mamik 20.05.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 No wlasnie u nas jest w zestawie taka wąska metalowa listwa, ma moze 1cm, albo mniej. Naszą kabinę kupowaliśmy jako wyprzedazową z wyposażenia, więc nie było instrukcji, teraz sprawdziłam na stronie producenta i można tą samą kabinę zamówić w wersji z listwą i wówczas uszczelka na dole drzwi jest krótsza, albo bez listwy z dłuższą uszczelką. Patrząc na rozwiazanie u Ciebie chyba tą listwę schowam gdzieś głęboko i nie zamontuję, bo cały urok tych zamykanych na ścianę drzwi, to właśnie gładka podloga. No chyba, że za dwa tygodnie napiszesz, że Ci się woda po łazience leje, to listwa niestety wraca, choć wydaje mi się, że powinno być ok. , czego Tobie i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.05.2016 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 No chyba, że za dwa tygodnie napiszesz, że Ci się woda po łazience leje, to listwa niestety wraca, choć wydaje mi się, że powinno być ok. , czego Tobie i sobie życzę Odpukaj w niemalowane będzie dobrze - myślenie życzeniowe często działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.05.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Łazieneczka prezentuje się po królewsku wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.05.2016 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Dziękuję Anulla dziś robią podłogi, stolarz zrobił już garderobę i biurko dla córci, kuchnia też gotowa, czeka tylko na znak, że może przywozić Dzwonił o ósmej rano dzisiaj, do poniedziałku mam nadzieję, że dostarczy No i dostaliśmy ze starostwa jeszcze jakieś pismo, że dom zmienił użyteczność i jest domem mieszkalnym, a ja z przyzwyczajenia mówię, że na budowę jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.05.2016 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Klamka zapadła, przeprowadzka 28 maja Mamy już podłogi, w poniedziałek reszta listew i drzwi. Pachnie drewnem w całym domku. Dom na prawdę stał się domem Najbardziej chyba podoba mi się sypialnia, tak ładnie odbija do desek ta ciemna ściana:lol2: szafa też będzie drewniana, będzie bardzo przytulnie, już jest. Jest jak chciałam... :lol2: Stolarz dostarczył biurko córki i garderobę, są śliczne. W środę ma montować dolne korpusy szafek i blaty, tak, by można było sprzęty montować. Górne szafki i fronty na koniec, podczas pierwszego tygodnia mieszkania. Wiem, że warto czekać, wszystko ładnie wykonane, pachnące. UWIELBIAM zapach drewna:yes: M z moim bratem i kolegą przewożą szafy, jutro będziemy skręcać. Zdjęcia robiłam jego telefonem, więc tradycyjnie muszę czekać na okazję, żeby je tu pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.05.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Basiu, udziela mi się Twoja ekscytacja przeprowadzką Gratulacje Dzielna Kobieto! Przetrwałaś budowę, szarpanie z wykonawcami i już za chwilkę będziesz mieszkać Łazienka jest perfekcyjna! Wyszedł przytulny pokoik, z którego nie będzie się chciało wychodzić Pokaż jeszcze podłogę w zestawieniu z szafirową ścianą, ciekawa jestem efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 22.05.2016 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Tez jestem ciekawa, czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.05.2016 03:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dziękuję Asiu, miło mi słyszeć, że jestem dzielna no bo chyba jestem Łazienkę dopieszczę pod koniec dodatkami, uzupełnimy nogi wanny, założę klosze na kinkiet itp. Nie zmieści się chyba mój stojący wieszak na ręczniki, nie mierzyłam jeszcze. Łazienka była dotąd moim oczkiem w głowie. Teraz zaczyna nim być pokój córci. Wrzucam zdjęcia poprzednie, wczorajsze (ze skręcenia łóżka i szafy Młodej) jeszcze w telefonie M. Tu garderoba w przedpokoju oraz biurko córci ( jeszcze bez uchwytów i wieszaczków), dalej podłogi: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179166_20160521_160916.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179167_20160521_152940.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179165_20160521_143528.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179168_20160521_143442.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179170_20160521_143458.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179169_20160521_143425.jpg Co prawda nie są to szerokie dechy, o jakich zawsze marzyłam, bo mnie na nie po prostu nie stać, ale drewno, to drewno Dziś zakładają nam drzwi Budzę się po trzech godzinach snu, o czwartej jestem wyspana i myślę, co jeszcze trzeba załatwic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 23.05.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 PRZEDPOKÓJ! Wygląda prześlicznie! Kurczę, jak są kolory na ścianach i podłogi to już domowo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.05.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 http://zmniejszacz.pl/zdjecie/428/5179169_20160521_143425.jpg Świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.05.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Jest rewelacyjnie! Wszystkie meble masz od tego stolarza? Jak Ty go znalazłaś? Też takiego chcę! Najpierw oczarowałaś mnie łazienką, teraz przedpokojem, boję się co dalej będzie, jeszcze zapragnę zamieszkać u Ciebie A wracając do przedpokoju, to absolutnie wszystko cudownie wygląda! Połączenie w garderobie bieli z brązem było świetną decyzją, a płytki prezentują się znakomicie. Podłogi prześliczne!! I ta ściana w sypialni...ach! Zaczyna mi brakować przymiotników, żeby wyrazić swój zachwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 23.05.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Jest rewelacyjnie! Wszystkie meble masz od tego stolarza? Jak Ty go znalazłaś? Też takiego chcę! Najpierw oczarowałaś mnie łazienką, teraz przedpokojem, boję się co dalej będzie, jeszcze zapragnę zamieszkać u Ciebie A wracając do przedpokoju, to absolutnie wszystko cudownie wygląda! Połączenie w garderobie bieli z brązem było świetną decyzją, a płytki prezentują się znakomicie. Podłogi prześliczne!! I ta ściana w sypialni...ach! Zaczyna mi brakować przymiotników, żeby wyrazić swój zachwyt Asia napisala wszystko co ja chcialam wyrazic. Pieknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.05.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 (edytowane) Jest rewelacyjnie! Wszystkie meble masz od tego stolarza? Jak Ty go znalazłaś? Też takiego chcę! Najpierw oczarowałaś mnie łazienką, teraz przedpokojem, boję się co dalej będzie, jeszcze zapragnę zamieszkać u Ciebie Zapraszam, ale dorzucisz się do kredyciku ? PRZEDPOKÓJ! Wygląda prześlicznie! Kurczę, jak są kolory na ścianach i podłogi to już domowo jest Dokładnie dom jest całkiem inny w środku, podłoga, to chyba najbardziej przełomowy moment o drzwiach nie wspomnę. Dziękuję Iskierko, Pusiu, Asiu i Reniu Od stolarza mam część, część gotowców z Ikei będę mieć ( szafy i łóżko córki, które powędruje do naszej sypialni oraz nowe łóżko córki to Ikea) Jestem zachwycona jego pracą, którą wcześniej mogłam podziwiać u przyjaciół To teraz te Ikeowe w pokoju córy, słaba jakość, bo robione wieczorem, przy jednej lichej żarówce: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/429/5182258_20160522_211455.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/429/5182257_20160522_211504.jpg Młoda zadowolona, bo sama projektowała wnętrze szafy i po otwarciu będzie jej "świecić w szafie, jak w lodówce" Łóżko się rozsuwa i podczas wizyt psiapsiółek spokojnie wyśpią się dwie czy trzy Podpisaliśmy dziś umowę z MZO. Niestety to na tyle z dobrych wieści. Monter drzwi zadzwonił z informacją, że otwory drzwiowe były niewłaściwie wykonane i w kilku miejscach widać niedoróbki, których nie przysłoniła futryna Trzeba będzie te niedoróbki zaszpachlować i pomalować, nie wiem czy trzeba będzie malować całe ściany, czy wystarczą tylko drobne odcinki. Nie mam zdjęć, bo jak pojechałam "na budowę" to złość przysłoniła mi oczy i wszyscy usuwali mi się z drogi. M zadzwonił do naszego głównego wykonawcy, z którym praktycznie jakiś czas temu zakończyliśmy współpracę. Ma przyjechać jutro rano zobaczyć, ale powiedział, że drzwi zakłada się przed malowaniem będzie się próbował wykręcać, a ja sama nie wiem czy mam chęć i zdrowie by wykłócać się o racje, moim zdaniem ewidentnie na nim powinna spocząć odpowiedzialność, a jakie jest Wasze zdanie? Edytowane 23 Maja 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.05.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Zapomniałam napisać, że u nas Praktiker zamykają i napatoczyłam się na wyprzedaż roślin 75 %, więc kupiłam. Co prawda już nie było za bardzo w czym wybierać, ale zapłaciłam 27 zł za siedem roślinek, które mam nadzieję, że odratuję, bo nie były w najgorszym jeszcze stanie. Lista zakupów: lawenda, clematis, morwa biała, morwa czarna, winobluszcze trójlistkowe oraz cytryniec chiński. Do tego w Obi też kupiłam lekko podeschnięty sześciopak lawendy za 8 zł, może to dobry początek na lawendowe poletko w miejscu niemożliwego do uprzątnięcia gruzu i śmietniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.05.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Pomalowanie ścian nie spowodowało powstania niedoróbek w otworach drzwiowych, niech on nie mędrkuje i nie mówi Ci, kiedy możesz sobie ściany pomalować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 23.05.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Niestety to na tyle z dobrych wieści. Monter drzwi zadzwonił z informacją, że otwory drzwiowe były niewłaściwie wykonane i w kilku miejscach widać niedoróbki, których nie przysłoniła futryna Trzeba będzie te niedoróbki zaszpachlować i pomalować, nie wiem czy trzeba będzie malować całe ściany, czy wystarczą tylko drobne odcinki. Nie wiedziałaś, że jeśli pomalujesz przed nałożeniem futryny, to farba zje ci tynk ze ściany i będą ubytki? Ale nie martw się, jakbyś pomalowała po założeniu futryny, to farba zjadła by Ci futrynę Ale naprawdę kiepskie tłumaczenie, że braki w tynku wynikają z pomalowania - nie daj się, bo braki w tynku od pomalowania się nie wzięły (no chyba, że faktycznie masz tynkożerną farbę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.05.2016 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Nie wiedziałaś, że jeśli pomalujesz przed nałożeniem futryny, to farba zje ci tynk ze ściany i będą ubytki? Ale nie martw się, jakbyś pomalowała po założeniu futryny, to farba zjadła by Ci futrynę Ale naprawdę kiepskie tłumaczenie, że braki w tynku wynikają z pomalowania - nie daj się, bo braki w tynku od pomalowania się nie wzięły (no chyba, że faktycznie masz tynkożerną farbę ) Haha tak, nie polecam beckersa, bo tynki zżera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 23.05.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Mały biały domku gratuluję, wszystko piękne, a przedpokój mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 23.05.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 hahahaa drzwi przed malowaniem dobre jest pieknie, przepieknie, siedze i sie gapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.05.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Mały BD, PIĘNIE, przedpokój rewelacyjny, zestawienie kolorów w sypialni - biała ściana jest biała, czy to jakaś szara? a w sprawie ościeżnic - oczywiście naprawa ubytków przed malowaniem ścian jest mniej kłopotliwa i mniej kosztowna, ale wykonawca robiąc tynki powinien je zrobić tak, żeby dziur spod ościeżny nie było widać, Wy możecie się nie znać, on musi wiedzieć, czy tak jak zrobił jest ok, Wy zaufaliście jego deklaracji, że tynki skończył, więc pomalowaliście - teraz niech naprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts