malroy 10.10.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Witam, Całkiem poważnie opłacę pernamentne usunięcie smrodu pojawiającego się w okresie zimowym w moim obiekcie. Płatne 4 tysiące na wiosnę, po braku występowania brzydkiego zapachu i wykazaniu jego źródła. Zaczyna śmierdzieć w okresie października i utrzymuje się do lata, występuje nie zawsze codziennie. Oczywiście opłacę prace związane z usunięciem problemu. Kilku fachowców do tematu podchodziło i się nie udało. Chciałbym problem rozwiązać raz na zawsze. Czekam na kontakt i propozycje. województwo kujawsko-pomorskie pzdr Borys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 takie rzeczy to my tu na forum rozwiązujemy na odległośc i za darmo. Podaj wszystkie szczegóły budynku i instalacji a najdalej pojutrze będziesz miał odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 poczytałem Twoje posty.1. w budynku masz wentylacje grawitacyjną? 2. jakie masz okna w budynku?3. czy podczas rozbudowy okna były wymieniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malroy 10.10.2015 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 1. Zależy gdzie. Głównie grawitacyjne. 2. Okna PCV. 3. Wymieniane nie. Ale pojawiły się nowe na nowym piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 zrób tak. Mniemam że pokój hotelowy wyglada tak że jest w nim łazienka z kratką wentylacyjną i pokój bez kratki lub z kratką. Wejdź do pomieszczenia w którym śmierdzi. Koniecznie zamknij za sobą drzwi. Weź ze sobą jakąś świeczkę i zbliż ją do kratki wentylacyjnej - zobacz w którą stronę leci powietrze- czy jest wyciągane przez kratkę, czy stoi , czy wręcz jest wpychane do pomieszczenia. 1. Masz nawiewniki w oknach?2. W jakiej odległości są kominki kanalizacyjne na dachu od wylotu kanałów wentylacyjnych (kominów)3. Czy kuchnia ma jakiś zrównoważony system wentylacji (nawiew) czy tylko wywiew poprzez okapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malroy 12.10.2015 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 hey, zrobiłem testy z zapalniczką. Kiedy zaczyna śmierdzieć kanałami wentyalcyjnymi powietrze zamiast wychodzić, jest wtłaczane. Tak mocno, że aż gasi płomień. Moje pytanie takie - czemu wtłaczane jest śmierdzące powietrze, skąd ono się bierze i dlaczego występuje to na zimę, jak spadną temperatury. przed rozbudową problem nie występował. budynek do miejskiej kanalizy jest podłączony. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 12.10.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 hey, zrobiłem testy z zapalniczką. Kiedy zaczyna śmierdzieć kanałami wentyalcyjnymi powietrze zamiast wychodzić, jest wtłaczane. Tak mocno, że aż gasi płomień. Moje pytanie takie - czemu wtłaczane jest śmierdzące powietrze, skąd ono się bierze i dlaczego występuje to na zimę, jak spadną temperatury. przed rozbudową problem nie występował. budynek do miejskiej kanalizy jest podłączony. pzdr Wtlaczane jest smierdzace bo pewnie kanał wentylacyjny kończy się koło odpowietrzenia kanalizacji. Było dobudowane pietro? Trzeba by sprawdzić czy jakiś majster nie wsadził wentylacji kanalizacji do kanalu wentylacyjnego. Ja we wszystko jestem w stanie uwierzyc jesli chodzi o tzw "fachofcuf". Ze tylko zima? Komin działa i generuje "ciag" dzieki temu ze cieple powietrze jest lzejsze i sie unosi do gory. Z jakiegos powodu w okresie zimowym u Ciebie ten warunek nie jest spelniony i efekt sie odwraca. Problemem moze byc też brak nawiewu do pomieszczenia. Zeby powietrze ucieklo kominem musi sie do pomieszczenia dostac. Zrob ten sam test z zapalniczka ale rozszczelni/uchl delikatnie okno. Nadal bedzie dmuchac do srodka? Czesto szczelne pliastikowe okna bez nawiewników powoduja wlasnie taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts