Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

antena satelitarna na moim balkonie

Ew-ka

Recommended Posts

Wrociłam dziś z pracy a tu szok: za moim balkonem wystaje antena cyfry+.....A to sąsiad -nowy -parę dni temu wprowadził sie piętro niżej-zamontował antenę tak wysoko,że połowa talerza jest tuż za moja balustradą. Zdenerwował mnie, jak można tak postąpić? I już miałam iść zrobić z sąsiadem porządek ....ale....w ostatniej chwili mąż mnie powstrzymał mówiąc ,że nie warto,przecież w przyszłym roku się wyprowadzimy , po co robić kwasy sąsiedzkie.....

I tak siedzę z piwkiem przy kompie ,spoglądam na ten nieszczęsny balkon i wkurzam się i na sąsiada i na męża ( że mnie powstrzymał)

Ja nie jestem upierdliwa w życiu ale tym się zjeżyłam ( jak mówi Stasiek- inny sąsiad)

I co mam zrobić ?? Odpuścić? Czy zrobić porządek z sąsiadem ?

Być może sposób montażu anteny wynika z warunków odbioru. Antena zamontowana niżej ma za słaby sygnał, bo może coś jej przysłania satelitę, np. drugi budynek.

Nie zmienia to faktu, że sąsiad powinien zapytać o zgodę, ale...

jak sama twierdzisz - nie mieszkacie tam, więc może nie miał takiej możliwości. Przyjechali panowie od montażu Cyfry i nie mógł się z Wami skontaktować. Miał do wyboru nie montować talerza lub zamontować go przy Waszym balkonie. Nie ma co się złościć. Z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie.

Jak spotkasz sąsiada, to zapytaj w żartach ile płaci za dzierżawę miejsca przed Twoim balkonem :wink: . Zaproś go do siebie i pokaż, jak ten jego talerz wygląda z Twojej perspektywy. Może on nie jest nawet świadomy, że Tobie może to przeszkadzać. Jeśli sąsiad nie jest bucem, to na pewno jakoś rozwiążecie ten problem.

zbychu

jak najbardziej jeszcze mieszkamy w bloku i siedząc w moim ulubionym miejscu przed tv widzę tę okrągłą maszkarę :cry:

Nowy sąsiad nie zrobił na mnie dobrego wrażenia ( wychodząc ze swojego mieszkania pali okropnie śmierdzące papierosy i ten smród jest na całej klatce schodowej) I wygląda na BUCA

Ziaba ma dobry pomysl z tym sznurkiem, ale antena wychodzi od dołu więc przywiązanie sznura byłoby trochę dziwaczne.

:o

ale znajde jakiś sposób .....może obniżę moje kwiaty i one zagłuszą mu sygnał ????

czy ja wstałam dziś lewą nogą ?? co ja taka złośliwa dzisiaj ?

.....może obniżę moje kwiaty i one zagłuszą mu sygnał ????

No widzisz jaka jesteś domyślna. Posadź sobie jakieś kwiatki opadające na jego talerz i jak go spotkasz, to zapytaj o jakość odbioru :lol:

czy ja wstałam dziś lewą nogą ?? co ja taka złośliwa dzisiaj ?

Łitam, zaraz złośliwa...

Ja zrobiłem kiedyś tak.

Moja sąsiadka miała zasadzony przy brzegu działki orzech .... który wrastał w moją część działki zarastająć drzewka owocowe - oczywiście rozmawiałem z sąsiadką kilka razy na ten temat i nic to nie dało ...

Pewnego czerwcowego popołudnia - postawiłem przy płocie drabinę i przystrzygłem orzecha zgodnie z linią płota .... no może mi trochę ręka zjechała :-) od tego czasu robiłem to zawsze w okresie kiedy się nie przycina drzew zaś gałęzie które przyciołem zawsze oddawałem sąsiadce :-)

Proponuje abyś zamiast przycinania anteny sąsiadowi powiesiła na niej jakieś mokre rzeczy np. szmatę do podłogi :-)

Sąsiad na pewno Cię odwiedzi aby poinformować Cię o tym że coś zasłania mu odbiór TV - może wtedy nu wytłumaczysz aby "nie latał to twoim niebie" :-)

EW-ka

Na Świstaka go. :o 8) :lol:

Owiń mu kolektor antenowy, ten co zbiera odbity z taterz sygnał śreberkiem. Odbije mu sygnał wszelaki.

Jeno daj to tak inteligentnie, że niby jakiś dzieciak kilka pięter wyżej śreberko od batonika wyrzucił i nie powtarzaj skeczu.

Mówie Ci na Świstaka go, na Świstaka.