PusiaKssawery 24.02.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Piękne lampy! Mnie też się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.02.2016 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Dzięki dziewczynki za dobre słowo pewnie, że nie mogę się doczekać. Chciałam wysiew dziś zrobić, ale zerknęłam w księżycowy kalendarz ogrodnika, a tam info, żeby do soboty nie podlewać :/ Poczekam więc do soboty Pierwszy raz zrobię coś zgodnie z kalendarzem księżycowym. Skoro działa na mnie pełnia ( nie śpię prawie całą noc), to może jednak na roślinki też działa, hm... Próbowałyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.02.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Próbowałam kalendarza księżycowego, ale nie zauważyłam większych czy lepszych plonów. A który masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.02.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Skoro działa na mnie pełnia ( nie śpię prawie całą noc), to może jednak na roślinki też działa, hm... Próbowałyście? Próbowałam działania pełni na mnie - też nie śpię Na roślinki nie, bo przy moim nieregularnym trybie życia nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.02.2016 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Próbowałam kalendarza księżycowego, ale nie zauważyłam większych czy lepszych plonów. A który masz? Tutaj zaglądałam http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-ogrodnika ziemię miałam kupić dziś to pewnie siać zaczęłabym jutro, ale na dwa dni pokazuje, żeby nie podlewać, w sobotę natomiast tak Witaj w klubie wampirów Pusia Edytowane 24 Lutego 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.02.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Ciekawe... siać można a podlewać już nie? Mój mąż na pełnię reaguje wściekaniem się o byle co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.02.2016 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Właśnie też jest to dla mnie dziwne, jak siać bez podlania? nie mogę nigdzie znaleźć innego kalendarza, żeby porównać. Hehe mój mąż to ma tak bez względu na fazy księżyca Właśnie się szkolę w podniesionych rabatach, czytam i czytam i doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.02.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Ja miałam taki jakiś kalendarz staropolski i nie było w nim nic o podlewaniu. Moim zdaniem woda jest niezbędna i podstawowa w przeżyciu każdego organizmu. Przecież jakby w tym czasie kwiatki na parapecie przeschły, to co, mają zwiędnąć? Olałabym to podlewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.02.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Też tak myślę, jutro jadę po ziemię i sieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wichrowe wzgórza 17 26.02.2016 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witaj, Czy możesz podać nazwę płytek, które wybrałaś do wiatrołapu? Piękne są, właśnie czegoś takiego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 26.02.2016 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witaj Wichrowe wzgórza 17 dziękuję za dobre słowo na temat płytek, są firmy Vives projekt Vondel, na żywo jestem z nich również bardzo zadowolona, wyglądają na solidne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.02.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Zeby ten Dursban był skuteczny musisz użyć go max - i jak reszta nowych chrabąszczy bedzie latała nad trawą - skoś ją nisko i niestety musisz ją popyskac tym dursbanem...wtedy te nowe nie siadają i nie leza do ziemi skłądać jaj.Ja po 4 letniej walce dałam spokój..wole kreta, Dursban to ciężka chemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.03.2016 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Pojechaliśmy do sklepu z płytką łazienkową ścienną oblukać upatrzone płytki podłogowe ( na szczęście). Okazało się, że kompletnie nie pasują, dobrze, że nie kupiłam w ciemno, przy chwili czasu wrzucę fotkę tych nowych. Przy okazji załapaliśmy się na ostatni dzień promocji cegiełki białej Paradyża do kuchni Na budowie echo i ryczeć mi się chce. Czekamy na prąd i wodę jak na zbawienie ( liczniki), wówczas nie będziemy wiedzieć co pierwsze robić. Na słupki do siatki też czekamy ( zamówione mamy), ziemia nie przekopana, płot będzie czekać, aż stopnieją śniegi i zrobi się trochę cieplej. Szukam płotów sztachetowych cały czas, co wcale nie jest proste, bo jakieś kosmicznie drogie mi wyskakują :/ Jedynie prócz płytek mogę się pochwalić, że wzeszły mi już siewki sałaty Podwyższone grządki w ogrodzie wszyscy po kolei mi odradzają Szukam solidnego, trwałego materiału, zrobię jedną grządkę "na próbę", możecie doradzić z czego? M odradza mi dobrze impregnowane drewno, ale mnie się najbardziej podoba... Edytowane 1 Marca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.03.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 To płytki podłogowe, które miały być pierwotnie:http://zmniejszacz.pl/zdjecie/386/4508188_p.jpg A to płytki, które raczej kupimy: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/386/4508182_p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.03.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Dlaczego odradzają podniesione grządki? Porządnie zaimpregnować i dechy wytrzymają trochę lat. Od środka i tak robi się zabezpieczenie folią. Wybraliście zupełnie inne płytki do łazienki, niż pierwotnie miały być? Nieźle Niestety zdjęcia w necie przekłamują, najlepiej przed zakupem obejrzeć na żywo, pomacać. Dobrze zrobiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.03.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Dlaczego odradzają podniesione grządki? U nas też podniesione, ale na kamieniach - taki skalny warzywniak. Super się sprawdza i fajnie wygląda Niestety zdjęcia w necie przekłamują, najlepiej przed zakupem obejrzeć na żywo, pomacać. Dobrze zrobiliście Dokładnie tak samo - obejrzeliśmy na żywo i dopiero kupowaliśmy w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 02.03.2016 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Asiu- twierdzą, że drewno butwieje, rodzice z kolei mieli kiedyś podniesione i mówią, że mocno się wysuszały, ale ja nie odpuszczę tak łatwo, myślę, że odpowiednio zbudowane, zasypane odpowiednimi warstwami- powinny zdać egzamin. Też myślałam nad jakimiś kamieniami, ale mój M od murowania czegokolwiek ucieka jak najdalej niestety, zaproponował mi jakieś płyty betonowe paskudne A Ty Pusiu rozumiem, że kamienie miałaś zaprawą posklejane? M -typowy Blokowiec, ja -wychowana w domu z warzywnikiem, kurami, królikami, stąd rozbieżności w poglądach Płytki te pierwsze oglądaliśmy w sklepie na miejscu i podobały mi się, ale nie miałam wówczas tych na ścianę, dopiero teraz je przyłożyłam i zorientowałam się, że kompletnie nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.03.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 A Ty Pusiu rozumiem, że kamienie miałaś zaprawą posklejane? Nie. Tylko poukładane. Mój warzywniak stoi już 15 lat. To zdjęcie z 2001 roku. http://images45.fotosik.pl/134/a7ab4ca27d715d27med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 03.03.2016 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Super pomysł, Pusia to Ty na fotce? w 2001 rodziłam córę Pomyślę nad takim rozwiązaniem, niekosztowne i nie absorbujące do pracy mojego m (trochę tylko musi mi głazów pozwozić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 04.03.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Nie moge sie napatrzec na Twoje piekne lampy mother nature ma racje jesli chcesz drewniane korystko na podniesiona grzadke to tylko z opcją wyłożenia czymś w srodku. Inaczej po 1-2 sezonach napuchnie i zacznie sie rozwalać. I warto zainwestowac w jakis system sraszania, podlewania bo w uplay to ziemia będzie w tym wysychać w chwile moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts