mother_nature 21.06.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Przepiękna kuchnia Ci wyszła! Gratuluję też sukcesów w ogródku i myślę, że szara komoda będzie w sam raz Ja mam teraz skrzywienie na biel, ale coraz bardziej zachwycam się szarymi meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.06.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Witaj ja też spóźniłam się na głosowanie ale też jestem za szarością a w ogródeczku widze że ci wszystko ładnie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.06.2016 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Asiu, Anula, dzięki za głosy No właśnie poprzednio miałam białą komodę, biały stół i chyba mi się opatrzyło już. Cały czas obstaję, że ważne są dodatki, tylko na razie nie mam jak pokazać mojej wizji z prozaicznego powodu - brak funduszy Dziś pomalowałam ostatnią warstwę mojej miętowej półeczki, jak przeschnie będę szlifować, później woskować. Nie wiem, czy wyrobię się do parapetówki dla rodziny, ale chciałabym już ją skończyć. Napisałam do człowieka, od którego kupiłam rośliny, że przysłali niewłaściwe. Wyobraźcie sobie, że są jeszcze uczciwi ludzie. Odpisali, że musieli się pomylić i doślą mi kaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.06.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 doślą mi kaliny Ale super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.06.2016 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Niom:wave: Właśnie dzwonił stolarz, do piątku zrobi listwy i szarą komodę Zdjęcia zrobię pewnie po weekendzie, bo aż mnie przeraża mnogość przygotowań. 21 osób i zero stołu - zrób tu imprezkę Znajomi jak byli zrobiliśmy "po amerykańsku" na wyspie i szafkach kuchennych zakąski i napoje. Prawie wszyscy na stojąco. Skorzystaliśmy też z tego, że miejsca dużo, nie ma stołów i były tańce, hulanki Z babcią i ciocią i maluszkami raczej to już nie przejdzie, ale co tam, chyba jakoś ogarniemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 21.06.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Dotarłam i tutaj Bardzo przytulne wnętrza. Fajny klimat u Ciebie Napisz, jesli to nie problem gdzie kupiłaś ten różowy chlebak? Świetny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.06.2016 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Eveline przytulne wnętrza, to dla mnie komplement, dziękuję Chlebak w komplecie z puszkami na kawę, herbatę i ciastka wylicytowałam jakiś niecały rok temu na allegro. Czekało to wszystko w kartoniku cierpliwie na swój domek Wpisz tam "chlebak różowy" i wyskoczą aukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 21.06.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 22.06.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 mały biały domku ale u Ciebie już pięknie i domowo, a i ogródek zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.06.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Dobrze będzie Babcie i starsze ciocie posadź na krzesłach, resztę można usadzać np. na poduchach. Ja lubię standing party, bo można porozmawiać z większą ilością osób, nie znoszę siedzenia przy stole przez całą imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.06.2016 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 ewedela dziękuję za dobre słowo Asiu taki właśnie mam plan, starszych na krzesła i narożnik, resztę na stojąco Również uważam, że taki sposób mniej formalny pozwala na rozmowę praktycznie ze wszystkimi bez przekrzykiwania się Bardziej, niż ja to chyba M się przejmuje, czy tak wypada ja sądzę, że jak się komuś nie podoba, to... czekam na stolarza, ma czas do jutra, OBY BYŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 29.06.2016 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Hejka właśnie się zorientowałam, że od dziś wróciły powiadomienia z FM na e-mail Parapetówka rodzinna za nami Teraz na weekend M zaprasza kolegów z pracy, ja tego wolę nie widzieć, mam wychodne z siostrami Dziś dostałam kaliny Wrzucam zdjęcia ścieżynki, którą sobie wybrukowałam, ale jest ona bardziej ozdobą, a nie ścieżką użytkową, więc nie bawiłam się z utwardzaniem, tylko tak poukładałam kamloty na próbę. Bardzo fajne zajęcie. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497574_DSC09058.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497575_DSC09056.JPG W kółku widocznym na zdjęciu ma stanąć kiedyś na podeście zegar słoneczny żeliwny. Dookoła mają rosnąć łubiny i ostróżki, dalej ścieżynka, a okalać ją ma żywopłocik bukszpanowy, który póki co zakorzenia się u mojego taty. Pusty teren obsiałam łąkową trawą, z czasem będzie jej ubywać, a przybywać kwiatów. Musiałam sobie jakoś zagospodarować tą ziemię, bo tylko chwaściory chciały ją zagarnąć. Na rozsadniku przygotowane mam byliny i dwuletnie kwiaty, które na miejsca stałe będę przesadzać w sierpniu. Jakiś czas temu zmajstowałam ze starych kwiatów sztucznych dwa wianki na wewnętrzną i zewnętrzną stronę drzwi wejściowych. Może nie są najcudniejsze, ale co miały leżeć i się marnować. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497582_DSC09057.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497581_DSC09055.JPG Kto głosował za szarą komodą - oto efekty: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497592_DSC09051.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497591_DSC09052.JPG Mnie się ona widzi i jestem zadowolona, że nie zdecydowałam się tym razem na białą Zgaszona czerwień byłaby fajna, ale bardziej zobowiązująca, a jak pisałam zmieniam dodatki i kolory mogłyby się później gryźć Jeszcze listwy w korytarzu i stara szafa z poprzedniego mieszkania, bo chyba jej nie pokazywałam: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497604_DSC09049.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/449/5497605_DSC09050.JPG Półeczka do kuchni pomalowana kredówką leży i czeka na szlifowanie w garażu i coś doczekać się nie może. U mnie jak zwykle brak czasu Edytowane 29 Czerwca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 29.06.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Ja do tej szarej komody przemalowałabym ściany na biało Ale poza tym miodzio Korytarz piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 29.06.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 BEAUTIFUL A krzesła brązowe, które widać na zdjęciach, gdzie kupowaliście ? Bardzo mi się podobają Też o takich myślałam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 29.06.2016 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Ja do tej szarej komody przemalowałabym ściany na biało Ale poza tym miodzio Korytarz piękny. Jak dojdą zasłony i takie tam kolor ścian będzie ok, po za tym na zdjęciu wygląda bardziej na żółty, w realu jest śmietankowy. Biały salon miałam ostatnie cztery lata, więc już nie chcę Dzięki za słowa uznania dla korytarza, też jeszcze mam na niego pomysły, ale to za jakiś czas,np. konsola w rogu BEAUTIFUL A krzesła brązowe, które widać na zdjęciach, gdzie kupowaliście ? Bardzo mi się podobają Też o takich myślałam ! Krzesła z allegro, mamy tylko trzy, w poprzednim mieszkaniu tylko tyle było nam potrzebne ( i się mieściło) przy kuchennym stole. Są sosnowe, barwione na orzech jeśli dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 30.06.2016 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Basiu zaglądam cały czas i wzdycham. Muszę przyznać, że ta komoda świetnie pasuje do salonu. Brawo za decyzję Wnętrza piękne, delikatne i takie przytulne. Listwy w holu dopełniły dzieła, efekt powala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 30.06.2016 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dzięki Dana ja co prawda teraz jestem myślami w ogrodzie. Oj ile bym dała, żeby mieć tak pięknie, jak u Ciebie i tą przestrzeń... Dziś mam dzień wolny od pracy i zaraz idę wojować: posadzić zadołowane kaliny, dosiać rzodkiewkę, przesadzić do innych doniczek bakopy i wilczomlecz, itp. Wczoraj wieczorem poszukiwałam w necie sadzonek malw i zauważyłam, że niełatwo jest znaleźć stare odmiany, a takie mi się marzą. Znalazłam też odmianę karłowej lipy i będę chciała ją kupić, bo uwielbiam z niej herbatki. Dorosłam też do decyzji, że jednak posadzę pod przyszły hamak zwykłe brzózki ( takie mi się najbardziej podobają) i nie będę słuchała odradzania Fundusze na wnętrze domu się skończyły, to i nie ma za wiele co myśleć nad tym, skoro pogoda w miarę dopisuje, trzeba się zająć obejściem Wczoraj zamykałam w słoik pierwszy własny susz rumianku z dodatkiem nagietka na jesienne herbatki przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.06.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Szafa może i stara, ale wciąż jara Bardzo dobrze się wkomponowała. Listwa w korytarzu piękna, dobrze że wybrałaś białą. Komoda jest idealna moim zdaniem, głosowałam za szarą i zdania nie zmieniam Krzesełka to mój ulubiony model, chciałabym mieć takie u siebie, z tym że białe z rudym siedziskiem. Kochana, Ty w te upały jeszcze brukowałaś ścieżkę kamieniami?? Podziwiam! Ja przemykam pod ścianami, żeby choć trochę w cieniu być, wysoka temperatura mnie wykańcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 30.06.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Basiu powolutku wszystko wykończysz, a póki co działaj w ogrodzie, bo bardzo dobrze Ci idzie. U mnie zmiany wloką się jak krew z nosa. ..Chciałbym już budować, im dłużej czekam tym więcej mam wątpliwości:bash:Jaki duży jest Wasz domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 30.06.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Asiu nas ( wielkopolskie na granicy z dolnośląskim i lubuskim niemalże) akurat pogoda w kratkę. Raz słońce, za godzinę deszcz. Upały były wcześniej, w poprzednich tygodniach. Dzisiaj akurat większość dnia kropiło, to i nie muszę podlewać. Chociaż coś. Ale posadziłam kaliny i bakopy z wilczomleczem rozmieściłam na werandzie. Wysiałam trawę. Większość dnia przebunkrowałam w garażu, szlifowałam i woskowałam moją półkę. Może jutro M powiesi, to pokażę efekty Dana nasz domek jest mały, ale zawsze taki chciałam. No i marzył mi się parterowy. Żeby kiedyś na starość nie biegać po schodach i nie taszczyć ciężkich rzeczy do góry. Nawet kabinę prysznicową z tą myślą robiłam. Tzn. nie robiłam jej Z myślą, że może za jakiś czas będzie mi trudniej się przemieszczać ( na razie jestem... hm... młoda i piękna:p) . Ten dom jest już na zawsze. Zresztą związał nas kredyt. Myślę, że za dwadzieścia kilka lat, to już nasza córka będzie musiała spłacać ostatnie lata ( kredyt na 30), bo my nie będziemy już pewnie mieć sił pracować. Niby to odległa przyszłość. Ma niecałe 105 m2 ( projekt indywidualny), z czego odpada garaż, czyli na mieszkanie zostaje chyba coś około 89 m2, jak dobrze pamiętam. Myślę, że czas oczekiwania na budowę u Ciebie nie jest zbiegiem okoliczności. Pewnie masz go po to, by ze spokojem podjąć decyzje np.: odnośnie rodzaju projektu. Masz czas, by dopieścić swój cudny już ogród, wprowadzisz się we wspaniałe otoczenie, będziesz miała czas, by skupić się na samym budynku i dopieszczaniu detali. Nie to co my, w trakcie kończenia budowy musieliśmy zająć się gruzowiskiem. Wciąż nie mam firanek, dużych roślin i czuję się odsłonięta na widoki sąsiedzkie. Ty masz to szczęście, wierz mi, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts