Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młotowiertarka Dewalt D25144k

Recommended Posts

Witam,

Chciałem się zapytać o młotowiertarkę DeWalt D25144k. Jest to nowy model, a w internecie opinii brak. Czy ktoś z Was miał okazję pracować tą młotowiertarką?

Mój dylemat dotyczy kwestii czy kupić starszy model D25123K czy ten nowszy - wymieniony powyżej. Ja miałem okazję pracować wypożyczonym starszym modelem D25123K i był ok. Nowszy model ma nieznacznie lepsze parametry, natomiast jak wspomniałem brak opinii. Jest jeszcze kwestia tego, że starszy model był produkowany w Czechach, a nowy model jest "made in PRC". Stąd proszę o Wasze opinie i rady.

========================================================

Odpiszę sam sobie, aby pozostawić informację.

Kupiłem nowszy model D25144k. Co ciekawe jest on "Made in Czech Republic" - chodź, jak pisałem wcześniej, widziałem inny egzemplarz tego modelu, ale "made in PRC'.

Co do działania: Jest rzeczywiście mocniejsza niż model D25123K. Wiercenie dziury w betonie odbywa się zauważalnie szybciej niż w starym modelu. Jest trochę cięższa, ale da się przeżyć. Wykonana porządnie, wibracje są mniej odczuwalne niż w starszym modelu. Pokrętło przełączające tryb pracy jest synchronizowane, ale nadal ciężko chodzi (porównując do makity), ale jest to drobny niuans.

Jednym słowem póki co jest na 5+ i mogę ją polecić.

Edytowane przez domino34