mały biały domek 23.05.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Niechaj , malydomekpodlodzia , mamik dziiękuję ściana w sypialni jest hm... kremowym beżem własnej mieszanki, w zestawieniu z tą ciemną wyszła dość zimno, w salonie jest ten sam kolor po całości i wygląda na ciepłą barwę. Istotną różnicą jest to, że pierwszą warstwę pomalowałam niezmieszanym kolorem beckers wanilla cream w sypialni, nie podobał mi się, dlatego dodałam beckers irish by go ocieplić. No i na żywo kolory są ładniejsze, zdjęcia troszkę przekłamują. Zaraz idę pakować stare szafy, jutro rozkręcamy i w środę przewozimy do gabinetu. Szwagier miał od nas odkupić dotychczasową zmywarkę i po pół roku wykazywania zainteresowania w ostatniej chwili się wycofał. Zrobił nas w balona, nie po raz pierwszy zresztą, więc zostałam z dwiema zmywarkami. Musiałam kupić nową, bo ta była wolnostojąca i mniejsza, trzeba szukać kupca... Muszę się też uzbroić w spokój ducha przed jutrzejszą rozmową, najgorsze jest to, że M sam by to naprawiał, gdybym nie naciskała na rozmowę z wykonawcą. Szkoda, że jeszcze bezsensowny stres przed samą przeprowadzką, jakby go jeszcze było za mało Kobiety to jednak silne muszą być jak cholera:stirthepot: Zawsze ja wychodzę na tą wiedźmę Ale z drugiej strony to tylko drobnostka, popstrykam zdjęcia i poprzyglądam się jutro drzwiom nie patrząc na tą drobną kosmetykę. Nie może mnie zdominować złość na jeden "mały szczegół" całe życie czekałam na te chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 23.05.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Podpisuje się pod komentarzami dziewczyn wiatrołap, podłogi wszystko prezentuje się super super super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.05.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Małybiałydomku, nie pamiętam, czy się u Ciebie witałam, ale wątek śledzę systematycznie Podziwiam postępy prac i efekty. Są rewelacyjne!! Jeden malusieńki szczegół w postaci umywalki w Twojej pięknej łazience mi nie pasuje do całości Podłogi cudne, kolory wspaniałe, a Twoja radość z tego wszystkiego jest zaraźliwa i człowiek cieszy się razem z Tobą Już nie mogę się doczekać dalszych etapów Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.05.2016 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 (edytowane) Witaj serdecznie Tomkowa, dziękuję za miłe słowa oraz Anulli Teraz na szybko bez zdjęć, właśnie wróciliśmy, ale mamy dalej masę pracy w obecnym mieszkaniu. Zasadziłam nowe rośliny, tata dosadził mi dynie i pomidory. Rozmowa z wykonawcą odbyta, piątek/ sobota przyjedzie jego człowiek, naprawi ubytki, później wymaluje. Drzwi są cudne i domek z drzwiami jest na prawdę domkiem, dziś sąsiad nas chwalił, że ładnie Stolarz przywiózł część korpusów dolnych szafek kuchennych. Umyłam część okien. M zrobił największe postępy: skręcił szafę w sypialni, stoliki nocne, zmienił gniazdko w kuchni pod szafkami, bo nie pasowały, przykręcił lampę w wiatrołapie, lampy w salonie oraz w kuchni. Na koniec dnia usiadłam na środku salonu na podłodze i z zachwytem we wszystko się wgapiałam Kiedy wróciłam do mieszkania weszłam pod prysznic, przypomniały mi się czasy dzieciństwa, kiedy umorusana ( jak dziś po pracy w suchym, wiertrznym ogrodzie) wracałam z całodziennej bieganiny po drzewach i krzakach:wiggle: wyglądałam dokładnie tak samo I może nie uwierzycie, ale chyba wolę pracę w ogrodzie, niż sprzątanie domu Edytowane 24 Maja 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.05.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Piękne ściany, podłogi - bajka! Drewno, to co lubię. Jeszcze 3 dni i wielki dzień!!! Super pięknie i zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 25.05.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 ja też wolę grzebać w ziemi niż sprzątać a na pewno wolę kosić trawę niż siedzieć w pracy przed kompem jak w tej chwili właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.05.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Podpisuję się pod Waszymi słowami! Choć ja dziś mam spory ruch w pracy, więc jakaś odmiana Wczoraj kosiłam trawę, która sięgała już kolan. No niestety, każdą wolną chwilę spędzamy na budowie, żeby wykorzystać ładną pogodę, a gdy pada to i tak trawy nie da się skosić. Szarpałam trawsko zwykłą kosiarką na kółkach i mimo że się zmachałam, nogi miałam obklejone pociętą trawą, to usiadłam na ławeczce szczęśliwa i spoglądałam jak mi wszystko rośnie. Część zostanie przeniesiona do nowego ogrodu a część zostanie i albo przetrwa, albo się zmarnuje. W każdym razie po 6 latach można już mieć całkiem bujny ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 25.05.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Domku, rownież dołączam się do zachwytów i gratulacji innych Podłogi są super, wiatrołap rownież, a łazienka jak z bajki Ogromnie gratuluję i czekam na dalsze wieści !!! I na parapetówkę oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 25.05.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Domku, przypomnij proszę, jak nazywa się odcień farby, którym malowałaś łazienkę i salon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 26.05.2016 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Leila i Tsunami dzięki za komplementy farba beckers w łazience white linen, salon mieszanka dwóch kolorów też beckersa: wanilla cream i irish Nie mam zdjęć M śpi, nie chcę mu ryć w telefonie, zaraz ruszamy na budowę, ma przyjechać monter od satelity. Sprzęty w kuchni oraz blaty mamy osadzone, można używać, ale kuchnia jeszcze półtora tygodnia będzie w kartonach ( w sensie graty) bo nie ma witrynek, wyspy oraz frontów. Część rzeczy już przewieziona, sajgon, więc nawet nie ma jak zdjęć robić. Okna umyłam, skręciliśmy dwa duże stare komandory w gabinecie. Dziś uruchamiamy część sprzętów i kładziemy tapetę, przewozimy następną szafę. Mam tylko fotkę na szybko z nowego pokoju Młodej. Tak to teraz wygląda http://zmniejszacz.pl/zdjecie/430/5207921_2016-05-25-286[1].jpg nie ma wiec nawet za bardzo jak robić zdjęć, chyba powrzucam po przeprowadzce, gdy znajdę kilka minut, no i najpierw musimy mieć internet w nowym domku. Zamówiliśmy LTE, ciekawe, kiedy będziemy mieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 26.05.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Jaki piękny wiatrołap Fantastyczny!!! Musisz pękać z dumy i z radości, że masz tak pięknie w domu!!! Doskonale rozumiem Twój stres Nie martw się, ze wszystkim zdążycie. I tak masz lepiej niż ja, bo ja nie mam nowych mebli wcale, tylko starą sofe i łóżko. Dopiero będę zamawiać wszystko. Obie odliczamy już właściwie godziny do przeprowadzki. I pięknie to podsumowałaś: czekałysmy na to tyle lat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 26.05.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Salon wyszedł super ! Bardzo mi się podoba ten zmiksowany odcień Proszę, wrzuć więcej zdjęć salonu, jak tylko znajdziesz chwilkę I czekamy na relację z GODZINY ZERO :wiggle: Trzymam kciuki za możliwie najsprawniejsze przenosiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 26.05.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Masz piękny dom! Bardzo się cieszę razem z Tobą ze zbliżającej sie godziny "zero" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 27.05.2016 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Dzięki kochane Teraz mało gadania i zdjęcia na szybko, bo zaraz wyjeżdżamy ( prawie nie spałam w nocy) sypialnia http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215937_20160524_203339.jpg kuchnia http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215940_20160524_193418.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215944_20160524_203320.jpg salon http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215939_20160524_203311.jpg drzwi http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215941_20160524_091821.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215942_20160524_091845.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215943_20160524_091708.jpg tapeta http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215938_20160526_220310.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/431/5215945_20160526_220431.jpg Listwę drewnianą łączącą tapetę z jednolitą ścianą dać białą czy jak przypodłogowa? Myślę nad białą. Szafa z naszego pokoju do przedpokoju okazałą się za głęboka i mamy ją dziś z tyłu ścinać, ciekawe, co z tego wyjdzie ( nie zmierzyłam, że zajdzie na drzwi głupia) Dziś muszę wypakować w domku szafę w sypialni i korytarzu, wieczorem przychodzi właścicielka mieszkania, więc muszę tu trochę ogarnąć, bo bałagan i tu i tam JUTRO PRZEPROWADZKA :wave: Edytowane 27 Maja 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 27.05.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Pięknie, pięknie <3 czytam codziennie i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 27.05.2016 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Dzięki życzę każdemu, by jak najszybciej doczekał się tego etapu, emocje sięgają zenitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Listwa nad tapetę biała Szukam szczęki na podłodze, chwilę to potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.05.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Szczęśliwej przeprowadzki Ps. jak dla mnie listwy białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 27.05.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Listwa biała! (wygląda to przecudnie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 27.05.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Pieknie wszystko wyglada! Pokoj prosi o biala listwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts