Aga111719511846 19.06.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Jeśli ma być swojsko i wiejsko to zrób białe meble. Salon wydaje się być monotonny ( to pewnie wina braku zasłon, kolorowych poduch itp. ) a biel bardzo ładnie go rozświetli. Druga opcja to drewniane meble w naturalnym kolorze. Nie będą się co prawda wyróżniać ale są wiejskie, klasyczne i do czerwonych róż, płatków, bławatków albo pasteli, które lubisz idealnie będą pasowały teraz i w przyszłości. Najmniej odpowiada mi szary wybór. To oczywiście rady z poszanowaniem Twoich wytycznych o bezpiecznym salonie:) Powodzenia w wyborze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.06.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Basiu materiał piękny, ja chyba pójdę w kratę To chyba nie kalina tylko Hortensja Anabelle .Pięknie kwitnie! Co do koloru mebli mam z tym problem , z jednej strony uwielbiam mój palisander angielski z drugiej chcę coś rozjaśnić i korci mnie biel. Wszystko do niej pasuje i jest ponadczasowa. Szare ładne, ale nie dla mnie Mam czas na decyzję, no i zawsze można przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 19.06.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Głosuje za bialymi maja cos w sobie, nie trzeba wiele,żeby wyglądały uroczo i ożywia salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Dana Ty masz rację z tą "kaliną", a tak mi coś w niej nie pasowało, myślałam sobie co to za liście dziwne:jawdrop: Facet z Allegro z innymi drzewkami mi ją sprzedał jako kalinę masz Ci los, to mam nieplanowaną hortensję... Widzę, że chyba większa część głosów za białym, choć na szczęście nie jednogłośnie. Stoczyłam bój sama ze sobą, zrobiłam burzę mózgów jeszcze z nastolatkami wczoraj i większość była za szarymi. Salon wygląda w realu trochę inaczej i na pewno jaśniej, niż wyszedł na zdjęciach. No i pozostało na szarej komodzie. Jedna z dziewczyn podpowiedziała, że stół do jadalni mogę zrobić biały w tym samym "fasonie". Chyba będę nad tym myśleć. Przecież żeby było ciekawie mogą być dwa kolory mebli w pomieszczeniu. Zawsze, jak stwierdzę, że za ciemno mogę przemalować przecież, nie boję się tego. Na szczęście będę mieć czas do namysłu, bo zamawiam tylko komodę, a stół i stoliki w późniejszym czasie, więc nie ryzykuję wiele. Dziękuje Wam wszystkim za opinie Kratę mam kupioną na jesień i zimę ( bo uwielbiam) taki komplet zasłon ( oprócz tego poduchy i koce): http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419265_6164244051.jpg na wiosnę i lato chcę kwiatki z dodatkami kropek, ewentualnie kratki ale kolory jasne, błękity, zielenie Zawsze zmieniam wystrój domu na około pół roku w zależności od sezonu i nastroju Wczoraj stworzyłam wreszcie swój ogródek ziołowy przy "tarasie": http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419422_2016-06-19-325[1].jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419420_2016-06-19-324[1].jpg Ogród warzywny miesiąc temu: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419418_2016-05-19-282[1].jpg i obecnie ( nie wyzywajcie mnie za nieprzerwaną sałatę, nie mam czasu i tak mi odpowiada;)): http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419419_2016-06-19-323[1].jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419425_2016-06-19-316[1].jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419421_2016-06-19-317[1].jpg Miejsce, gdzie przy wschodzie słońca delektuję się kawką: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419417_2016-06-19-318[1].jpg Już podczas sso wiedziałam, że będę tu uwielbiała przesiadywać M kupił mi fotel bujany podobny do hamaka na moją werandę A wczoraj z gorącą czekoladą, opatuleni w koce podziwialiśmy podwójną tęczę, która miała początek bardzo blisko nas Pierwszy raz w życiu widziałam tęczę od samej ziemi, niestety telefonem tego oczywiście nie ujęłam. Nie szło też zrobić zdjęcia całych tęcz, musiałabym wyjść w ulewie na pole http://zmniejszacz.pl/zdjecie/444/5419416_2016-06-19-328[1].jpg :)DLA TAKICH CHWIL WARTO WALCZYĆ O SWOJE MARZENIA :wiggle: Edytowane 20 Czerwca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.06.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 nie wyzywajcie mnie za nieprzerwaną sałatę, nie mam czasu i tak mi odpowiada;)): Co ja bym dała za taki gąszcz własnej sałaty U mnie zostały 2 (słownie dwie) główki, resztę coś zeżarło i mam nadzieję, że się udławiło Pięknie Wam wszystko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Pusia co ja bym dała, żeby mieć widoki, jak Twoje i wieloletni już ogród ... sałatę mogę oddać co do liścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.06.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Pusia co ja bym dała, żeby mieć widoki, jak Twoje i wieloletni już ogród ... sałatę mogę oddać co do liścia Kochanie, ale ja dopiero zakładam ogród To co jest zrobione i ma trochę lat, to tylko malutki ułamek ogrodu. Tak więc i ja wśród tworzących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Aaaa, to chyba, że. Ale za to masz widoki i murki kamienne:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.06.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Aaaa, to chyba, że. Ale za to masz widoki i murki kamienne:rolleyes: Tak Ale patrząc na Twój zapał oraz tempo w jakim wszystko u Ciebie rośnie - to kwestia czasu i masz piękny ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Tiaaa, jednak widoków nie zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.06.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Tiaaa, jednak widoków nie zmienię Możesz tak zaaranżować ogród, że widokiem będą roślinki dookoła, wszystko się da zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Taki mam właśnie plan, tylko jak tu ogród projektować, jak mi wciskają hortensję zamiast kaliny, a ja głupia się nie znam Kwiaty może i podobne, ale liście miały być na jesień czerwone, a i koraliki dla ptaszków za zimę miały zostać, a kasy wciąż za mało by dokupić roślinek. To teraz do listy zakupowej brzózek dołączyły znów kaliny koralowe, ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.06.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Taki mam właśnie plan, tylko jak tu ogród projektować, jak mi wciskają hortensję zamiast kaliny, a ja głupia się nie znam Kwiaty może i podobne, ale liście miały być na jesień czerwone, a i koraliki dla ptaszków za zimę miały zostać, a kasy wciąż za mało by dokupić roślinek. To teraz do listy zakupowej brzózek dołączyły znów kaliny koralowe, ech... Akurat Anabelka jest śliczna, nie masz się co przejmować, będziesz zadowolona Choć ptaszki sobie nie pojedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 No właśnie ptaszki, a na tym mi zależało, no i na wysokości krzaczora, żeby zasłonił trochę, a kalina wyższa.Czy te hortnesje mogę przesadzić w każdej chwili, jeśli kupie kaliny w donicach i wsadzę na miejsce Anabelek?Czy lepiej czekać do jesieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.06.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 spóźniłam się na głosowanie, ale dorzucam - na szaro! Piękna weranda! Marzę o "front porch" z fotelem bujanym, może kiedyś przebudujemy coś Zazdroszczę ogródeczka, widać, że wiele w nim pracy, a jeszcze więcej radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 spóźniłam się na głosowanie, ale dorzucam - na szaro! Piękna weranda! Marzę o "front porch" z fotelem bujanym, może kiedyś przebudujemy coś Zazdroszczę ogródeczka, widać, że wiele w nim pracy, a jeszcze więcej radości Dzięki Kochana, to teraz jestem pewniejsza swej decyzji z szarym Co do werandy- podobają mi się domy w amerykańskim stylu, które mają taką dookoła domu, nie wiem jak to się nazywa, ale pewnie wiecie o co chodzi, z podcieniem, cała w drewnie naturalnym lub białym, gdzie w zależności od pory dnia i upodobań słonecznych można się przemieszczać. Póki co mam od wschodu W przyszłości ma być jeszcze taras w kształcie L od zachodu i północy ( od północy zadaszony ze stołem biesiadnym i z większym hamakiem), od zachodu bez dachu lub z pergolą porośniętą pnączem. Marzy mi się też kącik do czytania na jakiejś ławeczce i hamak rozwieszony między brzozami. Mam tylko 625 m2 ziemi i wielkie marzenia i plany, które z czasem pewnie się trochę będą korygować, ale co tam. Trzeba mieć jakiś plan w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.06.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 spóźniłam się na głosowanie, ale dorzucam - na szaro! Przegapiłam głosowanie, ale myślę o szarościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Dzięki za kolejny szary głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 20.06.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ja nie zrobiłabym szarego. Obawiałabym sie, ze przy obecnej kanapie wnętrze bedzie smutne.Rozjasnilabym bielą lub zostawiła w naturalnym drewnie. Zawsze pozniej mozna przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 20.06.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Dzięki Reniu ale już zamówiłam szarą komodę. Dodam jasne zasłony i poduchy, będzie dobrze Mam dużo światła dziennego w salonie, więc nie jest ponuro, jak to wyszło na zdjęciu, a jak będzie za ciemno, to ją przemaluję. Klamka zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts