wsrh 09.10.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Witam, mam problem z nową kabiną i brodzikiem, 3 razy była silikonowana w jednym miejscu bo cały czas tam ciekła, niestety cieknie dalej, pytanie moje brzmi czy to wina źle położonego silikonu czy może lipny silikon kupuję (Soudal sanitarny) Kabina sanswiss brodzik również czyli wyższa półka a nie chiński szajs. Co radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 09.10.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Wstaw zdjęcie na początek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.10.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Chętnie poczytam co z tym fantem zrobić, bo zmiana podłogi po raz trzeci mnie nie bawi, a woda ciągle gdzieś podcieka Co prawda inna kabina, ale problem może być podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsrh 09.10.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Ale zdjęcie czego ? silikonu czy kabiny czy tego jak cieknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsrh 10.10.2015 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.10.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 A nie sprawdzałeś czy krzywki całe? Może być sytuacja , że pęka i woda zasuwa pod glazurką i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsrh 10.10.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Krzywki między ścianką od kabiny a brodzikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.10.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Mocowanie baterii te krzywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wsrh 10.10.2015 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 dalej nie rozumiem, leci woda pod szybą a nie pod ścianą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 11.10.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Witam, mam problem z nową kabiną i brodzikiem, 3 razy była silikonowana w jednym miejscu bo cały czas tam ciekła, niestety cieknie dalej, pytanie moje brzmi czy to wina źle położonego silikonu czy może lipny silikon kupuję (Soudal sanitarny) Kabina sanswiss brodzik również czyli wyższa półka a nie chiński szajs. Co radzicie ? Silikon używa się podczas montażu kabiny a nie tylko po montażu. Silikonowanie to nie jest łatwa sztuka potrzeba przede wszystkim wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.10.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Najczęściej kabina cieknie z kilku powodów i nie ma tu znaczenia model kabiny czy jej cena, najczęstszą przyczyną jest brak kąta prostego w ścienię, lub wypukłe, krzywe płytki. Niestety takie krzywizny wychodzą dopiero podczas montażu brodzika gdy widzimy ze nie przylega dobrze do ściany. Najważniejsze to nie oszczędzanie na ilości aplikowanego sylikonu. Gdy damy go za mało może później gdzieś podciekać. Gdy już cieknie bezwzględnie należny stary sylikon zerwać odtłuścić dobrze powierzchnie i położyć nowy. Nie wolno kłaść nowego sylikonu na stary bo po pewny czasie problem powróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts