze rejony płotu i sieję wilce i groszki pachnące, aby szybko zasłonić się od strony przyszłej budowy, w następnym tygodniu wysadzam od strony ruiny masę słoneczników, które skiełkowałam w kiełkownicy oraz wysieję nasturcję pienną. Oby wszystko szybko urosło, bo pracuję żmudnie nad każdym skraweczkiem ziemi pod te roślinki Edytowane 14 Maja 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 15.05.2016 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Wilgotność spadła, jak dobrze pójdzie pod koniec tygodnia będziemy mieć podłogi i drzwi / czawrtek/ piątek/ sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 15.05.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Jak fajnie się tu do Ciebie zagląda Czysty entuzjazm i radość w pigułce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.05.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 faktycznie łazieneczka bardzo dopracowana i spójna, nie dziwie się,że jesteś z niej dumna piękna szafka pod umywalkę! idziecie jak burza, udziela mi się Twój optymizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 15.05.2016 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) Jak fajnie się tu do Ciebie zagląda Czysty entuzjazm i radość w pigułce To zapraszam do zaglądania, mam nadzieję, że teraz tak cały czas, bo bywało różnie wcześniej... faktycznie łazieneczka bardzo dopracowana i spójna, nie dziwie się,że jesteś z niej dumna piękna szafka pod umywalkę! idziecie jak burza, udziela mi się Twój optymizm To dobrze, tym mogę zarażać z przyjemnością Dzięki za słowa uznania, zaraz też będziesz miała swoją wymarzoną łazienkę Dziś na kolację sałatka z własnej rukoli i sałaty oraz rzodkiewek, jutro praca, a we wtorek budowa i ogród Edytowane 15 Maja 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.05.2016 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dziś na kolację sałatka z własnej rukoli i sałaty oraz rzodkiewek, Z gruntu już masz swoje?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.05.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Wooooow!! łazienka istne cudo, jak z żurnala! Ta listwa nad płytkami jest drewniana? Fantastycznie wygląda! Nie chcesz obsadzić siatki trwalszymi roślinami? Owszem, jak wszystko Ci rozkwitnie, będziesz miała kolorową tęczę, jednak tylko do pierwszych mrozów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.05.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Piękna łazienka! No i słusznie wszyscy piszą - trzeba do Ciebie przychodzić po pigułki optymizmu; ja czytam i sobie powtarzam "i ty też tak kiedyś będziesz miała)"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.05.2016 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Wooooow!! łazienka istne cudo, jak z żurnala! Ta listwa nad płytkami jest drewniana? Fantastycznie wygląda! Nie chcesz obsadzić siatki trwalszymi roślinami? Owszem, jak wszystko Ci rozkwitnie, będziesz miała kolorową tęczę, jednak tylko do pierwszych mrozów. Dzięki Asieńko, tak wszystko z drewna, listwy, półka parapet, lustro no i szafka. To jesion i olcha, stolarz pierwsza klasa Chcę trwalsze roślinki, tylko tak na szybko coś chciałam od razu. Póki co na razie mam z tyłu przy płocie dwie kaliny i ognika szkarłatnego, a z przodu po boku jaśmin. Chcę dokupić może głóg, cis pośredni, bzy. Może dereń. Z przyjemnością przyjmę wszelkie wskazówki roślin na żywopłot nieformalny, po części zimozielone, tylko niekoniecznie o innym zabarwieniu liści, niż zielone, jakoś żółtawe i bordowe nie przemawiają do mnie, jedynie jesienią Z chęcią posadzę rośliny szybko rosnące, niewymagające, zapewniające byt ptakom Piękna łazienka! No i słusznie wszyscy piszą - trzeba do Ciebie przychodzić po pigułki optymizmu; ja czytam i sobie powtarzam "i ty też tak kiedyś będziesz miała)"! Dzięki Ewcia Zanim się obejrzysz i Ty urządzisz nową łazienkę Myślę, że to wyczekiwanie wzmaga radość z ostatecznego wyniku Właśnie dzwonił stolarz i wykonuje mi garderobę do wiatrołapu oraz biurko ludwika dla córci Teraz rozglądam się za wycieraczką, zaraz będą podłogi, muszę od razu pomyśleć, by je zabezpieczyć na czas przeprowadzki. Drzwi mamy białe, wiec listwy też postanowiłam, że będą białe. Niestety wąskie i bez szału - zwykłe, bo na szerokie i ozdobne już mnie nie stać, myślę, że mimo wszystko będą wyglądać ładnie. Idę na allegro kupić kinkiety zewnętrzne. Coś w tym stylu: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/425/5118960_gardena_5a_c.png Do wiatrołapu przyszła lampa, jest boska ( jedna sztuka, nie dwie): http://zmniejszacz.pl/zdjecie/425/5118959_6182670472.jpg I kinkiet nad lustro w łazience: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/425/5118958_6141542958.jpg Muszę też pomyśleć o meldunku i skrzynce pocztowej, chcę zadzwonić i dowiedzieć się jakie dokumenty muszę ze sobą mieć. Cały czas mam przeświadczenie, że coś mi umyka i nie o wszystkim pomyślałam. Dziś obudziłam się o drugiej w nocy i się zastanawiałam, co jeszcze trzeba załatwić Edytowane 16 Maja 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 16.05.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 urocza łazieneczka, a lampa do wiatrołapu boska! podzielisz się namiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.05.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 urocza łazieneczka, a lampa do wiatrołapu boska! podzielisz się namiarem? Nie wiem, czy mogę tu dać link, wystarczy, że w wyszukiwarce allegro wpiszesz "lampa kapelusz" i wyskakują różne cylindry i meloniki. Moja kosztowała 99 zł, jest solidnie wykonana, bardzo miły sprzedawca i szybka wysyłka, tylko jeden ma w tej cenie, więc znajdziesz go bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 16.05.2016 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 No przyznam szczerze że łazienka prezentuje się imponująco lapa kapelusz - świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.05.2016 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dzięki Anula już się nie mogę doczekać, aż wszystko trafi na swoje miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.05.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Basiu łazienka wyszła pięknie, bardzo elegancka. Kapelusz mnie powalił na kolana istne cudo Takie kinkiety zewnętrzne mam teraz i do nowego kupię podobne, bardzo mi się podobają. Ja też już zjadam swoje warzywka. Super sprawa, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.05.2016 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dana dzięki za komplementy dla mojej łazienki, już obrosłam w piórka po Waszych pochwałach Warzywa oczywiście, że super, właśnie wykiełkowała mi fasola, mniam, mniam. Ty jesteś specjalistką od roślin i pięknego ogrodu, radź co dać na te żywopłoty, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.05.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Basiu ja najbardziej lubię takie pomieszanie z poplątaniem. Sadzę kwitnące z iglakami na przemian i to się sprawdza. Nie gustuję w jednolitych tujowych szpalerach, choć i te w niektórych ogrodach mogą mieć urok stanowiąc tło dla pozostałych nasadzeń.Kaliny, bzy(lilaki),pęcherznice, derenie, wierzby, żylistki do tego thuje w różnych odmianach i świerki, cisy i choiny. Cały rok będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.05.2016 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Basiu ja najbardziej lubię takie pomieszanie z poplątaniem. Sadzę kwitnące z iglakami na przemian i to się sprawdza. Nie gustuję w jednolitych tujowych szpalerach, choć i te w niektórych ogrodach mogą mieć urok stanowiąc tło dla pozostałych nasadzeń. Kaliny, bzy(lilaki),pęcherznice, derenie, wierzby, żylistki do tego thuje w różnych odmianach i świerki, cisy i choiny. Cały rok będzie pięknie. Dzięki za wskazówki, również nie planuję jednolitego nasadzenia, chcę mieć nieformalnie, troszkę dziko, romantycznie, tajemniczo. Mam nadzieję, że stworzę kiedyś taką oazę. A czy wierzby nie są zbyt ekspansywne? mam niewielką działkę i muszę wybrać rośliny, które urosną najlepiej szybko, ale do dwóch- trzech metrów i niekoniecznie szeroko. Z tego, co wymieniłaś mam dwie kaliny, lilaka z przodu, ale chcę dokupić też na tył, derenia też chcę jednego, czy dwa, myślałam nad głogiem, cisem. Świerk rośnie wysoki prawda? mam po świętach w donicy ładnego świerka, ale boję się go wysadzić, że mi kiedyś urośnie za wielki i nie wiem co robić z nim...żywotniki odpadają, bo nie lubuję się w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Łazienka bardzo, bardzo ładna. Podłoga wyszła świetnie. Mam dwa pytania: gdzie kupiłas lustro łazienkowe bo jest super? I czy ten kinkiet łazienkowy chcesz powiesić nad lustrem? Jeszcze raz gratuluję odbioru domu! Zazdroszczę prac dookoła domu, bo my jeszcze o tym nie myślimy. Kominek tez ciekawie wyszedł z tą belką. Będziesz miała wspaniale urządzony dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts