Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie na narty w Beskidzie Śląskim

kemot_p

Recommended Posts

W tym roku planujemy urlop narciarski spędzić w Beskidzie Śląskim. Pytanie więc do miłośników "białego szaleństwa" - jaki ośrodek polecacie? Nadmienię tylko, że miałem okazję jeździć w Soszowie i Nowej Osadzie w Wiśle oraz Złotym Groniu w Istebnej. Znacie/polecacie jeszcze jakieś inne sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
  kemot_p napisał:
W tym roku planujemy urlop narciarski spędzić w Beskidzie Śląskim. Pytanie więc do miłośników "białego szaleństwa" - jaki ośrodek polecacie? Nadmienię tylko, że miałem okazję jeździć w Soszowie i Nowej Osadzie w Wiśle oraz Złotym Groniu w Istebnej. Znacie/polecacie jeszcze jakieś inne sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam.

Nigdzie. Bo wszędzie tam pełno mieszkańców woj. śląskiego

konking napisał:
Większość moich znajomych jak decydują się na wypad narciarski to wybierają zagraniczne kurorty. Nie myślałeś też o tym by jednak wybrać się za granicę?.

Myślałem, ale nie w tym roku. Jedziemy z dziećmi - 4,5 latek będzie się uczył, drugie dziecko malutkie więc będziemy z żoną jeździć na zmianę.

Czytałem jeszcze o ośrodkach w Cieńkowie i Poniwcu - wszystkie z promieniu 10 km od centrum Wisły. Jak ktoś, coś o tych ośrodkach może powiedzieć z własnego doświadczenia to z góry dziękuję.

Edytowane przez kemot_p

Brenna Leśnica; nie wiem jakie warunki na stoku ( chyba Świniorka), ale tuż obok wyciągu znajduje się ośrodek noclegowy z basenem i małym spa, do centrum Brennej rzut beretem, do Wisły i Ustronia również - znajdują się po drugiej stronie pasma górskiego . Bardzo lubię Brenną, bo trochę mniej tłoczno niż w Wiśle.

Ale to prawda - wszędzie pełno nas, ślązaków ;) szczególnie "jednodniowych" ;)

gahan napisał:

Ale to prawda - wszędzie pełno nas, ślązaków ;) szczególnie "jednodniowych" ;)

Lubię ten klimat Wisły i Ustronia, nawet bardziej niż Podhale. :)

Jeśli chodzi o Brennę to nie byłem tam jeszcze - ten ośrodek o którym wspominasz to jak rozumiem Dolina Leśnicy (http://www.dolinalesnicy.pl/)?

• 11 months później...
  • 10 months później...
  kemot_p napisał:
...Nadmienię tylko, że miałem okazję jeździć w Soszowie i Nowej Osadzie w Wiśle oraz Złotym Groniu w Istebnej. Znacie/polecacie jeszcze jakieś inne sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam.

Będę w niedalekiej przyszłości w Istebnej na szkoleniu :) firmowym [reklamal] sprawdzę jak przygotowują się w regionie do sezonu, jak naturalnie czas pozwoli :)

Edytowane przez Greengaz

• 2 months później...