michal.bdg 09.10.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 witam,mam pytanie jak wpiąć czujnik ruchu (ze zmierzchem) aby działał jak poniżej.rozmawiałem z elektrykiem aby pospinał przewody w puszce w ten sposób aby na pojedynczym dwu-pozycyjnym (wł/wył.) właczniku oświetlenie funkcjonowało w następujacy sposób1. pali sie cały czas niezależnie od ruchu w polu czujnika2. pali się tylko w przypadku wykrycia ruchuposkrecał kable "po nowemu" a ja podpinałem dziś oczka w podbitce jeszcze bez czujnika i wyglada to tak:mam na poddaszu mam 3 żyły (niebieski, brazowy, zółto-zielony) żarówka pod niebieskim i brązowym pali się non stop bez mozlości wyłaczenia włacznikiemzarówka pod niebieskim i zółtym działa normalnie tzn, gasnie po zmianie połozenia włacznika.A teraz do sedna, gdzie i w jakiej koleności wpiąć czujnik aby lampki działały jak powyżęj.z góry dziekuje za pomoc-michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 10.10.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Łącznik należy wpiąć jako bypass dla czujnika ruchu. Równolegle z nim. Czujnik ruchu nadal będzie działał ale bez wpływu na oświetlenie. Stałe światło z wyłączeniem czujnika można osiągnąć dzięki łącznikowi schodowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts