werka878 07.10.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 WitamMam pytanie czy na xps wystajacy ponad grunt ok 40cm (dalam na sciane fundamentowa xps ursa 10cm) stosowac siatke z klejem? Moi fachowcy twierdza ze na styrodur sie nie daje, ale jak bez tego wykonczyc pozniej cokól? Twierdza ze niby siatka z klejem sie nie bedzie trzymac do xpsu? Moze kazac te 40cm zmatowac i wtedy kleic czy nie dawac nic? A moze jest jakis specjalny klej do gladkiego xps? Pozdrawiam i czekam na wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 08.10.2015 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Mam położony ten sam XPS. Po prostu przed nałożeniem kleju przetarłem go tarką do styropianu, na razie się trzyma i nic nie wskazuje na to żeby miało być inaczej. Tak czy siak, jak nie teraz to przy wykończeniu musisz to zrobić bo na gładkim nic się nie będzie trzymać. Ja mam zwykły klej do zatapiania siatki( aczkolwiek pisało na nim że można stosować na XPS). Pewnie bez tej wzmianki też by się nic nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek1 08.10.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Powierzchnię xps koniecznie zmatowić tarką do styropianu, potem klej, siatka, klej i możesz wykańczać cokół jak chcesz. Bez zmatowienia xpsa klej i siatka odejdzie po tygodniu, a xps dalej będzie gładki i błyszczący wiem bo sprawdzałem na własnym organiźmie. Jak zmatowisz to nic nie odejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas002 01.11.2019 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 A jeśli mam tylko zrobioną płytę fundamentową to czy przed zimą powinienem zrobić to samo ? Żeby woda i mróz mi nie porozsadzał płyt po bokach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts