instron 08.10.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Witam, chciałbym ocieplić strop w nieogrzewanym garażu, ok 3/4 jest pod ziemią, nad garażem mam sypialnię, dom z lat 70 tych, nie ma styropianu w podłodze i czujemy zimno, w pokoju mamy parkiet. W garażu jest dość nisko, bo jakieś 2 m 10 cm. W garażu nie trzymam auta tylko sprzęt ogrodniczy, kosiarki, rowery itp.Zastanawiam się nad rozwiązaniami z:1. styropian2. wełna w postaci płyt lamelowych np firmy isoroc, jest taka wełna isofas LM 1200x200 mm może ktoś używał? 3. bloczki z betonu komórkowego, ale to jest najdroższe. Co byście doradzili? Zastanawiam sie czy dać 10 cm, bedzie nisko ale 5 cm chyba za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 02.11.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Krótki film z docieplenia wełną FASROCK LG1 stropu od dołu można obejrzeć na kalane YouTube https://youtu.be/Poqsnd0pc90https://www.youtube.com/watch?v=Poqsnd0pc90&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 03.11.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Co byście doradzili? Zastanawiam sie czy dać 10 cm, bedzie nisko ale 5 cm chyba za mało? Za mało "do czego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ik_KT 03.11.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Załączam schemat izolacji nad pomieszczeniem nieogrzewanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 04.11.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Co byście doradzili? Zastanawiam sie czy dać 10 cm, bedzie nisko ale 5 cm chyba za mało? A jak masz ocieplone ściany w budynku? Bo jak na ścianach masz 5 cm to bez sensu w garażu dawać dużo więce, np 15cm.j. 5 cm polepszy ci komfort, ale nie jest to rozwiązanie idealne. Daj 10cm, 2m w garażu to wciąż wystarczająco, a zrobisz to tak jak na leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instron 16.11.2015 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Na ścianach mam 10 cm styropianu. Zdecydowałem się już na wełnę z isoroca, isofas fazowany i gruntowany. Chciałem z paroca ale musiałbym kupić z kilka palet by nie płacić za transport, wówczas by szło na sklep. Dzwonienie po sklepach, przedstawicielach i hurtowniach nic nie dało, więc zdecydowałem się na isofas, gdzie min ilość zamówienia to 36 metrów, wiec jeszcze położe w piwnicy i korytarzu. Grubość - 8 cm. W garażu mam ok 2m 6 cm, zmierzyłęm jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts