yarecki_wr 09.10.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Czy warto przy projekcie prosić o projekt wentylacji mechanicznej z rekuperacją, czy zostawić to firmie która będzie instalowała? Przy okazji jak w praktyce jest z hałasem z tego typu systemu wentylacji? Potrzebuje niemal absolutnej ciszy żeby zasnąć więc martwi mnie jakiś potencjalny szum wentylatorów a nie mam pojęcia na ile jet to w praktyce słyszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 09.10.2015 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Ja miałam od razu z kupionym projektem przesłany projekt wentylacji mechanicznej jako opcja. Jeśli chodzi o hałas - na razie mam same dziury, anemostaty leżą w schowku i czekają na chwilę wolnego czasu. Szumi, ale nie wiem czy mocno. W pewnym momencie przestałam zauważać, że wentylacja się włącza. To chyba kwestia przyzwyczajenia, bo w ogóle nie zwracam też uwagi na przejeżdżające niedaleko pociągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 10.10.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Ja zdecydowałam się na wentylację kiedy był już sso. Projekt robił wykonawca. Szum na 1 biegu (mam 4) jest bardzo delikatny i właściwie niesłyszalny. Wentylatory mam w kotłowni i żadne "odgłosy" się z nich nie przedostają do części mieszkalnej. Nie wiem jak byłoby, gdyby centralka była zamontowana na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.10.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Zawsze można zastosować, w nawiewie w sypialni, tłumik akustyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts