pawel3200 10.10.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Witam. W domu mam kuchnię kaflową z wkładem z dwoma paleniskami. Jedno palenisko to Centralne ogrzewanie+ bojler (wkład), a drugie to tylko bojler(wężownica). Pękł mi wkład od centralnego ogrzewania. Co teraz zrobić kupić nowy wkład i obudować od nowa kaflami czy kupić piec wolnostojący. Hydraulik polecił mi wstawić wolnostojącą piecokuchnię. Jaka jest wasza opinia na ten temat. Zależy mi na tym aby były 2 możliwości grzania tj. centralne ogrzewanie+bojler(zima) i sam bojler(lato). Dobrze by było też aby piec w miarę wyglądał bo będzie stał w kuchni(na miejscu kaflowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk1953 10.10.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Zgodnie z przepisami możesz zamontować piecokuchnię -Ale jest jedno ale -to kominiarz ,oni czasami się na to nie zgadzają.Musisz dobrać odpowiednią moc piecokuchni , kuchnie te maja duzo większą sprawnośc niż podkowy. Poczytaj o piecokuchniach są dobre i są wręcz tragiczne. Dobre mają mozliwośc zamontowania reguratora ciągu , i przelączanie klapek było w miarę łatwe. jak wybierzesz ,to sie pochwal.Ocenimy twój wybor.na info -ogrzewanie na temat piecokuchni jest wiele wątków.Warto je poczytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel3200 11.10.2015 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 http://annrys.pl/p/1545/278/kuchnia-slawex-piecokuchnia-brazowa-piec-13kw-5kw-kotly-bez-nadmuchu-slawex-kotly-piece.html taka piecokuchnia wydaje mi siee ok. Mam jeszcze pytanie czy można ją jakoś zabudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk1953 12.10.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Są takie specjalne do zabudowy , sa tez z plyta ceramiczną Wklep wgogle piecokuchnia do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts