Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie na narty w Beskidzie Śląskim

kemot_p

Recommended Posts

W tym roku planujemy urlop narciarski spędzić w Beskidzie Śląskim. Pytanie więc do miłośników "białego szaleństwa" - jaki ośrodek polecacie? Nadmienię tylko, że miałem okazję jeździć w Soszowie i Nowej Osadzie w Wiśle oraz Złotym Groniu w Istebnej. Znacie/polecacie jeszcze jakieś inne sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
W tym roku planujemy urlop narciarski spędzić w Beskidzie Śląskim. Pytanie więc do miłośników "białego szaleństwa" - jaki ośrodek polecacie? Nadmienię tylko, że miałem okazję jeździć w Soszowie i Nowej Osadzie w Wiśle oraz Złotym Groniu w Istebnej. Znacie/polecacie jeszcze jakieś inne sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam.

Nigdzie. Bo wszędzie tam pełno mieszkańców woj. śląskiego

Większość moich znajomych jak decydują się na wypad narciarski to wybierają zagraniczne kurorty. Nie myślałeś też o tym by jednak wybrać się za granicę?.

Myślałem, ale nie w tym roku. Jedziemy z dziećmi - 4,5 latek będzie się uczył, drugie dziecko malutkie więc będziemy z żoną jeździć na zmianę.

Czytałem jeszcze o ośrodkach w Cieńkowie i Poniwcu - wszystkie z promieniu 10 km od centrum Wisły. Jak ktoś, coś o tych ośrodkach może powiedzieć z własnego doświadczenia to z góry dziękuję.

Edytowane przez kemot_p

Brenna Leśnica; nie wiem jakie warunki na stoku ( chyba Świniorka), ale tuż obok wyciągu znajduje się ośrodek noclegowy z basenem i małym spa, do centrum Brennej rzut beretem, do Wisły i Ustronia również - znajdują się po drugiej stronie pasma górskiego . Bardzo lubię Brenną, bo trochę mniej tłoczno niż w Wiśle.

Ale to prawda - wszędzie pełno nas, ślązaków ;) szczególnie "jednodniowych" ;)

Ale to prawda - wszędzie pełno nas, ślązaków ;) szczególnie "jednodniowych" ;)

Lubię ten klimat Wisły i Ustronia, nawet bardziej niż Podhale. :)

Jeśli chodzi o Brennę to nie byłem tam jeszcze - ten ośrodek o którym wspominasz to jak rozumiem Dolina Leśnicy (http://www.dolinalesnicy.pl/)?

• 11 months później...
  • 10 months później...
...Nadmienię tylko, że miałem okazję jeździć w Soszowie i Nowej Osadzie w Wiśle oraz Złotym Groniu w Istebnej. Znacie/polecacie jeszcze jakieś inne sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam.

Będę w niedalekiej przyszłości w Istebnej na szkoleniu :) firmowym [reklamal] sprawdzę jak przygotowują się w regionie do sezonu, jak naturalnie czas pozwoli :)

Edytowane przez Greengaz

• 2 months później...