Canudo 09.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Witam! Do rzeczy. Zbudowali mi solidny mur: -fundament: beton zbrojony 80 cm wgłąb, izolacja pozioma w postaci folii (wykop: koparka) -materiał na ogrodzenie: silka, jedna warstwa -wysokość ogrodzenia: 200 cm, słupki zbrojone zalane betonem, h=220 cm, 60x60 cm -ilość słupków 22 -długość całkowita ogrodzenia: 60 metrów -całość zbrojona klejoną siatką+narożniki alu -zwieńczenia słupków zdobione gzymsami styropianowymi wzmocnionymi fabrycznie jakąś żywicą -czapy słupków ręcznie formowane betonem w piramidkę -wszystko 2x gruntowane -tynk foveo tech nakładany pistoletem, z obu stron ogrodzenia (jak wszystko) -20 cm od ziemi tynk mozaikowy nakładany ręcznie, po obu stronach oczywiście (120 metrów bieżących łącznie) -12 styropianowych sztukaterii na słupkach wjazdowych i wejściowych, każda osobno zbrojona narożnikami alu Mam nadzieję, że wszystko ująłem. Wszystko mniej więcej widoczne na zdjęciu. Pytanie: Ile powinna trwać ta praca, zakładając, że pracowników było 2 i jeden pomocnik, zaczynali latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Canudo 09.10.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Dodam tylko, że wszystko jest zrobione perfekcyjnie i wygląda jak weselny tort. Ktoś chętny na wyliczenie czasu potrzebnego na prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 09.10.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 dziwne pytanie... Skoro wszystko jest zrobione bardzo porządnie to widocznie tyle musiało to wszystko trwać ile trwało. Lista wykonanych prac jest dość imponująca biorąc pod uwagę że to tylko ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 mogli robić jeden dzień krócej. Może dwa. Cena jaką chcą jest dobra. Żeby nie powiedzieć okazyjna przy tym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Canudo 11.10.2015 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 cena jaką chcą jest dobra. Żeby nie powiedzieć okazyjna przy tym wykonaniu. ...ale ja nigdzie nie powiedziałem ile wzięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.10.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Dużo roboty, za duże pieniądze. Mnie jednak zastanawia, kto Ci wydał pozwolenie na taki mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.10.2015 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 ...ale ja nigdzie nie powiedziałem ile wzięli domyśliłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.10.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 i wygląda jak weselny tort. Tak szczerze mówiąc, to moje pierwsze skojarzenie odnośnie takiego litego muru jest związane raczej z imprezą (czy też miejscem) skrajnie odległym od wesela, ale to oczywiście kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 13.10.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 ...ale ja nigdzie nie powiedziałem ile wzięli Ale to nie ma znaczenia. Musisz wziąć pod uwagę, że 90% odpisujących to, niestety, debile. No jacy użytkownicy, takie forum. Musisz jakoś sobie przesegregować ludzi piszących z sensem od tych frustratów/optymistów, którzy dom za 200 tys. budują. Tutaj są fajne porady, ale szukaj w archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.10.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Ale to nie ma znaczenia. Musisz wziąć pod uwagę, że 90% odpisujących to, niestety, debile. No jacy użytkownicy, takie forum. Musisz jakoś sobie przesegregować ludzi piszących z sensem od tych frustratów/optymistów, którzy dom za 200 tys. budują. Tutaj są fajne porady, ale szukaj w archiwum. Po pierwsze autor nie szuka porady, lecz żali się lub chwali (niepotrzebne skreślić). Po drugie komentarz na temat użytkowników debili świadczy również o Tobie . I po trzecie i ostatnie gdy my wyżej wypowiadających się zaczynaliśmy na forum to ono nie miało archiwum - bo nie musialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.10.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 długość całkowita ogrodzenia: 60 metrów [ATTACH=CONFIG]333508[/ATTACH] Ciekawe ogrodzenie dla graficiarzy Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale....odpowiadając na pytanie i uwzględniając wszelkie "przerwy" technologiczne to ok 90 do 105 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.10.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Ciekawe że gdzieś jeszcze można takie płoty budować. 99% planów zagospodarowania zabranie stawiać murów i gotowych elementów betonowych jako płotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 15.10.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Po drugie komentarz na temat użytkowników debili świadczy również o Tobie . I po trzecie i ostatnie gdy my wyżej wypowiadających się zaczynaliśmy na forum to ono nie miało archiwum - bo nie musialo. Ja rozumiem, ja też na tym forum byłem od zarania dziejów, pod innym nickiem, ale tylu idiotów (nie mylić z pozytywnie zakręconymi osobami), to je jeszcze nie spotkałem na żadnym innym forum. No cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts