arecky69 07.10.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam wszytskich Chcialbym kupic stary dom do remontu w rozsadnych pieniadzach. Natomiast nie mam wiedzy i doswiadczenia budowlanego stad tez pytanie o jakies rady na temat czy warto . Okazuje sie ze trzeba do konca tego roku tez zbudowac przydomowa biologiczna oczyszczalnie sciekow. Bede wdzieczny za kazda wiadomosc ktora da mi odp na szereg pytan dla laika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.10.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Wygląda na jakiś adaptowany budynek gospodarczy - stajnie, wozownia albo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecky69 07.10.2015 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Kiedys napewno bylo to cos takiego jak stajnia czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.10.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Może nie jestem "najszczęśliwszą" osobą do dawania rad, ale jak nie masz żadnego pojęcia o budowlance i worka kasy (bez dna), to odpuść sobie wszelkie remonty i adaptacje.Mówię Ci to ja, malka, która prawie 8 lat temu zaczęła "mały remont" starego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 08.10.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Może nie jestem "najszczęśliwszą" osobą do dawania rad, ale jak nie masz żadnego pojęcia o budowlance i worka kasy (bez dna), to odpuść sobie wszelkie remonty i adaptacje. Mówię Ci to ja, malka, która prawie 8 lat temu zaczęła "mały remont" starego domu. dokładnie tak. wiele ludzi pcha się w takie coś żeby wyszło taniej niż budowa nowego. ale nigdy tak nie jest, jak nie włozysz od razu kupy kasy w remont to wiecznie bedziesz miał stary dom do remontu i wiecznie bedziesz go remontował. to tak jak ze starym samochodem, w takie cos bawią się pasjonaci któzy nie szczedza kasy na odrestaurowanie. a jak ktos kupi stary i nie ma kasy to wiecznie jezdzi trupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 08.10.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Tu masz przykładowy kosztorys remontu takiego domuhttp://kb.pl/teksty/2013/10/01/koszt-remontu-starego-domu/ Weź jednak pod uwagę, że równie dobrze po wydaniu tych 100 tys. złotych możesz być dopiero w połowie prac. Zakup używanego budynku to zawsze pewne ryzyko, nigdy nie wiesz, jaki tak naprawdę jest jego stan techniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.10.2015 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Ja może przetłumaczę w/w wywody na polski: kupujesz dom - i w nim zamieszkujesz, nu najwyżej tam obielisz ściany, wymienisz wannę czy kibelek - koszty remontu w miarę. Jak zachce ci się jakieś większe prace przeprowadzać - typu wymiana instalacji, okien, podłóg, nie daj Boże są zawilgocone ściany z powodu braku instalacji przeciwwilgociowej w ścianie nad poziomem ścian fundamentowych (te tapety pachną mnie właśnie próbą przykrycia tegoż) - to taniej wyjdzie nowy zbudować, a na pewno prościej, pewniej i lepiej. W przypadku tego domu dochodzi jeszcze to pokraczne wnętrze, małe okienka i w ogóle żałosny wygląd- wynik tego że to raczej nie był od początku budynek mieszkalny tylko adaptowany z jakiegoś gospodarskiego. Edytowane 9 Października 2015 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukpat 09.10.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Witam wszytskich Chcialbym kupic stary dom do remontu w rozsadnych pieniadzach. Natomiast nie mam wiedzy i doswiadczenia budowlanego stad tez pytanie o jakies rady na temat czy warto . Okazuje sie ze trzeba do konca tego roku tez zbudowac przydomowa biologiczna oczyszczalnie sciekow. Bede wdzieczny za kazda wiadomosc ktora da mi odp na szereg pytan dla laika Nie wszystko co to stare to złe, najlepiej poprosić eksperta, który na miejscu oceni stan techniczny budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Nie wszystko co to stare to złe, najlepiej poprosić eksperta, który na miejscu oceni stan techniczny budynku. No masz racje, niektóre gatunki alkoholu szlachetnieją z upływam lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 09.10.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Czy ten dom jest w miejscu gdzie chciałbyś zamieszkać ? Czy powierzchnia domu i ilość pomieszczeń jest w sam raz ? Czy według ciebie ten dom ma potencjał ? Czy liczy się tylko cena ? I czy na pewno jest aż tak atrakcyjna ?To kwestia gustu ale ten dom nie wygląda ciekawie. Żeby bardziej przypominał dom a nie budynek gospodarczy trzeba w niego wpakować kupę kasy. Kupiłam kiedyś dom do remontu, bo tak miało być taniej. Wcale nie było tanio , wiem to teraz , gdy wybudowałam w końcu taki jak chciałam. Stary dom kupiłabym tylko wtedy gdyby stał w dzielnicy na której bardzo mi zależy i w której nie ma już pustych działek żeby się wybudować ... Edytowane 9 Października 2015 przez Kalisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Czy ten dom jest w miejscu gdzie chcialbys zamieszkac ? Czy powierzchnia domu i ilość pomieszczeń jest w sam raz ? Czy według ciebie ten dom ma potencjał ? Czy liczy się tylko cena ? I czy na pewno jest aż tak atrakcyjna ? To kwestia gustu ale ten dom nie wygląda ciekawie. Żeby bardziej przypominał dom a nie budynek gospodarczy trzeba w niego wpakować kupę kasy. Kupiłam kiedys dom do remontu, bo tak miało być taniej. Wcale nie było tanio , wiem to teraz , gdy wybudowałam w konca taki jak chciałam. Stary dom kupiłabym tylko wtedy gdyby stał w dzielnicy na której bardzo mi zależy i w której nie ma już pustych działek żeby się wybudować ... Ja tak właśnie zrobiłam, dziś wiem, że nawet lokalizacja (moja wymarzona od dziecka) nie rekompensuje ani nakładów pracy, ani nakładów finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natash 29.03.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ja tak właśnie zrobiłam, dziś wiem, że nawet lokalizacja (moja wymarzona od dziecka) nie rekompensuje ani nakładów pracy, ani nakładów finansowych. Co Cię przerosło w twojej inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts