andzin2000 09.10.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Witam, tematów z doborem pieca całe mnóstwo ale mam chyba zgoła inny problem. Musze kupić piec gazowy z zamknięta komora spalania, dwu funkcyjny do ogrzania kawalerki około 23m2 dosłownie dwa grzejniki w tym jeden łazienkowy do tego programator pokojowy. Co mądrego w dobrej cenie można kupić? tak żebym w przyszłości nie miał zbyt dużych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Kup dwa grzejniki akumulacyjne, ładuj je w taniej taryfie i olej gaz. Mówię całkiem szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 olej? Kocioł na olej??? Moim zdaniem nie akumulacyjne tylko dobre (ciche) konwektory + terma do wody+ Taryfa "nocno weekendowa. Będzie taniej niż gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzin2000 10.10.2015 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 olej? Kocioł na olej??? Moim zdaniem nie akumulacyjne tylko dobre (ciche) konwektory + terma do wody+ Taryfa "nocno weekendowa. Będzie taniej niż gazem. Jak pisałem to jest kawalerka 23m2 nie ma miejsca kompletnie na nic, nie ja tam będę mieszkał (na wynajem) więc koszty średnio będa mnie interesowały ale na prąd odchodzi bo ludzie boją się takiego ogrzewania. pozostaje tylko mały piec gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2015 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) to kup cokolwiek z najmniejszą mocą. Choć to będzie trudne przy dwufunkcyjnym piecu który z założenia ma duży wymiennik. Tak z 10 razy za duży dla tej kawalerki. Więc co byś nie kupił to i tak będzie słabym rozwiązaniem. Praktycznym kryterium bedzie bliskośc serwisu. Znajomi mieli kocioł do którego najbliższy serwisant miał 50 km i nie bardzo chciało mu się jechać. Popatrz czego serwis masz blisko i to kup. Edytowane 10 Października 2015 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts