Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cieknie woda z kabiny po 3 krotnym silikonowaniu

wsrh

Recommended Posts

Witam, mam problem z nową kabiną i brodzikiem, 3 razy była silikonowana w jednym miejscu bo cały czas tam ciekła, niestety cieknie dalej, pytanie moje brzmi czy to wina źle położonego silikonu czy może lipny silikon kupuję (Soudal sanitarny) Kabina sanswiss brodzik również czyli wyższa półka a nie chiński szajs. Co radzicie ?

Witam, mam problem z nową kabiną i brodzikiem, 3 razy była silikonowana w jednym miejscu bo cały czas tam ciekła, niestety cieknie dalej, pytanie moje brzmi czy to wina źle położonego silikonu czy może lipny silikon kupuję (Soudal sanitarny) Kabina sanswiss brodzik również czyli wyższa półka a nie chiński szajs. Co radzicie ?

Silikon używa się podczas montażu kabiny a nie tylko po montażu.

Silikonowanie to nie jest łatwa sztuka potrzeba przede wszystkim wprawy.

Najczęściej kabina cieknie z kilku powodów i nie ma tu znaczenia model kabiny czy jej cena, najczęstszą przyczyną jest brak kąta prostego w ścienię, lub wypukłe, krzywe płytki. Niestety takie krzywizny wychodzą dopiero podczas montażu brodzika gdy widzimy ze nie przylega dobrze do ściany. Najważniejsze to nie oszczędzanie na ilości aplikowanego sylikonu. Gdy damy go za mało może później gdzieś podciekać. Gdy już cieknie bezwzględnie należny stary sylikon zerwać odtłuścić dobrze powierzchnie i położyć nowy. Nie wolno kłaść nowego sylikonu na stary bo po pewny czasie problem powróci.