Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały biały domek

Recommended Posts

Cieszę się, że kuchnia się podoba i jestem mega zadowolona z okapu, miał on być sercem w kuchni :)

Małydomkupodłodzią jak to nie widać, jakiego zdjęcia? ja widzę wszystkie, pierwszego kuchennego, czy łazienki?

Co do kominka hm... żeby nie mój M kominek byłby w zupełnie innym stylu, mało tego M wcale nie chciał kominka :p ja tam bym sobie zrobiła chatkę wiedźmy, w końcu dużo wiem i do tego obecnie jestem ruda :wiggle:

Ewcia zaglądam do Ciebie, tylko już nie mam czasu zbyt na wpisy, ja bym lodówki tam nie dała, tak mi się właśnie rzuciła ona w oczy na projektach, zabierze Ci optycznie przestrzeń i światło.

Margaretko moim zdaniem, jak odmaluję moją półkę, która ma iść na ścianę z oknem od lewej strony ( ma dwa piętra, taka w starym stylu) i dodam firanki ( nie mam kasy na karnisze) to wystarczy.

Aha jeszcze nad wyspą za jakiś czas zegar zawieszę. Teraz miałam taki "dworcowy" dwustronny, ale nie pasuje, bo już lampy wiszą i musi być jakiś plaskacz :)

Wiem, że na razie wydaje się pusto, ale będzie dobrze. Nie chcę zbyt zagracić, świadomie nie dawałam nic nad lodówką i w kącie obok okna za witrynką.

W poprzednim mieszkaniu na lodówce stał dość duży kosz wiklinowy i ewentualnie tylko coś takiego może dodam, a może nie :)

Pierwotnie chciałam tylko dolną zabudowę z ewentualnymi półkami, ale M się dziwił, co to za kuchnia bez wiszących szafek :) To zrobiłam dla niego witrynki, niech mu będzie ;)

Edytowane przez mały biały domek

• Odpowiedzi 681
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ano przeprowadzona :) tyle się dzieje, (muszę nadrabiać pracę), że nie mam czasu się nacieszyć w pełni domem.

Pierwsza parapetówka za nami, w sobotę przychodzą koleżanki do Młodej na piżamowe przyjęcie, a za dwa tygodnie w weekend rodzina.

Moje plony:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/442/5385101_2016-06-15-312[1].jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/442/5385102_2016-06-15-314[1].jpg

Maliny, prosto z krzaczka, mniam

taka refleksja mnie naszła, że teraz wszyscy mają swoje warzywniki - chyba 10 lat temu tak nie było, fajnie, że teraz jest inaczej :)

chciałam też napisać, że kabina zamontowana, jest świetna, oczywiście kafelkarz spartolił podłogę w kabinie, dostał rozrysowany układ płytek - co, gdzie, jak, a zrobił po swojemu, bo ... uznał rysunek za poglądowy :mad: I co z takim dziadem po fakcie zrobić?

nie mniej jednak ogólny układ jest ok., zostało mi jeszcze sprzątanie i zastanawiam się, czy nie zabezpieczyć jakoś fug, mamy czarne i chciałabym żeby takie zostały

Malinki :yes:

a poziomki wysiałam i mam nadal w doniczkach, część padło, część odpukać żyje i się rozrasta, normalnie nie mam kiedy ich wsadzić w ziemię, tzn może i bym miała, ale najgorsze to przygotowanie miejsca, a dokładnie oczyszczenie, jeśli ktoś pamięta moje gruzowiska...

Margaretko daj znać, jak już się wykąpiesz, jak wrażenia :D co do fachowców, to wiem, rozumiem, współczuję. Dziady jedne...

Co do fug niestety nie doradzę, nie znam się, pewnie Pusia, Pestka, czy inne wytrawne bywalczynie poratują, one wiedzą wszystko :)

Mój ulubiony stolarz miał mi jeszcze listwy wykonać w korytarzu i komodę, ale jakoś milczy, większe zamówienia się skończyły i większa kasa, więc już mu pewnie nie jestem taka pilna :(

Malinki :yes:

a poziomki wysiałam i mam nadal w doniczkach, część padło, część odpukać żyje i się rozrasta, normalnie nie mam kiedy ich wsadzić w ziemię, tzn może i bym miała, ale najgorsze to przygotowanie miejsca, a dokładnie oczyszczenie, jeśli ktoś pamięta moje gruzowiska...

Margaretko daj znać, jak już się wykąpiesz, jak wrażenia :D co do fachowców, to wiem, rozumiem, współczuję. Dziady jedne...

Co do fug niestety nie doradzę, nie znam się, pewnie Pusia, Pestka, czy inne wytrawne bywalczynie poratują, one wiedzą wszystko :)

Mój ulubiony stolarz miał mi jeszcze listwy wykonać w korytarzu i komodę, ale jakoś milczy, większe zamówienia się skończyły i większa kasa, więc już mu pewnie nie jestem taka pilna :(

Szukam ładnych zasłon, lekkich, miętowych/ błękitnych w kwiaty jakieś, róże, czy zioła, byłam dziś w English Home i pojedyncze sztuki były, a ja potrzebuję trzy tarasowe lub cztery.

Macie jakieś ciekawe miejsca w necie na zakupy, żebym się nie zrujnowała?

Styl Laura Ashley, ale ceny niekoniecznie ;)

Szukam ładnych zasłon, lekkich, miętowych/ błękitnych w kwiaty jakieś, róże, czy zioła, byłam dziś w English Home i pojedyncze sztuki były, a ja potrzebuję trzy tarasowe lub cztery.

Macie jakieś ciekawe miejsca w necie na zakupy, żebym się nie zrujnowała?

Styl Laura Ashley, ale ceny niekoniecznie ;)

Pytaj makowej panienki - ona piekne materiały w rózyczki oststnio kupiła. Pewnie jakies namiary posiada.

Faktycznie xD Wybaczcie, mam taką chcicę na poziomki, że wszędzie je widzę, a jedyne 4, jakie dorwałam, to zjadł mój syn :D

Iscierko, Ty akurat jesteś usprawiedliwiona :hug:

Tak sobie pomyślałam, że masz zachciewajki i stąd ta pomyłka.

Narobię Ci pewnie ślinki, ale u mnie cała skarpa prawdziwych leśnych poziomek - to dopiero jest rozkosz dla podniebienia, te ogrodowe przy nich wymiękają :)

Dzięki Dana :hug: ja też teraz rzadko zaglądam i tylko czytam Wasze dzienniki, bo nie mam czasu na wpisy :rolleyes:

oczywiście, że mieszka się cudownie, tyko mam trochę szalonego sąsiada

( tego od psa, ale muszę to zaakceptować, nie mam wyjścia).

Nie robię tak cudnych zdjęć, jak Twoje, ale zobacz, też mnie ptaszki odwiedzają:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403828_q.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403830_w.jpg

Nadal Dzierlatki, a Urwis uwielbia je oglądać przez okno tarasowe, hehe.

To zdjęcia mojej kaliny, która jednak zakwitła i kawałek warzywniaka ( robione przez okno, bo poprzednie dni nie szło nosa wystawić na zewnątrz, hulała wichura, burze, ulewy)

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403833_e.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403832_r.jpg

Do salonu znalazłam coś takiego na zasłony, tanio nie wyjdzie, ale i tak taniej kupić materiał, niż gotowe zasłony kupować:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403831_t.jpg

Mam nadzieję, że mama mi uszyje, na razie czekam na jakąś gotówkę, by kupić materiał.

Komodę w tym stylu ma mi zrobić stolarz:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403829_y.jpg

Wczoraj do niego dzwoniłam, to powiedział, że postara się na przyszły tydzień, no i listwy do korytarza łączące tapetę ze ścianą.

Chyba mnie zaczął olewać, bo skończyło się większe zamówienie.

Dziś piżamowe party, więc biegnę piec, gotować, szykować pościele, będzie gwarno i wesoło przy kilku nastolatkach :)

Iscierko, Ty akurat jesteś usprawiedliwiona :hug:

Tak sobie pomyślałam, że masz zachciewajki i stąd ta pomyłka.

Narobię Ci pewnie ślinki, ale u mnie cała skarpa prawdziwych leśnych poziomek - to dopiero jest rozkosz dla podniebienia, te ogrodowe przy nich wymiękają :)

Leśne poziomki... Ty uważaj bo zaraz wsiądę w samochód i pojadę do Ciebie!

To znaczy tu na Podlasiu też ich mnóstwo, tego jestem pewna. Tylko jeszcze żadnych miejscówek nie znalazłam, za krótko mieszkam i za dużo się dzieje, żebym miała czas na włóczenie się po lasach. A na rowerze jeździć nie powinnam w obecnym stanie.

Mały Biały Domku, absolutnie przecudne zasłony! Komoda w tym samym kolorze co na inspirce czy innym? Bo też jest cudna, chociaż bardziej chyba zachwyciłabym się białą :D

Iskierko kolor chyba ten sam, też myślałam nad białą, ale kredens mam taki i narożnik :

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403924_DSC08511.JPG

Czy to nie gryzłoby się z białymi meblami? Na razie nie mam przez najbliższe lata kasy na kupno nowej kanapy i muszę wykorzystać tę starą, która mi się nie podoba :(

Później do tej komody będę dorabiać stolik kawowy no i stół do jadalni...

W poprzednim mieszkaniu miałam białe meble do tego narożnika, ale i białe ściany, tu mało widać na zdjęciu, innego nie mam :(

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/443/5403931_47.jpg

Wiem, że białe meble zespoiły by bardziej kuchnię z salonem, kurczę nie wiem co robić. Dzięki Tobie napisałam esemesa właśnie do stolarza, by jeszcze nie malował jakby co.

Burza mózgów, pomóżcie proszę, jakie robić te meble białe z drewnianymi blatami, czy szare z drewnianymi? Głosowanie czas zacząć, proszę, proszę.

Margaretko moim zdaniem, jak odmaluję moją półkę, która ma iść na ścianę z oknem od lewej strony ( ma dwa piętra, taka w starym stylu) i dodam firanki ( nie mam kasy na karnisze) to wystarczy.

Aha jeszcze nad wyspą za jakiś czas zegar zawieszę. Teraz miałam taki "dworcowy" dwustronny, ale nie pasuje, bo już lampy wiszą i musi być jakiś plaskacz :)

Wiem, że na razie wydaje się pusto, ale będzie dobrze. Nie chcę zbyt zagracić, świadomie nie dawałam nic nad lodówką i w kącie obok okna za witrynką.

W poprzednim mieszkaniu na lodówce stał dość duży kosz wiklinowy i ewentualnie tylko coś takiego może dodam, a może nie :)

Pierwotnie chciałam tylko dolną zabudowę z ewentualnymi półkami, ale M się dziwił, co to za kuchnia bez wiszących szafek :) To zrobiłam dla niego witrynki, niech mu będzie ;)

będzie prześlicznie :wiggle::wiggle::wiggle:

przyznam, że właśnie takich elementów drobnych mi brakowało, firanki, półka i zegar nad wyspę - nie mogę się doczekać:)

tkanina na zasłonę do salonu - prześliczna, choć przyznam, że zastanawiałabym się, czy jej do kuchni nie dać, nie wiem, nie wiem ;)

kolor mebli do salonu - zupełnie nie wiedziałbym co wybrać, ale chyba jednak nie nawiązywałabym do kuchni, może jakiś "pazur" czyli granat z drewnem??

no i rozwaliło mnie spojrzenie Twojego czworonoga :D:D:D cudo

Widzisz, domku, skoro nie podoba Ci się ta kanapa i chcesz ją kiedyś zmienić, to nie rób mebli pod jej kolor. Rób meble pod to, jaki efekt chcesz uzyskać w przyszłości, ale w taki sposób, by ta kanapa obecnie również się wpasowała. Jak widać - do białego było nieźle. Ale mamik też ma niezły pomysł z pazurem, chociaż nie wiem, czy granat nie byłby za ciemny, szczególnie, że planujesz kolejne meble w tym kolorze.