Gość grend 08.10.2015 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Mam duzo odpadów styro. Jak mozna się ich pozbyć ? Jest to odpad nadajacy się do recyklingu ? ...pomijam palenie w beczce. Dzwoniłem do GOAP-u i się dowiedziałem ze nic nie wiedzą, o co wogole chodzi, ze kiedyś odbierali no i co z tego, my tutaj bierzemy tylko pieniądze dzwoń sobie gdzieś indziej i nie zawracaj 4 liter... - ot krajobraz po reformie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 10.10.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Nikt nie potrafi odpowiedzieć czy styro podlega recyklingowi ??? Wszyscy palą odpady na budowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 10.10.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 teraz robi się ciemno dość wcześnie więc pod osłoną nocy spalaj po trochu :D Albo kup 5l acetonu i wylej do jakiejś wanienki i top styro - zobaczysz jak szybko niknie potem wylejesz gdzieś do rowu ...a na poważnie to dziwne że w tym całym GOAP'ie nie wiedzą. Może spróbuj dodzwonić się do kogoś innego w tej placówce - na pewno ktoś musi coś wiedzieć w tym temacie. "U mnie" w małym mieście bez problemu informują że odpady styro należy wywozić do miejscowości odległej o 35km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 10.10.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Zawiozłem do punktu selektywnej zbiórki. Jest w każdej gminie, łaski nie robią - był specjalny kontener na styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 12.10.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Zawiozłem do punktu selektywnej zbiórki. Jest w każdej gminie, łaski nie robią - był specjalny kontener na styro. W Poznaniu jest tzw gratowisko gdzie generalnie można oddać podzespoły gdzie jest miedź .... Styro to mozna oddać ale tylko po opakowaniu np pralki i najlepiej z pralka bo tak to już jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.10.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 nie wiem - zamawiałam firmę, która sprzątała działkę i ładowała śmieci na kontenery. Więc nie musiałam palić niczego ani kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 13.10.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Nefer - proszę ciebie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.10.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Zawiozłem do punktu selektywnej zbiórki. Jest w każdej gminie, łaski nie robią - był specjalny kontener na styro. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 13.10.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dokładnie to jednak takie rzeczy to tylko w innych gminach.... Jak jednak to jest standard to będę dalej probowal coś się dowiedzieć w GOAP-ie - hodowli biurw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel221 14.10.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 W mojej okolicy jest tak że w gminie jest punkt odbioru różnych odpadów i każdy mieszkaniec gminy który opłaca wywóz śmieci ma prawo oddać tam różne śmieci budowlane,elektro śmieci,stare farby,oleje i różne takie płyny.Tylko trzeba te śmieci zawieźć im samemu i pokazać dowód i dokumenty że się opłaca te śmieci.Teraz pewnie w każdej gminie tak jest,warto sprawdzić na stronie internetowej gminy.Tylko że styropian można bez problemu spalić w piecu,nawet jak grzeje się gazem to można oddać jakiemuś znajomemu co ma piec węglowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 14.10.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Tylko że styropian można bez problemu spalić w piecu,nawet jak grzeje się gazem to można oddać jakiemuś znajomemu co ma piec węglowy. Nie bluznij na forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 14.10.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 W okolicy gdzie mieszkam, każde gospodarstwo domowe( oczywiscie takie ktore opłaca odbiór śmieci komunalnych) może 2razy w roku oddać po 400l śmieci budowlanych. Pojdz do urz gminy i popytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.10.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Elewacje robiliśmy tego lata, miałam ten sam problem z odpadami styro.Samodzielne zawiezienie ich do punktu zbiórki odpadów mijało się z celem - koszt wynajęcia transportu przekraczał koszt zamówienia kontenera z firmy wywożącej odpady (w tym pobudowlane).Poszukaj takiej firmy w okolicy i koniecznie zapytaj czy opłata jest za pojemność czy wagę odpadów. U mnie była opłata za kilogram -przy styro opłacalne, przy gruzie już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts