Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały biały domek

Recommended Posts

Nie wiem, czy mogę tu dać link, wystarczy, że w wyszukiwarce allegro wpiszesz "lampa kapelusz" i wyskakują różne cylindry i meloniki.

Moja kosztowała 99 zł, jest solidnie wykonana, bardzo miły sprzedawca i szybka wysyłka, tylko jeden ma w tej cenie, więc znajdziesz go bez problemu :)

oo, dzięki :)

• Odpowiedzi 681
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Makowapanienko :hug:

lustro robił mi stolarz w komplecie z listwami, parapetem, półką i szafką.

:yes: kinkiet powieszę nad lustrem, w suficie będą tylko oczka.

Pierwotnie miałam taki pałacowy żyrandol, ale dałam go córce do pokoju, był za duży na tak małą łazienkę :)

Koło domu robię głównie ja, kiedy tylko jest chwila, mąż obecnie przykręca lampy, kraniki, czy jak to się tam zwie do podłączenia baterii, zmywarki, pralki i takie tam prace domowe, a ja działam z taczką i widłami :wiggle:

Proszę bardzo Niechaj :)

Dziś wysiałam łąkę kwietną na niewielkim, oczyszczonym z grubsza terenie z przodu, około 10m2 czyściłam około 3 dni ten kawałek i to tylko powierzchownie

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/427/5156469_2016-05-19-282.jpg

Młoda inwestorka na wycieczce, a mama godzinę kryształki zawieszała na lampie w jej pokoju:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/427/5156465_2016-05-19-281.jpg

Łazienka jeszcze niedokończona, ale widać postępy:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/427/5156463_20160519_200214.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/427/5156468_20160519_200414.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/427/5156466_20160519_200227.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/427/5156464_20160519_200400.jpg

Podłogi jednak w sobotę od rana, w poniedziałek drzwi.

W niedzielę chyba przewieziemy szafy i będziemy skręcać.

Nie mogę się doczekać pierwszej kąpieli w wannie, zapalę sobie świeczki, zrobię masę pianki i będę leżeć i leżeć i leżeć :rolleyes:

Edytowane przez mały biały domek

Dzięki Iscra :) Tak do 120 cm. Nie boję się, nie zamierzam robić piruetów w wannie by chlapać po ścianach, małych dzieci też nie mam. Nie obawiam się o ściany. W Anglii często przy wannie nawet nie mają płytek na ścianie i jakoś to funkcjonuje, myślę, że ogarnę i taka wysokość jest wystarczająca :)

A jeśli nie- zawsze za jakiś czas można zmienić :)

normalnie mozna sie juz kapac!

Prawie ... Małydomkupodłodzią :cool: NIE MAM MYDŁA ;)

Ale serio, taka anegdotka:

Młoda pakuje się na wycieczkę we wtorek, pytam, czy żel pod prysznic wzięła, to mi na to odpowiada, że skąd miała wziąć, skoro w domu nie ma. A w domu nie ma bo już nic nie ma, cały czas myślimy o budowie i zapominamy najprostsze zakupy robić, ostatnio się szamponem kąpałam:p teraz to już tak u nas wygląda przed przeprowadzką, do góry nogami wszystko

Edytowane przez mały biały domek

Dzięki Pusia za uznanie dla mojej łazienki :)

:p kamienie składam, gdzie się da, zaczynam nawet prowizoryczny murek z przodu z nich układać bez zaprawy. Póki co nie ma płotu.

Na werandzie leżą i czekają na brukowanie ścieżki wejściowej. Obok podjazdu leżą, bo co chwilę dokładamy do żwiru i utwardzamy.

Właśnie się zastanawiam nad ułożeniem lekko podniesionej rabaty, bo poziomki muszę wysadzać po weekendzie, a nie mam miejsca przygotowanego na nie.

Schizę to ja mam od ich wykopywania, ale skoro już je mam to muszę wykorzystać. No i podobają mi się po prostu :wiggle:

Dzięki Kochana :) u mnie z tą wanną to były przeboje, kilka razy zmieniałam koncepcję, choć miejsca nie ma za dużo też, ale wreszcie powróciłam do całkiem pierwotnego planu.

Nie mogę się doczekać tych podłóg jutro, niby w jeden dzień mają zrobić, potem drugi dzień drzwi i listwy. Póki nie ma podłóg nie możemy nic zrobić, a za tydzień mamy mieszkać, nie chce mi się w to wierzyć. Piszę dziś, bo nie wiem, czy w przyszłym tygodniu będzie kiedy.

Mamy zorganizowane busy, pomoc, więc damy radę, tylko szkoda, że w takim pośpiechu, to jednak nie jest moja pierwsza przeprowadzka w życiu, a któraś z kolei, więc mam wprawę :)

Chyba jednak ostatnia ( no chyba, że wygram w totka, jak już pisałam, to buduję się w górach)

Mamy do rozkręcenia dwie szafy a'la komandor i zawieźć w niedzielę do gabinetu, poskręcać je. Miałam je pomalować, bo każda ma inny kolor i mi się już nie podobają, ale póki co zostaną takie, w gabinecie mogą być.

Szafy z ikei do Młodej i do sypialni oraz stoliki nocne leżą w paczkach u szwagra, łóżko i ikei do Młodej- do skręcenia u nas w mieszkaniu.

My bierzemy dwuosobowe wyrko, które dotychczas miała Młoda. Do salonu na razie idzie stary narożnik z obecnego pokoju dziennego.

Reszta, to robota stolarza, czekam cichutko i cierpliwie, kiedy się odezwie, ale tylko do jutra, później będę już go bombardować telefonami.

Ponoć ma przygotowaną kuchnię, miał w tym tygodniu robić biurko Młodej i garderobę do wiatrołapu. Po tym wszystkim komodę rtv jeszcze zrobi.

W korytarzu stanie szafa biała, którą dotychczas miałam w dużym pokoju - takie roszady, z czego się da. Co nie pasowało do nowego domu sprzedałam.

Zostaniemy bez stolika kawowego i stołu do jadalni do najbliższego przypływu gotówki.

Mam trzy sosnowe krzesła, to na nich przy wyspie jeść będziemy na razie.

Ale to wszystko jest ekscytujące, a tu jeszcze takie cudne słonko za oknem świeci :lol2:

Dziś i jutro nie grzebię w ogrodzie, bo pełnia księżyca, a ja trochę słucham poradnika ogrodnika ;)

no i zregeneruję siły przed kolejnym etapem i z córą spędzę trochę czasu, bo z wycieczki wraca i już nie wie prawie, jak matka wygląda :)

Jakąś hennę na głowę nałożę i film pocisnę, ale sobie zafunduję luksusy, hoho :cool:

Miłego weekendu życzę wszystkim :lol2:

Mały BD, witam się u Ciebie oficjalnie, poczytuję Cię czasami :-), ale jakoś dotychczas nie miałam "pretekstu", żeby napisać :-)

a teraz mam :-) bo widzę u Ciebie MOJĄ kabinę prysznicową, a mam z nią niemały problem, a właściwie nie z nią, tylko z pomysłem na odpływ dla takiej kabiny:(

czy możesz napisać jak masz wyprofilowaną podłogę w kabinie? U mnie kabina jeszcze leży i czeka na kafelkarza, ale już mam zgłoszony problem, że podłoga musi byc cięta po łuku, spadek profilowany nie wiadomo jak, u mnie dodatkowo jest jeszcze listwa do zamontowania na podłodze, na której mają się drzwi opierać-uszczelniać, a odpływ mam punktowy. Czy do Twojej kabiny taka listwa też była? Jak patrzę u Ciebie, to zastanawiam się, czy tej listwy nie olać:bash:

Bo to może bez sensu kupować kabinę zamykaną do środka, a na podłodze listwy kleić

Edytowane przez mamik

Witaj Margaretko :welcome: co do kabiny - ona jest bo jest, żeby nie lało się bezpośrednio na łazienkę.

Moja siostra ma całkiem bez kabiny odpływ liniowy, tylko, że prysznic ma daleko od drzwi wejściowych i ma więcej miejsca, więc nie musiała się martwić szybami.

Podłogę mam wyprofilowaną ze spadkiem jak do zwykłej szyby walk-in, spadek z obu stron. ( nie było mnie, jak robili wylewkę w prysznicu, więc nie powiem Ci jaką metodą). Koniecznie pamiętaj o porządnej hydroizolacji. Jeśli to nie zda egzaminu najwyżej zamontujemy za jakiś czas płaski brodzik, póki co zobaczymy, przypomnij się jak juz będziemy mieszkać, to opiszę Ci wrażenia z używania i komfortu tego ustrojstwa.

Listwy nie miałam na podłodze, czyli uszczelnienia od dołu szyb nie ma i nie byłoby jak zrobić w tej sytuacji, chyba, że jakoś profilowaną gumą, nie wiem, czy jest to wykonalne przy tej kabinie i kafelkach, może podłogę żywiczną dałoby się odlać co do kształtu i co do milimetra, ale śmiem powątpiewać