mały biały domek 09.06.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Cieszę się, że kuchnia się podoba i jestem mega zadowolona z okapu, miał on być sercem w kuchni Małydomkupodłodzią jak to nie widać, jakiego zdjęcia? ja widzę wszystkie, pierwszego kuchennego, czy łazienki? Co do kominka hm... żeby nie mój M kominek byłby w zupełnie innym stylu, mało tego M wcale nie chciał kominka ja tam bym sobie zrobiła chatkę wiedźmy, w końcu dużo wiem i do tego obecnie jestem ruda Ewcia zaglądam do Ciebie, tylko już nie mam czasu zbyt na wpisy, ja bym lodówki tam nie dała, tak mi się właśnie rzuciła ona w oczy na projektach, zabierze Ci optycznie przestrzeń i światło. Margaretko moim zdaniem, jak odmaluję moją półkę, która ma iść na ścianę z oknem od lewej strony ( ma dwa piętra, taka w starym stylu) i dodam firanki ( nie mam kasy na karnisze) to wystarczy. Aha jeszcze nad wyspą za jakiś czas zegar zawieszę. Teraz miałam taki "dworcowy" dwustronny, ale nie pasuje, bo już lampy wiszą i musi być jakiś plaskacz Wiem, że na razie wydaje się pusto, ale będzie dobrze. Nie chcę zbyt zagracić, świadomie nie dawałam nic nad lodówką i w kącie obok okna za witrynką. W poprzednim mieszkaniu na lodówce stał dość duży kosz wiklinowy i ewentualnie tylko coś takiego może dodam, a może nie Pierwotnie chciałam tylko dolną zabudowę z ewentualnymi półkami, ale M się dziwił, co to za kuchnia bez wiszących szafek To zrobiłam dla niego witrynki, niech mu będzie Edytowane 9 Czerwca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 14.06.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 RAJU ! A Ty już przeprowadzona ! Wow. Ślicznie wszystko ahhh. Kucnia cudeńko. Wszystko piękne Czekam na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 15.06.2016 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ano przeprowadzona tyle się dzieje, (muszę nadrabiać pracę), że nie mam czasu się nacieszyć w pełni domem. Pierwsza parapetówka za nami, w sobotę przychodzą koleżanki do Młodej na piżamowe przyjęcie, a za dwa tygodnie w weekend rodzina. Moje plony: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/442/5385101_2016-06-15-312[1].jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/442/5385102_2016-06-15-314[1].jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 16.06.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Piękne plony. ! Ja póki co tylko sałatę zajadam ze swojego ogródka Ale fajnie , imprezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.06.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Po.. Po.. Po... POZIOMKI?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.06.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Po.. Po.. Po... POZIOMKI?! A nie maliny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.06.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Maliny, prosto z krzaczka, mniam taka refleksja mnie naszła, że teraz wszyscy mają swoje warzywniki - chyba 10 lat temu tak nie było, fajnie, że teraz jest inaczej chciałam też napisać, że kabina zamontowana, jest świetna, oczywiście kafelkarz spartolił podłogę w kabinie, dostał rozrysowany układ płytek - co, gdzie, jak, a zrobił po swojemu, bo ... uznał rysunek za poglądowy I co z takim dziadem po fakcie zrobić? nie mniej jednak ogólny układ jest ok., zostało mi jeszcze sprzątanie i zastanawiam się, czy nie zabezpieczyć jakoś fug, mamy czarne i chciałabym żeby takie zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.06.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 A ja właśnie zaczynam myśleć nad łazienką...tzn. zaczynam myśleć poważnie A maliny to podstawa...mam, uwielbiam i w nowym ogrodzie też będę miała - juz sobie sadzonki rosną w doniczkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.06.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 A nie maliny?? Faktycznie xD Wybaczcie, mam taką chcicę na poziomki, że wszędzie je widzę, a jedyne 4, jakie dorwałam, to zjadł mój syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.06.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Malinki a poziomki wysiałam i mam nadal w doniczkach, część padło, część odpukać żyje i się rozrasta, normalnie nie mam kiedy ich wsadzić w ziemię, tzn może i bym miała, ale najgorsze to przygotowanie miejsca, a dokładnie oczyszczenie, jeśli ktoś pamięta moje gruzowiska... Margaretko daj znać, jak już się wykąpiesz, jak wrażenia co do fachowców, to wiem, rozumiem, współczuję. Dziady jedne... Co do fug niestety nie doradzę, nie znam się, pewnie Pusia, Pestka, czy inne wytrawne bywalczynie poratują, one wiedzą wszystko Mój ulubiony stolarz miał mi jeszcze listwy wykonać w korytarzu i komodę, ale jakoś milczy, większe zamówienia się skończyły i większa kasa, więc już mu pewnie nie jestem taka pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.06.2016 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Malinki a poziomki wysiałam i mam nadal w doniczkach, część padło, część odpukać żyje i się rozrasta, normalnie nie mam kiedy ich wsadzić w ziemię, tzn może i bym miała, ale najgorsze to przygotowanie miejsca, a dokładnie oczyszczenie, jeśli ktoś pamięta moje gruzowiska... Margaretko daj znać, jak już się wykąpiesz, jak wrażenia co do fachowców, to wiem, rozumiem, współczuję. Dziady jedne... Co do fug niestety nie doradzę, nie znam się, pewnie Pusia, Pestka, czy inne wytrawne bywalczynie poratują, one wiedzą wszystko Mój ulubiony stolarz miał mi jeszcze listwy wykonać w korytarzu i komodę, ale jakoś milczy, większe zamówienia się skończyły i większa kasa, więc już mu pewnie nie jestem taka pilna Szukam ładnych zasłon, lekkich, miętowych/ błękitnych w kwiaty jakieś, róże, czy zioła, byłam dziś w English Home i pojedyncze sztuki były, a ja potrzebuję trzy tarasowe lub cztery. Macie jakieś ciekawe miejsca w necie na zakupy, żebym się nie zrujnowała? Styl Laura Ashley, ale ceny niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.06.2016 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Szukam ładnych zasłon, lekkich, miętowych/ błękitnych w kwiaty jakieś, róże, czy zioła, byłam dziś w English Home i pojedyncze sztuki były, a ja potrzebuję trzy tarasowe lub cztery. Macie jakieś ciekawe miejsca w necie na zakupy, żebym się nie zrujnowała? Styl Laura Ashley, ale ceny niekoniecznie Pytaj makowej panienki - ona piekne materiały w rózyczki oststnio kupiła. Pewnie jakies namiary posiada. Faktycznie xD Wybaczcie, mam taką chcicę na poziomki, że wszędzie je widzę, a jedyne 4, jakie dorwałam, to zjadł mój syn Iscierko, Ty akurat jesteś usprawiedliwiona Tak sobie pomyślałam, że masz zachciewajki i stąd ta pomyłka. Narobię Ci pewnie ślinki, ale u mnie cała skarpa prawdziwych leśnych poziomek - to dopiero jest rozkosz dla podniebienia, te ogrodowe przy nich wymiękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 17.06.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Oglądam, wzdycham, ale nie mam czasu pisać... Łazienka wyszła bajkowo, ale kuchnia to wielkie wow! Pięknie:D Jak Wam się mieszka, wiem że to głupie pytanie ;)Bo z pewnością cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 18.06.2016 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki Dana ja też teraz rzadko zaglądam i tylko czytam Wasze dzienniki, bo nie mam czasu na wpisy oczywiście, że mieszka się cudownie, tyko mam trochę szalonego sąsiada ( tego od psa, ale muszę to zaakceptować, nie mam wyjścia). Nie robię tak cudnych zdjęć, jak Twoje, ale zobacz, też mnie ptaszki odwiedzają: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403828_q.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403830_w.jpg Nadal Dzierlatki, a Urwis uwielbia je oglądać przez okno tarasowe, hehe. To zdjęcia mojej kaliny, która jednak zakwitła i kawałek warzywniaka ( robione przez okno, bo poprzednie dni nie szło nosa wystawić na zewnątrz, hulała wichura, burze, ulewy) http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403833_e.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403832_r.jpg Do salonu znalazłam coś takiego na zasłony, tanio nie wyjdzie, ale i tak taniej kupić materiał, niż gotowe zasłony kupować: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403831_t.jpg Mam nadzieję, że mama mi uszyje, na razie czekam na jakąś gotówkę, by kupić materiał. Komodę w tym stylu ma mi zrobić stolarz: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403829_y.jpg Wczoraj do niego dzwoniłam, to powiedział, że postara się na przyszły tydzień, no i listwy do korytarza łączące tapetę ze ścianą. Chyba mnie zaczął olewać, bo skończyło się większe zamówienie. Dziś piżamowe party, więc biegnę piec, gotować, szykować pościele, będzie gwarno i wesoło przy kilku nastolatkach Edytowane 18 Czerwca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 18.06.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Iscierko, Ty akurat jesteś usprawiedliwiona Tak sobie pomyślałam, że masz zachciewajki i stąd ta pomyłka. Narobię Ci pewnie ślinki, ale u mnie cała skarpa prawdziwych leśnych poziomek - to dopiero jest rozkosz dla podniebienia, te ogrodowe przy nich wymiękają Leśne poziomki... Ty uważaj bo zaraz wsiądę w samochód i pojadę do Ciebie! To znaczy tu na Podlasiu też ich mnóstwo, tego jestem pewna. Tylko jeszcze żadnych miejscówek nie znalazłam, za krótko mieszkam i za dużo się dzieje, żebym miała czas na włóczenie się po lasach. A na rowerze jeździć nie powinnam w obecnym stanie. Mały Biały Domku, absolutnie przecudne zasłony! Komoda w tym samym kolorze co na inspirce czy innym? Bo też jest cudna, chociaż bardziej chyba zachwyciłabym się białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 18.06.2016 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Iskierko kolor chyba ten sam, też myślałam nad białą, ale kredens mam taki i narożnik : http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403924_DSC08511.JPG Czy to nie gryzłoby się z białymi meblami? Na razie nie mam przez najbliższe lata kasy na kupno nowej kanapy i muszę wykorzystać tę starą, która mi się nie podoba Później do tej komody będę dorabiać stolik kawowy no i stół do jadalni... W poprzednim mieszkaniu miałam białe meble do tego narożnika, ale i białe ściany, tu mało widać na zdjęciu, innego nie mam http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403931_47.jpg Wiem, że białe meble zespoiły by bardziej kuchnię z salonem, kurczę nie wiem co robić. Dzięki Tobie napisałam esemesa właśnie do stolarza, by jeszcze nie malował jakby co. Burza mózgów, pomóżcie proszę, jakie robić te meble białe z drewnianymi blatami, czy szare z drewnianymi? Głosowanie czas zacząć, proszę, proszę. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.06.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Margaretko moim zdaniem, jak odmaluję moją półkę, która ma iść na ścianę z oknem od lewej strony ( ma dwa piętra, taka w starym stylu) i dodam firanki ( nie mam kasy na karnisze) to wystarczy. Aha jeszcze nad wyspą za jakiś czas zegar zawieszę. Teraz miałam taki "dworcowy" dwustronny, ale nie pasuje, bo już lampy wiszą i musi być jakiś plaskacz Wiem, że na razie wydaje się pusto, ale będzie dobrze. Nie chcę zbyt zagracić, świadomie nie dawałam nic nad lodówką i w kącie obok okna za witrynką. W poprzednim mieszkaniu na lodówce stał dość duży kosz wiklinowy i ewentualnie tylko coś takiego może dodam, a może nie Pierwotnie chciałam tylko dolną zabudowę z ewentualnymi półkami, ale M się dziwił, co to za kuchnia bez wiszących szafek To zrobiłam dla niego witrynki, niech mu będzie będzie prześlicznie :wiggle: przyznam, że właśnie takich elementów drobnych mi brakowało, firanki, półka i zegar nad wyspę - nie mogę się doczekać tkanina na zasłonę do salonu - prześliczna, choć przyznam, że zastanawiałabym się, czy jej do kuchni nie dać, nie wiem, nie wiem kolor mebli do salonu - zupełnie nie wiedziałbym co wybrać, ale chyba jednak nie nawiązywałabym do kuchni, może jakiś "pazur" czyli granat z drewnem?? no i rozwaliło mnie spojrzenie Twojego czworonoga :D:D cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 18.06.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Widzisz, domku, skoro nie podoba Ci się ta kanapa i chcesz ją kiedyś zmienić, to nie rób mebli pod jej kolor. Rób meble pod to, jaki efekt chcesz uzyskać w przyszłości, ale w taki sposób, by ta kanapa obecnie również się wpasowała. Jak widać - do białego było nieźle. Ale mamik też ma niezły pomysł z pazurem, chociaż nie wiem, czy granat nie byłby za ciemny, szczególnie, że planujesz kolejne meble w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 19.06.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Dzięki za Wasze zdanie dziewczyny. Salon chciałam dość "bezpieczny", zwłaszcza bazę, czyli meble, bo zawsze można zaszaleć dodatkami, kolorem ścian, dywanem, tkaniną, itp. Ma być przytulnie i w miarę "wiejsko" Ktoś jeszcze się wypowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 19.06.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Ja głosuję za szarymi meblami z drewnianymi blatami Ale tak poza tym...to wszystkie pozostałe pomysły też mi się podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts