Dajanos 08.10.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Witam,proszę o pomoc w doborze najlepszych okien. Moje propozycje to:1. System: bluEVOLUTION 82 MD Classic, okucia Siegenia Titan AFUw wyliczone przez dostawcę: 1,117 W/m2Kcena łączna 2 432,01 PLN 2. Aluplast AS 4000 Rondo okucia Siegenia Titan AFUw wyliczone przez dostawcę 1,258 W/m2Kcena 2 147,15 PLN 3. Aluplast AS Plus Okucia Titan AF Siegenia, Uw: wyliczone przez dostawcę 1,158 W/m2Kcena: 2309,28 PLN Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.10.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wymienilas/es tylko nazwy czesci do produkcji okien. Potrzebny jeszcze przepis i kucharz... to od tej pozostalejwaznej czesci calej okiennej zabwy bedzie zalezal smak i wyglad.. aha - nie jest napisane, czy chcesz trzy malutkie okienka?czy jedno duze? ps. jesli okna sa z tej samej fabryki, to kelnera zapytaj co poleca... przeciez on sie powinien znac najlepiej i wiedziec z czego sa zadowoleni jego klienci.. ps. 2 jesli to jeden dostawca, to poz. 2 wyglada tanio, ale drogo jak na dobry standard - za te kilka % doplaty wybralbym jednak te lepsze okna - te ktore wygladaja bardziej smakowicie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajanos 09.10.2015 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Kelner przedstawił menu ( http://adams.com.pl/oferta#okna ) i oświadczył, że wszystkie pozycje są znakomite i to w zasadzie kwestia gustu klienta. To mają być 2 okna ( z czego jedno podwójne) oraz drzwi balkonowe w jednym dużym pokoju w bloku. Cena nie obejmuje montażu. Bazując wyłącznie na przedstawionym opisie i parametrach warto dopłacać kilka stówek za obniżenie współczynnika o 0,1 ? czy ta różnica jest istotna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.10.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Hmm.. a widziałeś chociaż zdjęcie poz 2? Bo mi sie wydaje, że na pajdzie chleba chce zapakować CI całe danie (trzyszyby), podczas gdy pozostałe propozycje to dobrze podane talerze, do tego z ciekawszymi dodatkami. Jeśli pytasz o fakty - to dla lepszego 0,1 nie warto dopłacać. Do okien masywniejszych, lepiej uszczelnionych warto -to nie jest duża różnica, ale kelner stawiający te propozycje obok siebie trochę przegina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajanos 09.10.2015 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Widziałem przekrój (taką próbkę w kształcie trójkąta prostokątnego) 4000 rondo i as plus. Bluevolution widziałem zamontowane. Jeżeli chodzi o estetykę to zdecydowanie najbardziej podchodzi mi 4000 rondo, najmniej as plus z racji kanciastego ścięcia profilu i wystawiania od okna w stronę wewnątrz ok 2 cm.. Jeśli idzie o masywność to trudno powiedzieć, natomiast szerokość profilu przedstawia się następująco:As 4000 rondo: 70mm (5 komór)Bluevolution 82 mm (6 komór)As plus 85 mm (6 komór) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.10.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Miałem na myśli to, czy widziałeś jak wygląda Aluplast 4000 z pakietem trzyszybowym? Bo zapewne pokazano Ci tylko dwuszybowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajanos 09.10.2015 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Faktycznie takiego nie widziałem. Warto się takim zainteresować ? A zakładając teoretycznie, że takiego nie mają i skupiając się na tych trzech propozycjach to warto brać droższe ? Dodam, że cena nie jest 100% kryterium gdyż estetyka blueco i as plus jest szczerze mówiąc mocno średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts